מידע רפואי
פורומים
- סרטן נשים, סרטן צוואר הרחם, סרטן השחלות
- ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים
- ביטוח בריאות
- הגנה עצמית, הגנה עצמית לנשים
- יעוץ זוגי ודייטינג
- פדיקור
- רפואת עור משלימה
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- אפילפסיה - תמיכה
- התפתחות תינוקות
- הסרת נגעים וגידולים, השתלת עור
- הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
- אקנה-רוזציאה
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- אשתי אחרי לידהישראל01/05/2012
והתחילה לגלות רגישות מסוימת לקמח לבן, יכול להיות שצליאק יתפתח בעקבות לידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשתי אחרי לידה - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי01/05/2012אכן, יכול להיות שצליאק יופיע בעקבות לידה כמו אחרי כל סטרס. מאידך, "רגישות מסוימת לקמח לבן" זה מאד לא יחודי-מאד כללי- ויכול להיות עקב כל מיני גורמים, לאו דווקא צליאק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאקדנה20/04/2012
שלום,
רציתי לדעת האם קורה משהו כאשר אוכלים פעם בכמה זמן מאכל עם גלוטן למישהו שיש לו צליאק אבל אין תסמינים של כאב בטן וכו'? מה הנזקים שעלולים להיות?
אני יודעת שהפתרון לצליאק הוא דיאטה נטולת גלוטן אך מה קורה אם אוכלים פעם בחודש נגיד למשל ארוחה שיש בה גלוטן?
תודה רבה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי21/04/2012אמנם גלוטן אינו 'רעל' לסובלים מצליאק, מאידך, אינני יודע מה יקרה אם וכאשר סובלים מצליאק יצרכו גלוטן. עיקר דאגתי היא לסיבוכים עתידיים כמו אנמיה, חולשת העצם ועוד
בברכה
פרופ' ברנסקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאקדנה17/04/2012
שלום,
האם הבדיקה מצביעה בוודאות על כך שיש לי צליאק או שצריך לעבור ביופסיה?
TransGlutaminase (IgA) Ab
יש לי 56 כשצריך להיות 6.9
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי17/04/2012על סמך תשובה זו בלבד אין לעשות אבחנה סופית של צליאק, הכרחי לבצע ביופסיה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת צליאק לבן 10.5אלונה15/04/2012
שלום רב,
בבדיקת צליאק שנערכה לבני התוצאות היו:
IGG - 750
IGM - 146
IGA - 74
ובנוסף נכתב NEGATIVE 2
האם יש חשש לצליאק? ואם לא, מה יכול לגרום ל-IGM גבוה מהנורמה ו-IGA נמוך מהנורמה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת צליאק לבן 10.5 - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי15/04/2012לצערי, אלו לא תשובות לסרולוגיה של צליאק, חסר TTG, DGP
ו ENDOMYSIAL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזשהן הוראות מיוחדות בקשר לפסח?בטי05/04/2012
לחולי צליאק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזשהן הוראות מיוחדות בקשר לפסח? - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי05/04/2012רוב הסובלים מצליאק,אך לא כולם, יכולים לצרוך מצות משיבולת שועל.
שיהיה חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בכבד כתוצאה מחשיפה לגלוטןברכה27/03/2012
בתי מקבלת טיפול, תוך כמה זמן אמורה לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בכבד כתוצאה מחשיפה לגלוטן - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי29/03/2012לצורך תגובה רצינית יש צורך במידע מפורט, תוצאות בדיקות ובדיקה גופנית. אם מדובר בעליה בתפקודי כבד בלבד, דיאטה ללא גלוטן תפטור את הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי בדיקת דם לצליאקGali23/03/2012
שלום לכולם,
הייתי רוצה להתייעץ הרופאה שלי נתנה לי לעשות בדיקת דם לצליאק לעוד חודש.
יש לי מחלת אדיסון ראשוני ועוד כמה מחלות אוטואימוניות חחח.
בכל מקרה לפני כשנה התחלתי להרגיש ממש רע בכל פעם שרק נכנס לי לפה משהו עם גלוטן.
אחרי בדיקות שונות לגבי איזה אוכל גיליתי שאני ממש ממש רגישה לגלוטן.
האנדוקרינולוג אמר שזה לפעמים מגיע עם האדיסון ושזה ידוע.
בררתי בפורום שאני נמצאת ביאהו ואכן להרבה יש צליאק ורגישות חמורה לגלוטן.
העניין הוא שאני בתזונה נטולת גלוטן כבר שנה (כמעט - עוד חודש).
והבדיקה הסרולוגית לצליאק היא לעוד חודש.
השאלה שלי היא: האם כדאי לעשות את הבדיקה למרות שאני נקייה כבר שנה או האם כדאי להתחיל לאכול מוצרים עם גלוטן (למרות התופעות שבאות אחר כך) עד לבדיקה?
אשמח לכל עזרה
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי בדיקת דם לצליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי23/03/2012כדי להתחיל בבירור לצליאק חייבים לעשות בדיקות דם בזמן שצורכים גלוטן אחרת הבדיקות תהינה תקינות דהיינו- שליליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי בדיקת דם לצליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי25/03/2012כעקרון אין מה לבדוק לצליאק כאשר צורכים כלכלה ללא גלוטן. באשר למקרה הספציפי יש להוועץ במומחה לצליאק ולדון איתו כיצד להתמודד בנדון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
Gali25/03/2012כן אני יודעת שהבדיקה לא תעזור פשוט רציתי לדעת אם להתחיל את הצריכה של הגלוטן עד הבדיקה או שפוט לוותר על האבחון הזה וזהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכלתי בטעות גלוטןאורן13/03/2012
יש לי צליאק כבר חמש שנים. הייתי עכשיו במסעדה והזמנתי כמובן ירקות בלי כלום.. אבל אשתי אכלה המבורגר לידי, ונראה לי שנפלו כמה פירורים לצלחת שלי בטעות.
יכול להיות שיקרה לי משהו? בינתיים אני לא מרגיש משהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכלתי בטעות גלוטן - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי21/03/2012אני חוזר על התגובה-בדר"כ גלוטן אינו 'רעל', כך שאין לצפות לתגובה דרמטית מאכילת כמות קטנה של גלוטן. נא לא להכנס ללחץ!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי DEPEREXANליאת19/03/2012
הבנתי שהם יכולים לעזור לתופעות של צליאק, מצד שני הם כדורים נגד דיכאון.
השאלה אם יש להם עוד תופעות לוואי מבחינה נפשית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי DEPEREXAN - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי21/03/2012לכדורי DEPEREXAN ולכל הכדורים האחרים אין מקום לטיפול בצליאק! ואין להם כל קשר לצליאק! הטיפול היחיד בצליאק הינו כלכלה ללא גלוטן
יש להשתמש בהם לפי התוויה של רופא מטפל בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמרים ומחקרים על צליאקרוחמה18/03/2012
אילו כתבי עת אתה ממליץ שמפרסמים מחקרים חדשים בנושא צליאק?
אני מוצאת רק דברים ישנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמרים ומחקרים על צליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי18/03/2012בירחון JOURNAL OF PEDIATRIC GASTROENTEROLOGY AND NUTRITION מחדש ינואר 2012 יש 2 מאמרים חדשים בנדון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיקה?חסוי18/03/2012
שלום
רציתי לשאול אם לאבא יש צליאק ולאמא לא - זאת אומרת שליד בהכרח יהיה צליאק?
איך מחלת הצליאק עוברת מבחינת ההסטוריה המשפחתית?
תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיקה? - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי18/03/2012שכיחות צליאק בקרב בני משפחה מדרגה ראשונה הינה פחות מ 20% (בין 8-18בלבד).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהלחולי צליאקזהבה13/03/2012
אני חולת צליאק ורוצה לדעת מה מותר לאכל
זהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטהלחולי צליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי13/03/2012מותר לאכול הכל למעט חיטה, שעורה ושיפון, לגבי שיבולת שועל- זה אידווידאלי- נא להתייעץ עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרים ללא גלוטןהגר13/03/2012
האם כל המוצרים שנמכרים בסופר ללא גלוטן הם אכן ללא גלוטן ואין כל חשש לאכול אותם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרים ללא גלוטן - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי13/03/2012אם מוצהר על תווית המוצר - ללא גלוטן, או שהמוצר מכיל פחות מ 20 PPM ניתן לצרוך ללא חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצרים ללא גלוטן - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי13/03/2012אם מוצהר על תווית המוצר - ללא גלוטן, או שהמוצר מכיל פחות מ 20 PPM ניתן לצרוך ללא חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר להיות ראשון?קרן11/03/2012
אז ככה
בני בן ה5.5 מתחיל להתלונן על כאבי בטן, אבל רק לאחר אוכל ושמתי לב שזה רק לאחר שיש לחם באוכל
תוכלו להגיד מה הסמפטומים של צליאק?
איזה בדיקות אני אמור לבקש מהרופא? ומה צפוי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר להיות ראשון? - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי12/03/2012כאבי בטן הינם אחד מתוך עשרות תלונות בקשר לצליאק, עם וללא קשר לצריכת גלוטן.
בשלב ראשון לבירור צליאק בודקים סרולוגיה לצליאק, אך כדאי בהזדמנות זו לבדוק גם לגורמים נוספים לכאב בטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?