טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אתמול שודרה כתבה בערוץ 10 בה דובר גם על הנוירופידבק. אמנם נאמר שם כי השיטה אכן יעליה אך רק לאורך זמן הטיפול ולאחר סיום הטיפול חוזרת ההפרעה. ניתנה שם דוגמה שזה כמו שריר שעובדים עליו בחדר כושר והוא מתחזק אך עם ההפסקה הוא חוזר למצבו המקורי. האם תוכל להסביר בבקשה לכמה זמן, ע"פ המחקרים, יעיל הטיפול מיום סיומו? האם לנצח יהיה חייב מטופל לחזור בסבבים על הטיפול? (הפנייה למחקר הדן בנושא תתקבל בשמחה)
תודה
רון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני שמח שהעלת את הנקודה. בהחלט התקוה זה שכשהמטופל משנה את הפיזיולוגיה של המוח על ידי אימון בניורופידבק , השינוי בתפקוד כן יחזיק מעמד לאורך זמן. בדרך כלל אנחנו מדללים את מספר הפגישות בהדרגה לקראת סיום הטיפול כדי לבדוק האם אמנם הגענו לשלב שתוצאות מחזיקים מעמד לפרקי זמן יותר ארוכים. אין לי גישה למחקרים כרגע (אולי ד'ר טודור גם יוסיף תשובה) אבל יש מחקר אחד של ד'ר לובר שעשה מעקב טלפוני אחרי 10 שנים ומצא שרוב האנשים דווחו על המשך תפקוד טוב. גם בדוגמה של חדר כושר אתה לא חוזר למצב ההתחלתי . במקרה של המוח אנחנו ממשיכים להפעיל אותו במשימות שדורשות ריכוז. אני חושב שמטפורה יותר מוצלחת היא למידה של כלי נגינה. גם אם אתה לא מנגן תקופה ,כשאתה חוזר לנגן לא לוקח הרבה זמן לחזור למה שלמדת. כל טוב ד'ר וילנסקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד