מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם מדובר בפטרת או פשוט גבשושיתאלי13/10/2021
בן 32 היה לי גבשושית שמנה וגבוהה יותר כזו הרבה זמן. לפני כמה שבועות נשרה לבד.
וצומחת מהר שוב.
האם זו בכלל פטרת? היא לא נראית לי פטרת טיפוסית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליץ שתגיע לקליניקה לאבחון מסודר כדי שהבעיה לא תחזור
אבי שגיא26/10/2021שלום אלי,
קשה לדעת ללא אבחון מסודר. להערכתי לא מדובר בפטרת, אבל זו הערכה גסה. ממליץ שתגיע לקליניקה לאבחון מסודר, כדי שהבעיה לא תחזור ושהבוהן תקבל טיפול הולם.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות ואודם באצבע הבוהן בכף רגלאחמד30/09/2021
שלום יש לי ניפוחות ואודם באצבע הבוהם בכף רגל ימין האם זה ציפורן חודרנית ומה כדאי לעשות לגבי זה איך לטפל אודה לתשבותך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן להבין האם מדובר בחודרנית
אבי שגיא02/10/2021שלום אחמד,
מהתמונה לא ברור האם מדובר בחודרנית.
מציע שתגיע לבדיקה מסודרת על מנת להבין את מקור הכאב והנפיחות.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בפטריה?זיוה26/08/2021
שמתי לב על שינוי צורה במבנה ציפורן של אימי
אחרי זמן מה נראו סימני דלקת: אודם ונפיחות
האם מדובר בפטריה?
מה מומלץ לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פטרת נא לשלוח תמונות של ציפורניים ללא לק
אבי שגיא02/10/2021שלום זיוה,
סליחה על התגובה המאוחרת.
אם טרם קיבלת מענה ופתרון, שלחי לי לכאן תמונות של הציפורניים ללא לק, ותמונה יותר ברורה.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בציפורן ברגלברכה21/08/2021
שלום, יש לי פטריה בזרת כבר 10 שנים ורופא עור המליץ על טיפול בכדורים. התחלתי טיפול בטרבינפין לפני 4 ימים ואני מרגישה כאבי בטן עזים שגורמים לי ליטול משכך כאבים.
הרופא אמר מינימום 4 חוד' לקחת. קבעתי תור אך בנתיים אשמח לשמוע. האם התופעות מתחלשות? האם קיים טיפול אחר יעיל ? אולי כדור אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הייתי ממהר ליטול כדורים בגלל פטרת בבוהן הקטנה
אבי שגיא25/08/2021שלום ברכה,
לא הייתי ממהר ליטול כדורים בגלל פטרת בבוהן הקטנה. האם התקיימה בדיקת מעבדה? האם ניסית טיפולים אחרים?
בכל אופן, ממליץ לפנות מיד לרופא המטפל.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריה בציפורן ברגל
ברכה25/08/2021תודה על המענה.
בדיקת מעבדה הראתה חיובי לפטריה. ניסיתי בעבר למרוח לקים למיניהם, לא עזר במיוחד. הבנתי מהרופא שהטיפול הכי יעיל הוא כדורים , ורצוי לטפל למרות שמדובר בציפורן אחת, שלא יתפשט בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי הציפורן היתה סגולה מעט ועכשיו שינתה צבע שהורדתי את הלקעמית15/08/2021
אשמח לדעת מה אפשר לעשות?טופלתי באגיספור שלא עזר ובשמן עץ התה.
ציפורן סגולה
אבי שגיא15/08/2021שלום עמית,
חשוב שתרחיבי מה קרה לציפורן. מדוע היא חתוכה? האם היתה טראומה מקומית? האם טיפלת באגיספור טיפות או משחה, ועל פי אלו הנחיות?
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עמית15/08/2021היתה לי פיטריה בבוהן אז טופלתי באגיספור.אחכ על דעת עצמי התחלתי לשים שמן עץ התה כי קראתי שזה יכל לעזור. הציפורן חתוכה מאחר וקצצתי אותה היום היא היתה עם לק במשך 3 שבועות ורציתי שהיא תתאוורר לא יודעת למה יש את הצבע הזה בצד לא זוכרת שקיבלתי מכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ציפורן לאחר פטרת
אבי שגיא15/08/2021אוקי.
כפי הנראה מדובר בזיהום בקטריאלי מכיוון שיש לך אוניכוליזיס. צריך להבין מדוע הוא נגרם, ולטפל.
הטיפול בזיהום כזה יחסית פשוט ומהיר. בהמשך יש לשקם את מבנה הציפורן ולוודא שלא תזדהם שוב בפטרת, ובמיוחד לאורך תהליך השיקום.
ממליץ שתגיעי אליי לקליניקה לאבחון וטיפול. פרטים בקובץ המצורף.
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומים בציפורנים בידליטל15/08/2021
היי שלום לפני שנה הופיע לי פס חום בציפורן ביד הלכתי לרופא אמר שצריך לעקוב זה יכול להיות סרטן העור ובאותו שבוע הלכתי לעוד רופאה אמרה שזה שום דבר ולא לפחד .היום שמתי לב ששוב זה התכהה קצת ומופיע בעוד ציפורנים האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים חומים בציפורנים ביד
ליטל15/08/2021זה עוד תמונה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כתמים חומים בציפורניים
אבי שגיא15/08/2021שלום ליטל,
לעיתים קורה שמופיעים כתמים אורכיים חומים או שחורים על הציפורניים. כתמים חומים נוטים להיות כתמי פיגמנטציה, אבל יש להכיר את הרקע המשפחתי ואת התיק הרפואי שלך.
ממליץ לעקוב ולקבל חוות דעת מרופאי עור נוספים.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ניתן לטפל בקילופים של העור וחתכיםאילנית01/08/2021
שלום,
מצרפת תמונה של כף רגלה של אימי. אישה בשנות השמונים. סובלת מקילופים וחתכים בכפות הרגליים.
דיי נואשנו, היא מקבלת משחות סטרואידיות שעוזרות לתקופה קצרה, בה היא משתמשת בהם. לאחר מכן, התופעה חוזרת חמורה יותר.
מה ניתן לעשות, כדי לעזור לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילופים וחתכים בכף הרגל
אבי שגיא01/08/2021שלום,
ראשית, משחות סטרואידים לא מקנות טיפול שיודע לפתור בעיית עור אקוטית מהשורש.
מעבר לכך, חסרה אינפורמציה רבה לגבי הרקע לבעיה ולכן קשה להתייחס. מה הרקע הרפואי של אמך? מתי החלה הבעיה ומאיזו סיבה? כיצד ניסיתם לטפל? ועוד שאלות נוספות.
מוזמנת להגיב כאן.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם חום בציפורן חשד למלנומהשחף28/07/2021
היי,
הלכתי לחדש לק ג׳ל ושמנו לב לכתם קטן חום בציפורן.
האם מדובר במלנומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם חום
אבי שגיא29/07/2021שלום שחף,
קשה לומר, אבל סביר להניח שלא. ממליץ לפנות לבדיקה מסודרת אם הכתם מטריד אותך.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרון כזו שאני לא יודע איך לטפלגיא27/07/2021
איך ניתן לטפל בציפורן כזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בציפורן
אבי שגיא29/07/2021שלום גיא,
זה מקרה מורכב, ובכדי לטפל יש להכיר את הרקע לבעיה, לקיים אבחון מסודר ולקבוע מתווה טיפול.
מוזמן ליצור קשר לפרטים בתמונה.
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעיה
גיא29/07/2021אבל מה זה יכול להיות.??
זה קרה מזמן גזזתי ציפורנים וירד לי דם בצד ואז במשך הזמן זה קרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בציפורן
אבי שגיא31/07/2021סביר להניח שטראומה מקומית.
כל תשובה שאתן ללא אבחון מסודר היא הערכה כללית בלבד, ובדרך כלל לאחר בדיקה מתבהר המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לדעת אם עדיין יש לי פטריה בבוהןמילי25/07/2021
טיפלתי באגיספור ועכשיו שמה שמן עץ התה כל ערב.אני כבר שנה וחצי עם זה.השאלה אם יכולה למרוח על זה לק כי נוסעת לחופשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בציפורן
אבי שגיא29/07/2021שלום מילי,
הציפורן לא במצב תקין. עם זאת, לא אוכל לומר במדויק מה הבעיה מכיוון שיש לקיים אבחון מסודר לשם כך. יתכן והציפורן עדיין מזוהמת, אך יתכן גם שהיא נקייה וזקוקה לשיקום של המבנה.
ממליץ לך לקיים אבחון מסודר.
שמן עץ התה אינו מתאים למצב כזה אם אכן מדובר בפטרת, ואני לא ממליץ על שימוש תכוף.
מוזמנת ליצור קשר לפרטים שבתמונה, אסייע.
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסריל +אגיספור פטריה בציפורן - יחד?נעמי23/07/2021
יש לי שתי שאלות:
Candida parapsilosis - פטריה בציפורן: זאת תשובת המעבדה
רופאת עור נתנה לי שילוב של לוסריל ואגיספור. האם הגיוני
להשתמש יחד? נראה שהלוסריל אוטם את הציפורן? תודה רבה על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לוסריל ואגיספור
אבי שגיא28/07/2021שלום,
ממליץ לפנות לרופא המטפל על מנת להבין את הסיבה. אכן, לא נהוג לתת את שתיהן. הלוסריל לא אוטם את הציפורן.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת בציפורן ביד נפיחות באצבעדליה10/07/2021
לאימי יש כנראה פטרייה בציפורן ביד.
שמתי לה 3 שבועות אמטריקס . בינתיים לא עזר.
אבל היום האצבע מאחורי הפטרייה התנפח ונהייה אדום.לא כל האצבע. רק קטע.
האם יכול להיות שזה זיהום מהפטרייה? מה צריך לעשות במקרה כזה?
אודה מאוד לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פטרת בציפורן ביד בדיקת מעבדה
אבי שגיא11/07/2021שלום דליה,
האם עשיתם בדיקת מעבדה לפטרת?
פטרת בציפורניים בידיים היא יחסית נדירה, וחשוב להבין את הרקע הרפואי של אמך, והאם סביר שאכן מדובר בפטרת.
אציין, ששימוש בחומרים שאינם תואמים לבעיה, ובמיוחד תכשיר עוצמתיים כמו אמטריקס - באם אין בעיה הם עלולים לגרום לתגובת נגד. לעתים גם כשמדובר בפטרת אנו עדים לתגובות בציפורן ו/או בעור. לכן אני לא ממליץ על שימוש במשחות ותכשירים ללא אבחון מסודר, ולא להסתמך על השערות מכיוון שהמחיר שעלולים לשלם בהמשך הוא כבד והשיקום מטעויות כאלה עלול להיות ארוך ומורכב ולפעמים אף בלתי הפיך.
אבי שגיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת בצפורני 2 הבוהנים.אני08/07/2021
נוצרו לי כתמים לבנים אטומים על הביהנים. רופא המשפחה רשם לי משח בשם אגיספור.הצפורן הפכה רכה וקלה לתלישה. מכיון שלא ברור אם המשחה עוזרת פניתי לרופא עור שמבקש בדיקת דם כדי לבדוק אם אכן מדובר בפטרת. אני צריכה לחכות כ10ימים לפני הבדיק ה ,ובלי למרוח משחה בימים אלו. האם אתם מכירים דרך קצרה ויעילה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת בדיקת מעבדה ובדיקות דם
אבי שגיא09/07/2021שלום,
יש לבצע בדיקת מעבדה שאורכת כחודש +. בדיקות הדם מתבצעות ע"פ הנחיות הרופא המטפל בלבד, ויש לעקוב אחר ההנחיות המלאות.
לחילופין, ניתן לטפל בשיטות נוספות שאינן תרופות. את מוזמנת לתאם תור לקליניקה, הפרטים - בתמונה המצורפת.
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התוצאות מעידות על פטריה ?גיל07/07/2021
להלן תוצאות המעבדה של קופח כללית :
result חיובי
Microscopy for hypha ++
Fungal culture אין צמיחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פטרת
אבי שגיא08/07/2021שלום גיל,
בגדול יש סימנים מובהקים של פטרת, אבל בתרבית לא היתה צמיחה. ההתייחסות במקרה כזה היא שמדובר בפטרת.
לקבלת תשובה מלאה והנחיות מסודרות ממליץ לפנות ולהתייעץ עם הרופא המטפל ששלח אותך לבצע את הבדיקה.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח בבוהן עקב זיהוםמירי04/07/2021
לא מקירה את סיפור הרקע בפרטים בעבר סבל מזיהום כולשהו בציפורן ועשו לא ניתוח הסרת ציפורן
מדובר באחי הקטן שמתבייש לטפל בבעיה הזאת כרגע זה המצב יש מה זה ? יש טיפול לזה ?
למי לפנות ?
זה לכל החיים ככה ?
לאחר ניתוח
אבי שגיא08/07/2021שלום מירי,
אכן, לאחר ניתוחים טראומתיים הציפורן לרוב לא חוזרת לעצמה באופן מלא, ולעתים פעילותה משתבשת באופן מובהק.
המקרה נע בין אוניכוגרפיה לפגיעה אקוטית בשורש, וחסר לי מידע נוסף כדי שאוכל להתייחס באופן מלא. האם ישנן בעיות נפשיות? בן כמה אחיך? האם ניסה לטפל וכיצד?
המלצה ראשונה ומיידית היא לפנות לפדיקור ולהסיר את רוב החלק הקרני, ולהקפיד על פדיקור פעם בחודש וחצי.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpeg)

.jpeg)

.jpeg)

.jpeg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)