מידע רפואי
פורומים
- סרטן נשים, סרטן צוואר הרחם, סרטן השחלות
- ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים
- ביטוח בריאות
- הגנה עצמית, הגנה עצמית לנשים
- יעוץ זוגי ודייטינג
- פדיקור
- רפואת עור משלימה
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- אפילפסיה - תמיכה
- התפתחות תינוקות
- הסרת נגעים וגידולים, השתלת עור
- הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
- אקנה-רוזציאה
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- אבקש תשובה דחופהמירי חדד25/10/2012
ילד שאובחן כחולה צילאק מזה 8 חודשים שומר על דיאטה ללא גלוטן
הארכה בדיקת דם EMDOMYSIAL AB תוצאה יצאה שלילי ו -LGA תוצאה 6
האם יכול להיות וההמחלה עברה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקש תשובה דחופה - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי25/10/2012לא, המחלה קיימת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון צליאקjudi25/10/2012
האם בגיל שנה ניתן כבר לאבחן צליאק?רק בגלל שיש במשפחה.ללא שום תסמינים אצל הילדה.והאם מאבחנים ע'י בדיקות דם רגילות לצליאק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון צליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי25/10/2012אכן ניתן בגיל שנה לאבחן צליאק ולא רק בגלל שיש במשפחה, אם יש תסמינים מתאימים לילדה. האבחנה נעשת כמקובל בעיבוד לצליאק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה - תוצאות בדיקת דםיעלה24/10/2012
אלו הן תוצאות הבדיקה
אפשר לשלול צליאק?
IgA 28.70 mg/dl
CELIAC SCREEN 3.1 U/ml
TRANSGLUTAMINASE_IgA 0.20 AU/ml* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה - תוצאות בדיקת דם - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי24/10/2012לא, בגיל שנה כאשר רמת IGA נמוכה לא ניתן לשלול צליאק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות נוספות -
יעלה24/10/2012תפקודי כבד לא תקינים, חוסר גדול ב B12, שלושלים חוזרים
אז מה עושים
דבר נוסף המשך ברור אצל רופא משפחה או כדאי אצל גסטרו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות נוספות - - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי24/10/2012מציע גסטרו-ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק וגנטיקהjudi23/10/2012
מה צורת ההורשה של צליאק והקשר שלה לסכרת נעורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק וגנטיקה - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי23/10/2012צורת ההורשה אינה ברורה, אך ברור ששכיחות צליאק בקרב בני משפחה של חולי צליאק גבוהה בהרבה מאשר באוכלוסיה. קשר דומה קיים גם לגבי סוכרת נעורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות אכילת גלוטןטל23/10/2012
שמעתי שמכיוון שצליאק היא מחלה אוטו אימונית יש חשש באכילת גלוטן שהגוף יתקוף את עצמו ויווצרו גידולים ממאירים. האם יש בסיס לטענה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלכות אכילת גלוטן - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי23/10/2012זה תאור מעט פשטני, אך יש בקרב הלוקים בצליאק שאינם שומרים על כלכלה נטולת גלוטן כפי שתים ממאירויות בהשוואה לאלו המקפידים על כלכלה נטולת גלוטן. בנוסף, בסוג מסוים של לימפומה היחס הוא הרבה יותר גבוה- פי 40!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הצליאק עובר?נטליג22/10/2012
לפני 11 שנים אובחנתי כחולת צליאק, בהתחלה הקפדתי על תזונה נכונה אך עם הזמן חזרתי לאכול דברים עם גלוטן, רציתי לדעת האם צליאק זו מחלה שעוברת עם הזמן או שהיא נשארת איתי לתמיד ובמידה והיא נשארת תמיד אם הרמה שלה משתנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הצליאק עובר? - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי22/10/2012צליאק זו מחלה שאינה עוברת עם הזמן! חשוב להתמיד בכלכלה ללא גלוטן בכדי למנוע סיבוכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק סקריןחולה21/10/2012
אני בן 16, עקב משקל נמוך הופנתי לבדיקות של צליאק. בתשובות שלי הבדיקות קיבלתי Celiac screen עם ערכים גבוהים (נראה כמו חיובי מאוד) ו-anti ttg ו-antiendoysial שליליים. רמת IgA גבוהה (מופיעה מעל ערכים בטווח התקין). לבת דודה שלי יש גם צליאק.
האם זה אומר שיש לי צליאק ?
הבנתי מהאינטרנט שגם הסקרין וגם שתי הבדיקות האחרות הם של צליאק אז איך יכול להיות שהם סותרים אחד את השני ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק סקרין - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי21/10/2012ראשית, הכל יכול להיות-זה לא מתמטיקה! כדאי לבדוק במעבדה לסווג רקמות אם אתה/את נושאים את HLA DQ2/8 (בהדסה, שיבא, רמבם או בילינסון) ומומלץ בהמשךלפנות ליעוץ אצל מומחה בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהליאור18/10/2012
סליחה על ההודעה הלא נעימה אבל קצת נלחצתי לגלות כשהלכתי לשירותים דם אדום בוהק לאחר הניגוב. אני פונה בפורום הזה בעיקר כי יש לי צליאק ואולי זה קשור?
אני מאוד משתדלת לשמור אבל בבדיקות האחרונות הנוגדנים שלי היו קצת מעל לנורמה (אמור להיות בין 0-5 ואני עומדת על 8.8) האם זה יכול להיות קשור?
על מה זה יכול להעיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי18/10/2012לדעתי אין כל קשר לצליאק, מציע שתפני לרופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוסמטיקה ומשחות.judi12/10/2012
איך מתייחסים לקוסמטיקה ומשחות?יש למשל תחליב רחצה של ד'ר פישר שמכיל בתוכו שיבולת שועל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוסמטיקה ומשחות. - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי12/10/2012ככלל, אני ממליץ להשתמש בתחליפים קוסמטים שאינם מכילים גלוטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לבדוק?
judi13/10/2012האם יש צורך לבדוק כל תכשיר מול החברה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לבדוק? - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי13/10/2012מספיק לבדוק אם התכשיר מכיל גלוטן, החברה אמורה לפרט את המרכיבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום למומחיםמול10/10/2012
סובל כבר שבועות מכאבי בטן טורדניים מאוד
לפעמים גם בלילה
לא סובל מעצירות
אני בן 32
האם יכול להיות שמדובר בצליאק? כיצד מאבחנים זאת?
לאבא שלי היה צליאק, הוא נפטר לפני כמה שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום למומחים - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי11/10/2012מציע שתפנה לרופא מטפל שיערוך בירור אבחנתי- כולל בירור לצליאק
פרופ' ברנסקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםאלינור27/09/2012
שלום,
אני בת 36 אנמית מחסר ברזל ללא בחילות או שלשולים.
ביצעתי בדיקת דם מסוג אנדומייזיאל Ab והתוצאה שקיבלתי היא כזו (ציטוט מתורגם):
אנדומייזיאל Ab: נא להסתכל בתוצאות צליאק סקרין,
IgG+IgA iso. of endomys.
צליאק סקרין כולל TTG ו-DPG: התוצאה: 1.7 מתוך טווח נורמה מצוין של 0-40.
מה זה אומר? האם התוצאה שלילית לצליאק או שיש צורך בבדיקות נוספות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי28/09/2012אני מעדיף לבצע את הבדיקות הבאות: IGA, ANTI ENDOMYSIAL,TTG, DGP
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לצליאקשימרית25/09/2012
שלום רב,
בני הופנה לבדיקות דם לצליאק עקב משקל נמוך, קומה נמוכה וחוסר ברזל.
התוצאות הן:
IgA 141
IgG 939
IgM 65
CELIAC SCREEN 3.5
כל אלו בתוך הנורמה.
ובנוסף בוצעו TRANSGLUTAMINASE_IgA ו- ENDOMYSIAL Ab שבשתיהן בתוצאה כתוב : "SEE CELIAC SCREEN"
למה הכוונה בשתי הבדיקות האחרונות? מדוע אין תוצאה מספרית?
תודה רבה
בת שבע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם לצליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי26/09/2012CELIAC SCREEN אמור לכלול את TRANSGLUTAMINASE_IgA ו- ENDOMYSIAL Ab . אני מעדיף את 2 הבדיקות האחרונות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם לצליאק - התייחסות לתגובה
שימרית27/09/2012מה המשמעות של זה? האם בעצם בתשובת המעבדה לא נתנו תשובה על שתי הבדיקות האחרונות? האם כדאי לחזור עליהן?
בתודה מראש,
בת שבע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עיצותjudi16/09/2012
מלח של סוגת לא מופיע במדריך של העמותה.האם יכול להיות שיש איתו בעיה?-
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עיצות - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי18/09/2012מאד לא סביר, אך למען הסר ספק תתקשרי עם האגודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישים חדשיםjudi08/09/2012
אנחנו חדשים בנושא.האם כל המוצרים הכשרים לפסח(ללא קמח מצה) מותרים לחולי צליאק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישים חדשים - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי10/09/2012כללית כן, אני מציע שתתקשרי עם אירגון צליאק- להם יש מידע פרקטי ועדכני בנדון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת TTGעגבניה07/09/2012
שלום, ברצוני להתייעץ לגבי מכר עם צליאק, בבדיקות האחרונות TTG-33 ואנטי אנדומיסיאל - "שלילי". לא לקחו נוגדני IgA.
האם זה אומר שהמחלה פעילה? ז"ת שאכל גלוטן? ואיך זה שאחד שלילי ואחד מעל הנורמה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת TTG - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי09/09/2012אין בהכרח התאמה בין תוצאות הבדיקות לכמות הגלוטן שנצרכה, לעיתים תוצאות הבדיקות עדין חיוביות למשך תקופה גם אם מקפידים על כלכלה נטולת גלוטן, במיוחד במבוגרים- בקיצור זה לא מתמטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת TTG - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי09/09/2012אין בהכרח התאמה בין תוצאות הבדיקות לכמות הגלוטן שנצרכה, לעיתים תוצאות הבדיקות עדין חיוביות למשך תקופה גם אם מקפידים על כלכלה נטולת גלוטן, במיוחד במבוגרים- בקיצור זה לא מתמטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?