משך זמן היעילות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משך זמן היעילות
    רון
    15/04/2012

שלום ד"ר,

אתמול שודרה כתבה בערוץ 10 בה דובר גם על הנוירופידבק.
    אמנם נאמר שם כי השיטה אכן יעליה אך רק לאורך זמן הטיפול ולאחר סיום הטיפול חוזרת ההפרעה. ניתנה שם דוגמה שזה כמו שריר שעובדים עליו בחדר כושר והוא מתחזק אך עם ההפסקה הוא חוזר למצבו המקורי.
    האם תוכל להסביר בבקשה לכמה זמן, ע"פ המחקרים, יעיל הטיפול מיום סיומו? האם לנצח יהיה חייב מטופל לחזור בסבבים על הטיפול?
    (הפנייה למחקר הדן בנושא תתקבל בשמחה)

תודה

רון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משך זמן היעילות

הוספת תגובה

• משך זמן היעילות - תגובה

ד''ר דוד וילנסקי
    16/04/2012

אני שמח שהעלת את הנקודה. בהחלט התקוה זה שכשהמטופל משנה את הפיזיולוגיה של המוח על ידי אימון בניורופידבק , השינוי בתפקוד כן יחזיק מעמד לאורך זמן. בדרך כלל אנחנו מדללים את מספר הפגישות בהדרגה לקראת סיום הטיפול כדי לבדוק האם אמנם הגענו לשלב שתוצאות מחזיקים מעמד לפרקי זמן יותר ארוכים. אין לי גישה למחקרים כרגע (אולי ד'ר טודור גם יוסיף תשובה) אבל יש מחקר אחד של ד'ר לובר שעשה מעקב טלפוני אחרי 10 שנים ומצא שרוב האנשים דווחו על המשך תפקוד טוב.
    גם בדוגמה של חדר כושר אתה לא חוזר למצב ההתחלתי . במקרה של המוח אנחנו ממשיכים להפעיל אותו במשימות שדורשות ריכוז. אני חושב שמטפורה יותר מוצלחת היא למידה של כלי נגינה. גם אם אתה לא מנגן תקופה ,כשאתה חוזר לנגן לא לוקח הרבה זמן לחזור למה שלמדת. כל טוב ד'ר וילנסקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו