כאבי ראש מתמשכים, לא רוצה לעשות ct

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ראש מתמשכים, לא רוצה לעשות ct
    מני
    01/04/2018

שלום.
    מזה כארבעה חודשים יש תחושות של לחץ וכבדות בראש , לרוב מאחור ובקודקוד, לעיתים בצדדים ובמצח.
    התחושות מלוות לעיתים בתחושה של סחרחורת קלה והן נמשכות למשך כמעט כל היום (כאשר בדרך כלל הצהריים-ערב קשים יותר).
    חשוב לציין שלמשך חודש שלם (אחרי חודש של כאבים) התחושות נעלמו לחלוטין וחזרו רק אחרי חודש.
    הייתי אצל רופא עיניים שלא מצא ממצאים, הייתי אצל נוירולוג שאמר שבבדיקה חיצונית הכל תקין והפנה אותי ל ct מח.
    אני עשיתי 3 ct כבר, סינוסים לפני 10 שנים, עמוד שדרה לפני 5 שנים ובטן לפני חצי שנה,ולכן אני ממש לא רוצה לעשות עוד אחד.
    מעבר לזה, הכאבים במצב מטריד על בסיס יומיומי, אך אין שינוי באופן הכאבים.
    האם להתעקש על בדיקת mri עם הסיכון שזה יוכל לקחת עוד כמה חודשים? (לעומת ct שאני יכול לעשות תוך שבוע).

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי ראש של מני

ד``ר יעקב פוגלמן
    01/04/2018

מהסיפור שלך חסרים פרטים מהותיים בסיפור הקליני שלך וכמו כן לא ציינת מה נמצא בבדיקה הגופנית שזה הרבה יותר חשוב מה CT או MRI וכבר כתבתי על זה רבות במדור זה אינספור פעמים .
    חשוב לדעת שבדיקות הCT וגם ה MRI ברוב רובם שוללים קטסטרופות וברוב רובם של המקרים מבחינה סטטיסטית אין הם מגלים דבר . לכן הסיפור הקליני , התחקיר המפורט של הרופא והבדיקה הגופנית הם הכלים העיקריים ולא ה CT או ה MRI למציאת האבחנה הנכונה . לכן (עדיין) אין תחליף לתחקיר ובדיקה יסודית של רופא .לאחר כל זאת יחליט הרופא אם כן או לא לבצע בדיקות הדמיה .
    מוזמן .
    בברכה
    ד"ר יעקב פוגלמן
    טיפול בכאב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! אלו הממצאים מהבדיקה הגופנית

מני
    02/04/2018

זה מה שנכתב בביקור אצל הנוירולוג לפני כשבועיים:

בדיקת ראיה תקינה.
    עצבים קרניאליים: בלי ממצאים פתולוגיים.
    מע' צרבלרית: בלי ממצאים פתולוגיים.
    החזרים: בלי ממצאים פתולוגיים.
    מע' סנסורית: בלי ממצאים פתולוגיים.
    כמו - כן, בדיקת הדם תקינה.

אולם הנוירולוג אמר שמכיוון שהדבר פוגע לי באיכות החיים, לא נוכל לדעת מה זה עד שלא יתבצע צילום.

אני ממש לא רוצה לעשות CT, האם קיים סיכון ממשי מעצם זה שהצילום ידחה למשך הזמן שלוקח להשיג MRI?

תודה על המענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה גופנית למטופלי כאב כמו מני

ד``ר יעקב פוגלמן
    02/04/2018

כאן המקום לציין כפי שחלק מכם מכיר מנסינו עם מערכת הבריאות שבדיקת נוירולוג שונה מזו של הראומטולוג ושונה מזו של האורטופד .שלושתם שונים בבדיקתם הגופנית וההדגשים מנטילת סיפור המקרה במקרים רבים מזו של רופא הכאב . לדוגמא במקרה של מני : האם הנוירולוג בדק את שריר הטרפזיוס? את ה SCM? את הסןראספינאטוס ? ודאי שלא , כי ההסתכלות שלו על בעית הכאב שונה לחלוטין .
    התסמונת המיופאציאלית אחראית על מעל ל 50 אחוז מהסיבות לכאבי הראש . כך שאם לא בודקים את שרירי הצואר והגולגלת לא עשינו דבר .
    חג שמח
    ד"ר יעקב פוגלמן
    טיפול בכאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו