מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מקדם הגנה ד"ר פישרמורן07/05/2013
שלום רב במוצר של ד"ר פישר לפעוטות מצויין שמיוצר משיבולת שועל האם אוכל להשתמש במוצר זה עבור בתי בת השנתיים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקדם הגנה ד"ר פישר - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי08/05/2013אינני יודע לבטח, ליתר ביטחון הייתי ממליץ להשתמש בתכשיר אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם כוסמיןמירי02/05/2013
זה מותר לחולי צליאק? אני מכין ארוחה בשבת ויש מישהו שחולה שמגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם כוסמין - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי02/05/2013לרוע המזל כוסמין מכיל גלוטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאקאירנה21/04/2013
מה קורה אם חולה צליאק אוכל גלוטן? זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי21/04/2013בדר"כ גלוטן אינו מסוכן, אך עלול לגרום לבעיות רבות כמו אנמיה, חולשת עצם, הפרעות הורמונליות ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לגלוטןמירה03/04/2013
זה נכון שאם חושפים תינוק לאחר הגמילה לגלוטן, פחות סביר שהוא יפתח צליאק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לגלוטן - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי03/04/2013הנושא בחיתוליו. כרגע אנו ממליצים להתחיל 'טעימות' של גלוטן תוך כדי הנקה, בגיל 4-6 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צליאקכרמל19/03/2013
שלום,
לאמא שלי היה צליאק אני אחותי ואחי נבדקנו ולא נמצאנו חולים. לפני כשנה אחותי הגדולה אובחנה כחולת צליאק ולפני חודש גם אחי אובחן כחולה.
כל כמה זמן כדאי לבצע בדיקה? בבדיקה האחרונה שעשיתי, לפני כשנה וחצי, נמצאתי בריא.
תודה,
כרמל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי19/03/2013מציע שתהיה במעקב מומחה בצליאק אחת לשנה-שנתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צליאקגלית16/03/2013
ביתי נולדה בשבוע 36, 1620גר.כיום היא בת שנה וחמישה חודשים. בגיל שבעה חודשים היא ״שברה״ את העקומות. (הייתה ב3%) בעקבות ההמלצה שקיבלתי התחלתי להזין אותה בארוחות עתירות חלבון, אך למרות שהיא התייצבה על העקומה, עדיין לא הצליחה להשלים את הפער שנוצר. הועלה חשד שהיא סובלת מצליאק. בבדיקת דם שנעשתה התוצאה הייתה שלילית. הומלץ לנו לגשת לבדיקת גסטרוסקופיה בהרדמה מלאה ובנוסף לעשות תסחיף זיעה. האם יש אפשרות לוותר על הקולבוסקופיה ולבדוק דרך הרוק? האם זה אמין?
אני מאוד פוחדת מההרדמה המלאה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר בגסטרוסקופיה לא בקולבוסקופיה.
גלית16/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר בגסטרוסקופיה לא בקולבוסקופיה. - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי17/03/2013נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת צליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי16/03/2013מציע ראשית לבדוק תבחין זיעה, ולצליאק -HLA DQ2/8 ורק אח"כ להחליט על הצורך בגסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אעשה זאת
גלית17/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לצליאקיעל07/03/2013
שלום רב,
לבתי בת החמש נערכו בדיקות דם לצליאק בעקבות שילשולים (שעברו בנתיים). האם בדיקות הדם מעידות על צליאק?
שלום רב,
לבתי בת החמש נערכו בדיקות דם עקב שילשולים (שעברו בנתיים). האם התוצאות הבאות תקינות או מעידות על צליאק?
תודה!
אימונולוגיה
תוצאה: קטן מ- TransGlutaminase (IgA) Ab 3 U/ml-
0,0 - 6,9
גבולי 7.0-10.0 U/mL
Immunoglobulin A 55.8 mg/dl 38,00 - 250, .(*.........).
חיובי חלש: 10.1 - 25.0 U/mL
חיובי: גדול מ- 25 U/mL
+ הוספת תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם לצליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי07/03/2013תשובת הבדיקות אכן אינה מצביעה על צליאק, אך יש בדיקות נוספות שלא בוצעו ואם דרגת החשד לצליאק גבוהה יש לבצען-DGP ו ENDOMYSIAL ABS.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
יעל07/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי07/03/2013לבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות קלה ללחםעדי26/02/2013
הי,
אני מרגיש שאחרי אכילת לחם קצת כואבת לי הבטן, זה סימן לצליאק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות קלה ללחם - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי26/02/2013יכול להיות, ממליץ שתפנה לרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנהגלית17/02/2013
יש לי תינוק בן שנה- האם מומלץ לעשות לו בדיקת צליאק אם הוא תמיד מלא בגזים ומשלשל אחרי שהוא אוכל מעט לחם? הוא התחיל לאכול אוכל מוצק בגיל מוקדם יחסית, אבל אני תוהה אם בצקים זו טעות בשבילו עכשיו..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנה - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי17/02/2013לדעתי אם יש תלונות שעלולות לנבוע מצליאק כדאי לבדוק בדיקת דם מלאה לצליאק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות צליאקריננננננת04/02/2013
endomysial ab - שלילי
transglutaminase (IGA ) AB -
ערכים 0........ 6.9 תוצאה 25
7 - 10 גבולי
10.1 -25 חיובי חלש
25 ומעלה חיובי גדול
IMMUNOGLOBULIN A
38 .......................250 , תוצאה 112
דוקטור שלום , מה אומרות התוצאות ????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות צליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי05/02/2013יש מקום להתייעץ עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה בנושא ללא גלוטן - אשמח לעזרהמורן24/01/2013
צהריים טובים,
אני עושה עבודה במחקרי שוק כחלק מהתואר שלי בנושא השקת מוצרי אפייה ללא גלוטן.
הייתי רוצה לדעת היכן אוכל למצוא נתונים אודות אומדן האנשים הצורכים מוצרים ללא גלוטן ( כחלק מדיאטה / צליאק ).
אם השאלה לא במקום אני מתנצלת מראש,
אודה לכם על עזרתכם ,
המשך יום נפלא
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה בנושא ללא גלוטן - אשמח לעזרה - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי24/01/2013נא להתקשר לעמותת צליאק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלפון
מורן24/01/2013ידוע לך מה הטלפון שלהם ?
אודה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי צליאק ????מישהי20/01/2013
אני בת 40 ואחי בגיל 23 גילו לו צליאק הוא סבל מכאבי בטן אנחנו ממוצא מזרחי (הבנתי שצליאק בא מהולנד) הרופאה שלו ביקשה שכל המשפחה תעשה בדיקות אז הלכתי לעשות בדיקות וכל הבדיקות היו בטווח שצריך להיות חוץ מצליאק סקרין שהיה גבולי ... הרופאה שלחה אותי לבדיקת גסטרלוגיה דרך הפה לקחה ביופסיה ושם היא אמרה שיש דלקת במעי הדק אבל לא בטוחה שזה צליאק ביקשה שאני אוכל בשלושה חודשים הקרובים הרבה מאוד גלוטן ונעשה בדיקה חוזרת ... אכלתי כמויות ענקיות של גלוטן שאני בכלל לא רגילה לאכול וגם עליתי חמש קילו ובבדיקת דם הכול היה תקין כל הערכים אפילו ירדו לעומת פעם שעברה שאכלתי ממש רגיל גלוטן ובנוסף גם וצליאק סקרין גם הוא ירד. אז שוב ניגשתי לבדיקה של הביופסיה ושם היא ראתה משהו שלא היה קודם שיש השטחה מסויימת בסיסים ויש דלקת במעי הדק
האם זה קרה בגלל כמויות הגלוטן העצומות שאכלתי כי היא ביקשה?
האם יש לי צליאק ?
אני חייבת לציין שאני עדיין אוכלת גלוטן ולא מרגישה שום דבר אין לי גם שילשולים וכאבי בטן וכל החיים אכלתי והיה בסדר. קשה לי מאוד להאמין שיש לי צליאק
אשמח לשמוע את דעתך ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר b12 וברזל תקינים
מישהי20/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש לי צליאק ???? - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי20/01/2013האפשרות שמדובר בצליאק כמובן קיימת. ממליץ להפגש עם מומחה לצליאק עם כל תוצאות הבירור ולדון איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש לי צליאק ???? - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי20/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,שאלה בקשר לבדיקת "צליאק סקרין"דינה19/01/2013
שלום רב,
עקב נומך קומה של בני יעצו לנו לעשות בדיקות לראות אם יש לו צליאק.
האם הבדיקה "צליאק סקרין" מספיקה או שצריך להוסיף לה בדיקות נוספות, כגון:
ו-anti ttg ו-antiendoysia וכו'
אנא אמרו לי בבקשה מהן בדיקות הדם המדויקות ביותר! על מנת לשלול צליאק.
הרבה תודה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום,שאלה בקשר לבדיקת "צליאק סקרין" - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי22/01/2013אני מציע לפנות לגסטרואנטרולוג ילדים אשר יפנה אתכם לבירור המלא הנדרש
בברכה
פרופ' ד ברנסקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רוקדנה17/01/2013
שלום, רציתי לדעת האם ישנה בדיקת רוק שמאבחנת צליאק? והיכן ניתן לעשותה?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת רוק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי18/01/2013שלום רב, אכן ישנה בדיקת רוק לאבחנת צליאק שלמעשה מקבילה לבדיקת דם הקיימת לצליאק. ניתן לעשותה ברומא, במעבדה של פרופ' מרגריטה בונמיקו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמעיין16/01/2013
לפני יומיים נקראתי לאסוף את בני הקטן מבית הספר כי הוא שלשל במכנסיו... כשהגעתי ראיתי שמכנסיו רטובים מאוד אבל לא הייתה צואה וזה לא שתן הוא גם התקפל מכאבי בטן עזים. אתמול והיות הכל היה בסדר למרות שהוא אכל את אותו האוכל כולל גלוטן. האם אני צריכה לקחת אותו לבדיקת צליאק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי16/01/2013הכל ניתן ליחס לצליאק, אבל לא להגזים.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
(1).jpg)