טיפולי נוירופידבק לילד עם הפרעת קשב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפולי נוירופידבק לילד עם הפרעת קשב
    נעמי
    11/09/2012

שלום,
    כאם מודאגת יש לי מספר שאלות:
    1.הבנתי כי אחוזי ההצלחה בטיפולי נוירופידבק דומים לאחוזי ההצלחה בטיפול תרופתי. האם ידוע אם המדובר באותם ילדים? כלומר, האם לילד שלא מגיב לטיפול תרופתי יש סטטיסטית יותר סיכוי להיעזר בטיפול נוירופידבק, פחות סיכוי או שאי אפשר להעריך מראש?
    2. מדוע טיפול מרחוק נחשב יעיל פחות מטיפול בקליניקה? האם בגלל שיתוף פעולה ירוד של הילד מהבית, אי דיוק של הנתונים או מסיבה אחרת?
    3. נתקלתי במונח בדיקת TEEG. האם זו בדיקה השונה מ QEEG?
    בתודה ובברכה, נעמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפולי נוירופידבק לילד עם הפרעת קשב - תגובה

ד''ר דוד וילנסקי
    11/09/2012

שלום נעמי,
    לשאלה 1 אני לא חושב שיש מידע לגבי השאלה. מין הסתם הרבה ילדים שמגיעים לטיפול בניורופידבק מגיעים אחרי כשליו בטיפול בריטלין ולכן לא נראה לי שהם פחות טוב בסיכויים להנות בנירופידבק היות ואנחנו עדיין רואים תוצאות טובות.

טיפוך מרחוק לא פחות טוב בכל מקרה עם הוא נעשה בצורה טובה אחרי אבחון טוב, לימוד מספקת וליווי טוב. עדיין נשארת השאלה של דינמיקה משפחתית , מידת המשמעת העצמית של הילד וההורה, וכו' וכל משרה צריך לקבל החלטה לאותו ילד ספציפית. בנוסף במגשים עם מטפל מקצועי נעשים עוד דברים דרך הקשר הרצוף עם הילד שיכולים להוסיף לטיפול כגון המלצול על הצארגנות, שיעורי בית, טכניקות לויסות וכו'.

אני לא מכיר את המונח TEEG אבל אני אשמח לבדוק עם תשלחי את הרפרנס איפה שראית (או אולי ד'ר טודור יגיב עם הוא מכיר). כל טוב, ד'ר וילנסקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו