מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ראש כרוניים במשך שנהשגיא16/04/2018
שלום רב ד"ר יעקב,
ראשית כל, אני מתנצל מראש על אורך ההודעה, אך ניסיתי לפרט כמידת האפשר.
לפני כשנה התחילו לי כאבי ראש באזורי ארובות העין והגבות. עד היום אני סובל מכאבים באזורים הללו, הם יום-יומיים אך עוצמת הכאב משתנה מפעם לפעם. כמו כן גם מידי פעם כאבים בעיניים.
לפני כאבי הראש, היה לי סינוסיטיס וטופלתי עם אנטיביוטיקה, אך זה כמעט ולא עזר בגלל שהייתי בטירונות וישנתי באוהלים.
לאחר כשבועיים מסיום הטיפול האנטיביוטי הכאב הופיע. מאז איכות החיים שלי ירדה באופן משמעותי. אני חייל, משתחרר עוד כשנה ו-8 חודשים, ולא מצליח למצוא איך לעזור לעצמי, קיוותי שאולי אוכל לקבל עזרה כאן.
נפגשתי עם 2 נוירולוגים, כשבמפגש האחרון הנוירולוג אבחן אותי עם כאב ראש תעוקתי או כאב ראש שנובע מניקוז סינוסים לא תקין. נפגשתי גם עם רופא אא"ג בברזילי והוא בדק אותי עם מצלמה אופטית זעירה שנכנסה לי דרך האף, לאחר הבדיקה הוא אמר לי שהוא לא רואה משהו חריג.
כאבי הראש הם בתוך ארובות העין, באזור הגבות, מידי פעם יש כאבי עיניים. האף שלי רוב הזמן מרגיש חסום וגדוש למרות שאין נזלת. פעם בשבוע אני מקנח את האף בחוזקה, ממש מאמץ להוציא נזלת ואז יוצא לי גוש ממש גדול, כאילו זה נתקע בתחילת האף ולא יוצא (מצטער על התיאור). כמו כן גם יש לי כל הזמן ליחה, ותמיד אחרי אפצ'י, ליחה גושית מגיעה לי לגרון, למרות שבאפצ'י לא יוצא נזלת ורק מרגיש את הנזלת שתקועה.
עשיתי בדיקות של אלרגיה ולא נמצא שאני אלרגי למשהו שיכול לגרום לליחה.
אני גם מרגיש לפעמים תחושה של כובד באזור של כאבי הראש (באזור הגבות וארובות העין) כאשר אני מתכופף.
כדורים כמו אקמול, אקמול פוקוס, אדקס, לא עוזרים אפילו
לא במעט, ללא כל שינוי בכאב.
אני לא מכיר את עצמי כבן אדם לחוץ, אף פעם לא היה לי כאב ראש ולו הכי קטן מלחץ או ממצב מלחיץ. אני באמת לא חושב שכאבי הראש האלו נובעים מלחץ למרות שלפני שהתגייסתי עברתי תקופה לא קלה בחיים.
הנוירולוג שלח אותי לעשות בדיקת CT מוח עם חומרי ניגוד וגם בלי. הבעיה היא שעשיתי CT של הפנים לפני כשנה וחצי בגלל שחוש הריח שלי נפגע לפני 4 שנים באופן פתאומי ללא שום פגיעה פיזית (היה לי חוש ריח ממש ממש טוב ועכשיו מריח הרבה פחות). בזמנו אא"ג אמר שלא מוצא בעיה באף ומה שיש לעשות זה רק CT. מסתבר שזו הייתה טעות, וכנראה עשיתי את ה-CT לחינם, כי הוא לא מצא משהו חריג וכנראה זו בעיה עצבית.
לכן אני מפחד לעשות שוב CT ועוד לעשות פעמיים צילום כי הנוירולוג ביקש גם עם חומרי ניגוד. אני לא רוצה ששוב פעם יכול להיות שאעשה זאת לחינם ואולי זה אפילו ייפגע בי בעתיד.
אני באמת יושב ומתלבט עם עצמי יומם ולילה ופשוט אובד עצות, לא יודע מה לעשות. קיוויתי שאולי תוכל לעזור לי
מודה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד``ר יעקב פוגלמן16/04/2018לשגיא שלום
חשוב לדעת שבדיקות הCT וגם ה MRI ברוב רובם שוללים קטסטרופות וברוב רובם של המקרים מבחינה סטטיסטית אין הם מגלים דבר . לכן הסיפור הקליני , התחקיר המפורט של הרופא והבדיקה הגופנית הם הכלים העיקריים ולא ה CT או ה MRI למציאת האבחנה הנכונה . לכן (עדיין) אין תחליף לתחקיר ובדיקה יסודית של רופא .לאחר כל זאת יחליט הרופא אם כן או לא לבצע בדיקות הדמיה .
תבנית הכאב שלך מתאימה לתבנית של SCM . ממליץ שתגיע אלי לטיפול .
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן
טיפול בכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
שגיא17/04/2018שוב שלום,
תודה רבה על המענה.
הבנתי ממך שה-CT הוא על מנת לשלול מקרים מסוכנים.
השאלה שלי היא האם לפי התיאור שלי יכול להיות שבאמת יש לי בעיה עם הניקוז של הסינוסים או שזה בכלל משהו אחר?
והאם יכול להיות שזה באמת כאב ראש תעוקתי?
כי אני פשוט חושב על לעשות CT רק בגלל שאולי יש לי בעיה עם הסינוסים ו-CT כן יכול להצביע על מקור הבעיה.
כמו כן, שכחתי לציין שכאבי הראש לפעמים מגיעים בגלים, למשל לפני כחודשיים, הייתה לי תקופה של 3 שבועות בערך שהכאב היה מאוד מינורי ואפילו בכלל לא הורגש, ואז בבום אחד חזרו לי כאבי הראש. כמו כן גם ניסיתי לשלול סוגי מאכלים שונים, ושום דבר מזה לא גורם לכאב הראש. אני מנסה למצוא את הדפוס של כאב הראש, מה גורם לזה, מתי זה מופיע ופשוט לא מצליח, כאילו זה מגיע באופן אקראי לגמרי.
לפי דבריך, הכאב שלי נובע מ SCM? מחיפוש מהיר בגוגל הבנתי שזה שריר שנמצא בצוואר, לזה התכוונת?
תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש
ד``ר יעקב פוגלמן17/04/2018בהחלט
ד"ר יעקב פוגלמן
שחרור מכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לכאבי ראש
שגיא19/04/2018לא הבנתי לאיזו שאלה אמרת בהחלט, כי שאלתי שם כמה שאלות.
בכל מקרה, אצור איתך קשר.
תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דקירות בראש בצד שמאל מעל האוזן
תגובה שלילית שהייתה אחרי זריקת דיפרוספן
מיגרנה וריזוטו 10
MRI - תוצאה- בבקשה עזרה
כאבי ראש לאחר אסטרוציטומה
כאבי ראש עם חוסר תחושה ביד
אל דר יעקב הנכבד כאבי ראש שחזרו
תוצאות MRI.מהי המשמעות?
מיגרנות תכופות ופעילות ספורטיבית
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)