מידע רפואי
פורומים
- אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית
- אפילפסיה ילדים
- הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות
- זכויות רפואיות
- טיפול משפחתי, קשר משפחתי
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- הומואים, לסביות
- שבץ מוחי - טיפול לא תרופתי
- פסיכיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- צמחי מרפא
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- אטופיק דרמטיטיס, אסטמה של העור
- חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם
- פטרת ציפורניים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).
- שלום רבמעיין16/01/2013
לפני יומיים נקראתי לאסוף את בני הקטן מבית הספר כי הוא שלשל במכנסיו... כשהגעתי ראיתי שמכנסיו רטובים מאוד אבל לא הייתה צואה וזה לא שתן הוא גם התקפל מכאבי בטן עזים. אתמול והיות הכל היה בסדר למרות שהוא אכל את אותו האוכל כולל גלוטן. האם אני צריכה לקחת אותו לבדיקת צליאק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי16/01/2013הכל ניתן ליחס לצליאק, אבל לא להגזים.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותאדווה31/12/2012
האם יש תרופות המכילות גלוטון? כיצד ניתן להימנע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מתי מומלץ לחשוף תינוק לגלוטןליה20/12/2012
אשר אביו חולה בצליאק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי מומלץ לחשוף תינוק לגלוטן - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי20/12/2012ההמלצה כיום הינה- בתינוק הנזון מחלב אם (גם אם מקבל בנוסף מזון תינוקות), להתחיל בטעימות של גלוטן בין החדשים 4-6 לחייו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות צליאקתמר16/12/2012
שלום,
אני בת 35, ואובחנה אלרגיה לחיטה בבדיקות (טסטים) לאלרגיה.
רופא אלרגיה נתן הפניה לביצוע בדיקות לצליאק:
ige
specific ige inhalants
specific ige food
celiac serology
כבר כחודש נמנעת ממזון המכיל גלוטן בשל תוצאות בדיקת האלרגיה. האם לצורך ביצוע הבדיקות יש לצרוך מזון המכיל גלוטן ולמשך כמה זמן לפני מועד הבדיקה?
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות צליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי16/12/2012מלכתחילה אני הייתי ממליץ לבדוק לכיוון צליאק על כלכלה המכילה הרבה גלוטן. אך בנתונים שתארת ממילא לוקחים דם כך שכדאי כבר לבדוק גם לצליאק. אם הבדיקה תהיה שלילית יהיה מקום לשקול בדיקה חוזרת,
מקווה שבודקים גם רמת IGA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לצליאקאלמונית10/12/2012
שלום רב,
עשיתי בחודשים האחרונים במשך פעמיים בדיקת צליאק בדם. בשתי הפעמים יש ערך נמוך בתוך הטווח.
רציתי לדעת האם יש מצב שבאנשים מסוימים הבדיקה הזאת אינה מהימנה והאם יש בדיקה נוספת לעניין?
בינתיים הופניתי גם לבדיקת תבחין פליטת מימין לרגישות ללקטוז, וזאת למרות שאיני אוכלת דברי חלב ולא שותה חלב מאז ילדותי (עקב גועל), ובשנים האחרונות כשניסיתי מדיי פעם לשלב משהו חלבי באוכל, סבלתי מאד גם מבחינת הבטן וגם מבחינת כאבי ראש, אלרגיות וצרבות חזקות במיוחד.
לרופא ששולח אותי לבדיקת הלקטוז - סיפרתי שאיני אוכלת או שותה דברי חלב.
לסיכום: השאלה העיקרית היא:
האם תמיד בדיקת הצליאק בדם היא מספקת, או שישנן בדיקות נוספות מיוחדות יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לצליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי10/12/2012יש מס' בדיקות לצליאק, נוגדנים ל TTG, ENDOMYSIAL ו DGP, חשוב לדעת רמת IGA ולפעמים גנטיקה- HLA DQ2/8
למרות שהבדיקות הללו מאד מכוונות יש מקרים, אם כי נדירים, בהם הבדיקות תקינות ובכו"ז יש צליאק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמלי09/12/2012
ברצוני לשאול האם אדם יכול להיות בעל רגישות לגלוטן וגם ללקטוז?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי09/12/2012בהחלט, בנוסף, בחולי צליאק עם פגיעה נרחבת ברירית המעי, שכיחה ירידה ברמת האנזים שמפרק את סוכר החלב (לקטוז) ,מצב זה חולף בדר"כ עם החלמת המעי תוך שמירה על כלכלה ללא גלוטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לצליאק בן 6.5לימור28/11/2012
אציין קודם שמיום שנולד ישנה כרס לילד, אבל בדיקות תקינות היו תמיד (שתן, צואה, דם) אין תופעות אחרות מלבד הכרס.
באוגוסט האחרון עשינו בדיקות דם:
IGG 938
IGA 76
IGM 85
IGE TOTAL 2350
CELIAC SCREEN 46.6
TRANSGLUTAMINASE - IGA 0.2
ENDOMYSIAL AB - NEGATIVE
DEAM.GLIADIN.PEPT 7.7
החודש - נובמבר עשינו בדיקות חוזרות
IGG 953
IGA 83
IGM 91
CELIAC SCREEN 85.9
TRANSGLUTAMINASE - IGA 0.2
ENDOMYSIAL AB - NEGATIVE
DEAM.GLIADIN.PEPT 6.5
ברצוני לקבל חוות דעת (כמובן שגם בטיפול הרופא המטפל - ולא מחליף)
מה אומר תוצאות הבדיקות? האם יש צליאק?
האם צריך לעשות ביופסיה - או שיש בדיקות שמחליפות אותה?
באתר צליאק ישראל ראיתי שיש בדיקות גנטיות בדיקת דם / בדיקת רוק
האם נותן תשובה וודאית או שבבכל זאת חייב ביופסיה
אשמח לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לצליאק בן 6.5 - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי28/11/2012יש צורך בהמשך הבירור על כלכלה עשירה בגלוטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור..המשך שאלה
לימור29/11/2012פרופ תודה על המענה
איזה המשך בירור צריך לגלוטן?
האם מדובר בצליאק או ברגישות מסוימת?
האם בטיפול גאסטרו או רגישויות/אלרגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ובחילות קבועותאסתר25/11/2012
שלום
לבן שלי אובחן צליאק בגיל שנה וחצי. היום הוא בן 6 וחצי. הוא שומר על דיאטה ממש קפדנית. (יש לו משמעת עצמית גבוהה לנושא, וגם בגן ובכיתה אינו אוכל בכלל )
מזה כמה חודשים שהוא סובל מכאבי בטן מיד אחרי האוכל. כאבי בטן שיכולים להשבית אותו לכמה דק' ארוכות. הוא מתקפל בכאב חזק. אח"כ שוכב - אם הוא בבית אני מכינה בקבוק חם ולאחר כ10 זה עובר.
בנוסף קיימת אצלו הרגשה של בחילה. ב80% מהארוחות הוא מסיים ורץ להקיא, לרוב אינו מקיא ! אבל זה ממש לא נעים לראות ילד שסובל כ"כ מבחילות.
האם יש כאן בעיה נוספת המצריכה בדיקה או שכל זה קשור לצליאק.
העיר רק הערה בסוף -הוא ילד שמח מלא אנרגיות, מצליח מאוד בכיתה, ואהוב על חבריו. הבעיה היא רק סביב האוכל.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ובחילות קבועות - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי25/11/2012אם הוא אכן מקפיד על כלכלה נטולת גלוטן, ממליץ לחפש סיבה אחרת לתלונותיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מצב של אי גילוי צליאקקארן19/11/2012
האם יש מצב של אי גילוי של צליאק עד גיל 5 למרות שהאם עם צליאק ואין סימון לנוגדנים בדם אבל רמת ההמוגלובין נמוכה מעט מהרגיל?זה לא אמור לעורר חשד אצל הרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש מצב של אי גילוי צליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי19/11/2012בהחלט, אמור לעורר חשד אצל הרופא, מצב זה אינו בהכרח קשור לגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון אמרנטקארן19/11/2012
לאחרונה נתקלתי בסוג של חלבון בסגנון קינואה ושמו אמרנט...רציתי לדעת אם הוא במקורו נטול גלוטן ובטוח לשימוש ואכילה?קניתי אמרנט אורגני...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון אמרנט - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי19/11/2012קינואה נטול גלוטן, אינני מבין מה זה 'בסגנון קינואה'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש יתרון תזונתיפרי18/11/2012
בדיאטה נטולת גלוטן גם למי שאינו חולה או שמדובר פשוט באילוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש יתרון תזונתי - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי18/11/2012אינני מכיר כל יתרון בדיאטה נטולת גלוטן לאדם בריא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדנים אחרי אכילת גלוטן חד פעמיתנורית10/11/2012
בתי בת ה-10 מאובחנת כצליאקית כ- 4 שנים, שומרת בקפדנות על
דיאטה נ"ג.
לאורך הזמן מאז האיבחון, בבדיקות המעקב הנוגדנים ירדו מפעם לפעם אך בקצב איטי. רק לאחר כשנתיים הגיעו לערך גבולי ונשארו שם כשנה וחצי.
לפני כ- 7 חודשים, תוצאות הבדיקה הראו 16, "חיובי חלש" (צויין בטופס שעכשיו הבדיקה שונתה והטיטר רגיש יותר). מאז הפסיקה לאכול מנות נטולות גלוטן במסעדות ואנחנו נוקטים בהקפדות נוספות בשמירה על נ"ג באוכל שלה בבית.
לפני כחצי שנה אכלה בטעות כמה ביסים של עוגה מקמח רגיל.
עשינו עכשיו בדיקות דם מקיפות למדי, התוצאות היו טובות יותר מאשר בבדיקה שנערכה לפני אותה אכילה בטעות (תפקודי כבד). גם ערכים אחרים הינם תקינים לחלוטין - פריטין, המוגלובין ועוד. למעט - נוגדנים TTG, שהינם עכשיו 22 (בין 11 ל-25 נחשב כ- חיובי חלש).
שאלותי - האם יתכן שאותה אכילת גלוטן חד פעמית עדין מתבטאת בנוגדנים או שיש לחפש גורם אחר? האם בדיקות דם יכולות להראות נוגדנים גם מסיבות שאינן צליאק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדנים אחרי אכילת גלוטן חד פעמית - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי10/11/2012מציע להקפיד על כלכלה נטולת גלוטן, לא להתרגש ממעידות פה ושם- גלוטן אינו רעל, ובעיקר להפסיק לעשות בדיקות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי צילאק?מיטל01/11/2012
שם הבדיקה
תוצאה
תוצאה לעומת טווח הנורמה
מידע נוסף
IgA
272.00 mg/dl
70.00
272.00
500.00
CELIAC SCREEN
4.8 U/ml
0.0
4.8
40.0
הערות והסבר
שלום ד"ר
לא הבנתי מתוצאות הבדיקה עם יש לי צליאק, אשמח לדעת(שלא).
ערכים שלי:
IgA 272.00 mg/dl
הערכים במעבדה:
500.00---70.00
הערכים שלי CELIAC SCREEN 4.8 U/ml
ערכי המעבדה: 40.0 -0.0
TRANSGLUTAMINASE_IgA
רשום See Celiac scre
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש לי צילאק? - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי02/11/2012ניתנה תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי ציליאק?מיטל01/11/2012
שלום ד"ר
לא הבנתי מתוצאות הבדיקה עם יש לי צליאק, אשמח לדעת(שלא).
ערכים שלי:
IgA 272.00 mg/dl
הערכים במעבדה:
500.00---70.00
הערכים שלי CELIAC SCREEN 4.8 U/ml
ערכי המעבדה: 40.0 -0.0
TRANSGLUTAMINASE_IgA
רשום See Celiac scre
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש לי ציליאק? - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי02/11/2012תוצאות הבדיקות, אמנם, אינן מתאימות לצליאק, אך בודאי לא ניתן על סמך הבדיקות האלו, לשלול צליאק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צליאקרינת28/10/2012
שלום , לבני תמיד יש חסר במאגרי הברזל הוא בן 5 ועשרה חודשים .
ההמוגלובין שלו בטווח אבל קרוב לגבול התחתון 11.4 גבול תחתון 11,
חסר לו פריטין 12 גבול תחתון 20
וכמו כן mch - 23 כאשר גבול תחתון הוא 26
mchc-31.2 גבול תחתון 32
אצלי מאגרי הברזל הם תמיד ככה - אבל אולי בגלל שאני אישה - מאז שאני זוכרת את בדיקות הדם שלי הנושא של מאגרי הברזל אצלי חלש .
הבדיקות שלי לצליאק שליליות שניהן .
בבדיקת צליאק כתוב שלו .
IGA - 25 - מצביע על יחס חיובי חלש (10.1-25 ) שלילי (0.7-10)
Immunoglouin A-112 הטווח 38 ( 112 )250
מה זה אומר שיש רק תוצאה אחת של יחס חיובי חלש ????
תודה רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי28/10/2012להערכת סמני צליאק צריך לבדוק: נוגדנים ל ENDOMYSIAL, TTG, DGP .
להשלמה ניתן לבדוק HLA DQ2/8 - אם שלילי, הסיכוי לצליאק נמוך ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?