מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ציפורן בבוהן הקטנה התרוממה ממכהליאת07/03/2023
לפני כמה ימים קיבלתי מכה חזקה בבוהן הקטנה. ירד לי דם וכאב מאוד. עדיין רגיש אבל עכשיו רואה שהציפורן התרוממה קצת ונראה שיש הפרשה כלשהי ממתחת לציפורן.
שמתי תחבושת עם פולידין אבל לא בטוחה אם נכון לחבוש ולא לתת להתייבש.
אני ממש חוששת מהתפתחות פטרת.
מה ניתן לעשות?
יש לי לור לרופא עור אבל רק בעוד יותר מחודש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התרוממות ציפורן
אבי שגיא08/03/2023שלום ליאת,
חשוב לאפשר לגוף לבצע את התהליכים הטבעיים והאינטואיטיביים שלו. לאפשר להפרשות לצאת החוצה וכמובן לטפל עם פולידין במקביל למניעת זיהומים.
הסבירות להתפתחות פטרת בשלב זה היא נמוכה, אבל מרגע התייצבות המצב ואם נותר חלל מתחת לציפורן הסיכוי להתפתחות פטרת גובר.
כדאי לאבחן את המצב ולבדוק היטב מה הסיכויים להתפתחות פטרת לאחר התייצבות ולטפל בעת הצורך.
חמור לא פחות מכך יכול להיות מצב של טראומה מקומית שמתקשה להחלים ונוצר עיוות קבוע, שאינו אסתטי וגם יכול להחריף בקלות לפטרת.
מוזמנת להגיע אליי לקליניקה לאבחון ואסייע. תיאום תור בפרטים שבתמונה.
אבי שגיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בציפורן שגרמה להיסדקותאור02/03/2023
היי הציפורן שלי בבוהן ממש נסדקה לאחר משחק כדורסל, היא כואבת וחצי שבורה בחצי שלה. מה מומלץ לעשות? אני משחק כדורסל על בסיס שבועי. האם כדאי להוריד את החלק הסדוק שזה בעצם כל החצי העליון של הציפורן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציפורן סדוקה
אבי שגיא03/03/2023שלום אור,
לא מומלץ להסיר את האזור שהתרומם. אם יש חלקים בו שגורמים לרגישות אפשרי לשייף אותם בעדינות. מומלץ לחבוש את הציפורן בתחבושת נושמת. פעם בשבוע לטפטף טיפה אחת של שמן עץ התה למנוע פטרת.
אם המצב לא משתפר ויש נזק קבוע מוזמן לתאם תור לקליניקה שלי ואסייע.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומים בציפורני רגל שמאלגלית11/02/2023
נפלה לי לפני שבועיים ציפורן מאצבע רגל שמאל, ולאחר שנשרה התגלה כתם חום. כשבוע אח״כ התגלה כתם חום בבסיס בוהן שמאל (הסמוכה) והיא גם רגישה למגע (האודם מסביב מקורו בלק שהוסר).
לפני כשנתיים עשיתי בדיקה מיקולוגית ונשללה פטרת. מה האבחון לנ״ל ומה הטיפול הנדרש? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתמים חומים בציפורן
אבי שגיא12/02/2023שלום גלית,
זהו מקרה שמצריך אבחון מסודר. אבחון מתקיים באופן יסודי, אורכו כחצי שעה ולאחר פתיחת כרטיס מסודר למטופל.
מוזמנת לתאם תור למספר המצורף בתמונה.
אבי שגיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת בצפרני הרגלים זמן רברות02/02/2023
בת 67 י כבר שנים רבות פטרת למרות שעשיתי בדיקה פעם יצא שלילי ופעם כתוב שלא הצליחו למצוא ממצאים. אציתי לקבל חוות דעת על לורסיל או אמטריקב האם יעיל?
פטרת בציפורניים
אבי שגיא09/02/2023שלום רות,
אם בדיקת הפטרת יצאה שלילית כמובן שאין טעם לטפל אנטי פטרייתי. רמת הסמך של הבדיקה (במידה ונעשתה כראוי) היא מאוד גבוהה, סביב 98%, ולכן ניתן לומר כמעט בוודאות שאין לך פטרת. לכן מאוד לא מומלץ להשתמש בלורסיל או אמטריקס.
מוזמנת לתאם תור אליי לקליניקה לאבחן לעומק אם זו לא פטרת אז במה מדובר. יכולות להיות בעיות שונות שדומות במראה לפטרת אבל שונות בתכלית והטיפול כמובן אחר לגמרי.
צרי קשר עם המספר שבתמונה המצורפת.
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצ"ב ציפורן הבהונות אצל תינוק בן חצי שנהרחלי01/02/2023
אשמח להתייעצות. מה זה יכול להיות ואיך לטפל.
יש קצת רגישות בבוהן השמאלית.
צירפתי תמונה
בוהן - תינוק בן חצי שנה
אבי שגיא09/02/2023שלום רחלי,
מכיוון שמדובר בתינוק נדרש לעשות בדיקה יותר מעמיקה. כיוון כללי - יתכן ומדובר בציפורן חודרנית, לפי הנפיחות בתעלות. סביר שהציפורן לא צומחת באופן תקין מהשורש, אבל כפי שכתבתי, נדרש לבחון את המקרה לעומק.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין מענה.אין קשר הכל שקריעל30/01/2023
אני מ19.11 מטפטפת בוקר וערב מהטיפטת כבר השקעתי 1000 שח על הסיפור.אני מאאד מקפידה היות ואני מאד רותה תוצאה.אבלצשקרנים בני שקרנים
אין מענה בטלפון.אין שום לווי אישי
שקר שקר שקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יעל
אבי שגיא31/01/2023שלום יעל,
טעית בכתובת. הגעת לפורום בעיות ציפורניים באינטרנט, לא לחנות של מוצרים או טיפולים.
מתקיים כאן מענה לקהל הרחב, בהתנדבות וללא תשלום, ואין כאן המלצה על תכשירים.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משתמש בתכשיר renail וזה ממש לא עובד - אל תקנואיתי13/01/2023
קניתי לפני חודשיים את התכשיר. משתמש בו בהתמדה בוקר וערב תוך שיוף הציפורן, אך זה ממש לא עובד. אין שנוי בצבע הציפורן ולא במבנה. אין החזר כספי. שקר גדול
בפורום הזה אין המלצות או דיס המלצות על תכשירים
אבי שגיא15/01/2023שלום איתי,
בפורום הזה אין המלצות או דיס-המלצות על תכשירים.
מעבר לכך, תכשיר יכול להיות יעיל ברמה מסוימת, אף פעם לא 100% ולרוב בסביבות 50% ומטה, אבל החשוב מכל הוא אבחון נכון. להשתמש בתכשיר כלשהו ללא אבחון ממש כמו ירייה באוויר בלי לכוון ולצפות לפגוע במטרה.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה פטריה? לא יוצא מזה הפרשות ואין לזה ריח כמו שאמור להיות לפטירה מה זה יכול להיות?לימור10/01/2023
זהו תסמין לבעיות רבות ושונות
אבי שגיא15/01/2023שלום לימור,
זהו תסמין לבעיות רבות ושונות. יש לבחון היטב בקליניקה ולהתאים טיפול.
מוזמנת ליצור קשר למספר שבתמונה
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מקבל רק בקליניקה ברחובות?אורן29/12/2022
האם כדי לקבל טיפול רק ברחובות או שמקבל גם ברמת גן - גבעתיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקליניקה שלי ברחובות בלבד
אבי שגיא15/01/2023שלום אורן,
הקליניקה שלי ברחובות בלבד.
מוזמן ליצור קשר בפרטי דרך המספר בתמונה המצורפת.
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרה יש עוד הרבה זמן לרופאשר12/12/2022
היה לי בבוהן בעקבות מכה מלפני 10שנים ומאז זה פחות או יותר אותו דבר אבל פתאום התאספו הציפורנים ליד מה זה? האם זה פטריה ?(האדום זה לק שלא ירד )
מה אפשר בינתיים לעשות ?
פטרת ציפורניים
אבי שגיא15/01/2023שלום שר,
יש חשד לפטרת ציפורניים קלאסית.
ממליץ לא להמתין לרופא - בינתיים להתחיל לטפל במיידי. כל רגע שעובר מחריף את המצב והופך את הפתרון ליותר ארוך ומורכב.
צרי קשר למספר שבתמונה
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרה יש עוד הרבה זמן לרופאשר12/12/2022
היה לי בבוהן בעקבות מכה מלפני 10שנים ומאז זה פחות או יותר אותו דבר אבל פתאום התאספו הציפורנים ליד מה זה? האם זה פטריה ?(האדום זה לק שלא ירד )
מה אפשר בינתיים לעשות ?
כתמים בציפורניים
אבי שגיא13/12/2022שלום,
חשד גבוה לפטרת ציפורניים. יש לעשות בדיקת מעבדה, ובמקביל אפשר כבר להתחיל לטפל חיצונית על מנת שהמצב לא יחמיר.
מוזמנת להגיע לקליניקה לקבוע תור מהיר ולהתחיל לטפל בהקדם, כל דקה חשובה. צרי קשר למספר שבתמונה המצורפת.
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריכה עזרה לזהות מה יש לי בציפורןר19/11/2022
מתרוקן לי מתחת לציפורן אצרף תמונה
לא יודעת למי לפנות אשמח לקבל עזרה מה זה ? ואיך לטפל?
יש שם תופעה של אוניכוליזיס
אבי שגיא20/11/2022שלום,
יש שם תופעה של אוניכוליזיס - התנתקות הציפורן ממיטת הציפורן. יש לבחון מקרוב בקליניקה כדי להבין את הסיבה ולטפל בהתאם.
מוזמנת ליצור קשר לפרטים המופיעים בתמונה המצורפת.
אבי שגיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בציפורן, ושימוש בשמן עץ התההדר02/11/2022
יש לי פטריה בציפורן ברגל, התחלתי לטפטף שמן עץ התה לפני יומים, התחיל לי גירודים באותה אזור.
ההייתכן שפיתחתי אלרגיה והשמן לא טוב לי ?
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פטריה בציפורן
אבי שגיא08/11/2022היי הדר,
שמן עץ התה הינו שמן אתרי ולמעשה הוא רעל לגוף ולכן אסור בצריכה פנימית. בצריכה חיצונית לעתים קורה שהוא גורם לגירויים ואפילו לאלרגיות ולכן אסור השימוש בו.
שמן עץ התה הוא פתרון טוב לפטרת קלה, אך הוא לא יעיל למקרים בהם הפטרת התפשטה, ולכן משתמשים בתכשירים עוצמתיים יותר. גם במקרה שלך, ניתן להשתמש בתכשירים אחרים, אבל חשוב שלא יכילו עץ התה. יש מגוון של פתרונות.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פטרת ציפורנייםרונה24/10/2022
היי,
רציתי לדעת האם פטרת ציפורניים עדיין מדבקת לאחר פדיקור רפואי שבו הוסרו החלקים הנגועים ושויפה הציפורן עד לכך שהציפורן נראית בריאה?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במידה וזו פטרת מאובחנת אז התשובה היא כן
אבי שגיא08/11/2022היי רונה,
במידה וזו פטרת מאובחנת אז התשובה היא כן.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטיפול של פרופ' ריניילהניה22/10/2022
קניתי את הבקבוק, טפטפתי על הציפורניים ושום דבר, אפילו לא זז ובאגודל אפילו החמיר. ניסיתי להודיע בווטסאפ שהם נתנו לי ואין שום תגובה. ממש מאכזב במיוחד לאחר ששילמתי סכום יקר מאד עבור משהו שלא עזר בכלל.
טיפול של פרופ' רינייל
אבי שגיא23/10/2022שלום הניה,
ישנם מוצרים רבים בשוק ייעודיים לטיפול בפטרת. לכל תכשיר יתרונות וחסרונות, אצל חלק יהיה יותר אפקטיבי ואצל חלק פחות.
החשוב מכל הוא לקיים אבחון מסודר לבעיה (האם מישהו אבחן את ציפורנייך?) וללוות אותך במהלך הטיפול, לוודא שאכן הטיפול מתקדם כראוי. לעתים קרובות קורה שתכשיר מצוין שלא משתמשים בו נכון במקרה הטוב לא יעיל ובמקרה הפחות טוב מזיק.
בהצלחה,
אבי שגיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

(22).png)

(21).png)
(19).png)

(16).png)
(15).png)
.jpeg)
(17).png)