מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משך הטיפול בקרם פוליקוטןחנה30/03/2020
שלום רב
רופא העור רשם לי פוליקוטן לטיפול בפטרת בין אצבעות כף הרגל (עקב חבישה ממושכת בגלל שבר באצבע). הוא לא ציין משך טיפול. הגירוד באצבע פסק לאחר כ 10 ימים. אודה למידע על משך הטיפול המומלץ עם קרם זה. או לפחות אחרי כמה זמן לא מומלץ להמשיך למרוח.
תודה מראש. חנה
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בפוליקוטן
אבי שגיא06/05/2020שלום חנה,
הנחיות לטיפול במשחות רק דרך הרופא המטפל.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת אי נוחות בציפורניים אחרי בנייהענת05/03/2020
היי, עשיתי היום בנייה לא ארוכה וזה מרגיש תחושת אי נוחות ובאחת מהאצבעות כואב לי קצת העור בצד הכי ימני של הציפורן האם זה תקין? או שעשוי לעבור וזה כך עקב אי הרגל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי נוחות לאחר בנייה
אבי שגיא06/05/2020שלום ענת,
תחושת אי נוחות מוכרת לאחר בנייה. היא לא תופעה חיובית, למרות שבדרך כלל מסתדרת עם הזמן.
לעתים היא נובעת מתהליכים לא נכונים שעושים במהלך הבנייה, לפעמים בגלל מבנה הציפורן.
אם תחושת הכאב לא חולפת כדאי להסיר את הבנייה ולא להמשיך איתה. מוזמנת לשלוח לי תמונה של הציפורניים.
לבינתיים השתדלי להגן היטב על הציפורניים.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים בציפורן וחשד לפטריהאלה11/02/2020
בהתחלה זה היה מים בצפורן הוצאתי וחתכתי את הכל .
עכשיו אחרי חודשיים אני משתמשת בשמן אקליפטוס בשביל שלא יהיה לי פטריה. האם זה פטריה ? האם זה עובר או מחמיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מים בציפורן
אבי שגיא06/05/2020היי אלה,
לצערי קשה לי לתת מענה ללא אבחון.
מוזמנת ליצור קשר לפרטים המופיעים בקובץ המצורף.
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בסיס ציפורן כמעט מתרומםזיו13/01/2020
שלום אב
בן 37, כוסס את העור מסביב לציפורניים לצערי בצורה די רצינית, סובל מנפיחויות שם , מעשן
שמתי לה כעת כי חלק מה ציפורניים נראות כך, ונראה כאילו את החלק הלבן יכול ממש להתרומם מעט
אציין שיש לי פטריה קטנה בציפורן ברגל שלא מטפל בה
מה זה יכול להיות ואילו בדיקות עלי לעשות?
תודה רבה
התרוממות ציפורניים
אבי שגיא15/01/2020היי זיו,
קצת קשה להבין מתמונה אחת. אני מניח שזה קשור לכסיסה, רק לא ברור מדוע הציפורניים מגיבות כך. במצב כזה עלינו לבצע מעקב.
אתה מוזמן ליצור איתי קשר לפרטים המצורפים ונבדוק יחד.
אבי שגיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
זיו15/01/2020תודה רבה על תשובתך
היית שמח, רק שאנחנו גרים כרגע במרכז אמריקה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פטרת בלייזר genesisעדינה18/11/2019
האם שמעתם על טיפול בפטרת בלייזר שנקרא genesis? האם הוא עובד? אני נמצאת בחו"ל וזה הטיפול היחיד שמצאתי פה.. תודה
טיפול בלייזר
אבי שגיא05/01/2020שלום עדינה,
הלייזר ששאלת לגביו נקרא לייזר רך. הוא נחשב לעדין יחסית, אופן הפעולה שלו שונה מהלייזר הקונבנציונאלי שמחמם ושורף את המזהם.
האפקטיביות שלו לא גדולה, אבל הוא מדבר בהרמוניה עם הגוף ומעודד את הרקמות והמנגנונים השונים ליצור ריפוי. אפשר וצריך כמובן לשפר את היעילות באמצעות תכשירים נוספים טבעיים וכך אפשר להצליח למגר את התופעה. מוזמנת להתייעץ בחום, אעזור לך לזהות חומרים ותכשירים שיתאימו עבורך.
אבי שגיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם שחור בציפורן הרגלAdi06/11/2019
שלום
יש לי כתם שחור בציפורן הרגל
שמתי לב לראשונה לאחר שהורדתי לק גל ( לאחר שבפעם הראשונה ויחידה שמרחתי לק גל על ציפורני הרגליים)
יש לי תור רחוק לרופא עור ורציתי לדעת במה מדובר ? והאם יש צורך לטפל בדחיפות ?
תודה
כתם שחור בציפורן
אבי שגיא11/11/2019היי עדי,
לא סביר שמדובר במשהו חמור או דחוף אבל קשה לדעת מהתמונה. צריך לבדוק מקרוב את מבנה הציפורן ולהבין את מהות הכתם. את מוזמנת ליצור עמי קשר בקובץ המצורף. לבינתיים את מוזמנת לצרף תמונה של כף הרגל השנייה.
אבי שגיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתם שחור בציפורן המשך
עדי11/11/2019היי
תודה על תגובתך
מצרפת תמונה עם שני הרגליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב ציפורן לאחר מכה חזקהיהודה24/10/2019
שלום אבי.
לפני כמה שבועות נפל עלי חפץ כבד מאד על צפורן אצבע 2 ברגל. נהיה לי שבר מרוסק + תפרים. אמרו לי שכנראה שיצטרכו להוריד לי את מה שנשאר מהציפורן כי מיטת הציפורן נפגעה. נראה לי שכרגע מתחת לציפורן שנשארה צומח לו משהו. רציתי לדעת האם חשוב שיורידו לי בהקדם את שארית הציפורן. האם גודלת שם פטריה. הרופא לא דיבר איתי על זה אבל מקריאה כאן אני מבין שיש מצב שכבר גודלת פטריה. או שאני טועה. מצורפת תמונה (לבעלי לב חזק). תודה רבה.
פטריה בציפורן לאחר טראומה
אבי שגיא28/10/2019שלום יהודה,
במצב הנוכחי עליך להתמקד בהחלמת הבוהן. בעתיד, לאחר שהיא תחלים, נוכל גם להתייחס לשיקום הציפורן. לא הבנת נכון מהשיטוט בפורום, זה לא מצב פטרייתי אלא טראומה קשה לציפורן ולסביבתה. זיהום פטרייתי קלאסי די זניח במצבים כאלה ולכן רצוי שתתמקד בטיפול והחלמה.
דבר איתי בעוד מספר חודשים, ננסה לשקם את הציפורן. גוף האדם מופלא ולפעמים מצליחים לשקם מקרים די קשים. המספר שלי מצורף בתמונה.
רפואה שלמה והחלמה מהירה,
אבי שגיא, ניקולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו פטריה???עדי20/10/2019
כבר כמה זמן יש לי כתם מוזר בציפורן ועכשיו התווסף לו הכתם הלבן באמצע הציפורן ואתמול הבוהן התנפחה מעט וכאבה אך היום נעלמו הכבאים ונשארו הכתמים. האם זו פטריה? ללכת לרופא משפחה?
תודה רבה!!!
פטריה
אבי שגיא24/10/2019היי עדי,
יתכן שזהו מזהם פטרייתי כלשהו, לא ניתן לדעת בצורה טובה ללא אבחון ובדיקה מסודרים.
ממליץ לפנות לרופא, את יכולה גם להגיע לקליניקה שלי. פרטים בתמונה המצורפת.
אבי שגיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת בציפורן היד כתוצאה ממכהטל27/08/2019
שלום רב
לפני כשנה קיבלתי מכה מאוד חזקה בציפורן האגודל שביד. כתוצאה התפתחה פטרת. אני מטפלת בציפורן מזה מספר חודשים בטיפות שקניתי בבית מרקחת (משהו טבעי) ואכן נוצר שיפור אך לאחרונה המצב שוב החמיר. מצורפת תמונה של המצב הנוכחי. אשמח לייעוץ כיצד כדאי לטפל? תודה רבה
כתם צהוב בציפורן
אבי שגיא10/09/2019שלום טל,
סליחה על התגובה המאוחרת, לא קיבלתי התראה לגבי ההודעה שלך.
ראשית, חשוב להבין האם באמת מדובר בפטרת. כפי הנראה התשובה היא שלילית אך יש לאמת את העניין. קשה לי לתת תשובה ראויה מכיוון שעליי לבחון את המקום מקרוב. מוזמנת ליצור איתי קשר ולהגיע לקליניקה לאבחון. פרטים בתמונה המצורפת.
אבי שגיא,
ניקולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתאום התחילו נקודות בגב הרגל צילוםמשה14/08/2019
שלום
פתאום התחילו נקודות בגב הרגל צילום מצורף.
חשבתי שבא בעקבות משחה ששמתי במשך שבועיים לפטריות .אולי רגישות למשחה מורכבת : חמאת ציה לוונדר עץ התה ועוד . אבל
נזכרתי שהיה כך ב2012 בקיץ .ללא המשחה . כנראה הולך כל היום עם נעל סגורה .
האם זה פטרייה חדשה מהחום של הקיץ שוב ?או נראה לך כמו אלרגיה?
תודה
נקודות בגב הרגל
אבי שגיא17/08/2019שלום משה,
לצערי שאלתך אינה רלוונטית לפורום זה. ממליץ שתחפש פורום עור. אם יש שאלות לגבי ציפורניך אשמח לענות.
אבי שגיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לפטריה בציפורן- בירורסולי06/08/2019
שלום הציפורניים דקות ונשברות ומה זה הלבן הזה?רופאת עור אמרה שזה לא פטריהאני לא צריכה לשים כלום זה יעבור לבד ונתנה לי מטריקס שישפר את המראה ועוד חודשיים אם זה לא עובר לעשות בדיקה לפטריה מה דעתך ?תודה מראש
חשש לפטריה בציפורן
אבי שגיא08/08/2019שלום סולי,
זו כנראה לא פטריה, זו לא התנהגות פטרייתית.
במקרה כזה עליי לערוך אבחון מסודר ולבדוק מקרוב, לא אוכל לתת מענה דרך מסך.
מוזמנת ליצור עמי קשר לפרטים שבתמונה המצורפת.
אבי שגיא, ניקולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורן מתפרקת תחת טיפול ב emtrixיובל04/08/2019
ככה נראית הציפורן אחרי כשבוע טיפול ב emtrix.
החלקים החולים ממש נמסים.
האם זה מהלך תקין?
ואם כן כמה זמן להמשיך?
תודה
המסת ציפורן
אבי שגיא08/08/2019שלום יובל,
ההמסה היא תהליך נכון כחלק מטיפול בפטרת ציפורניים ומיגור המזהם.
קצב ההמסה משתנה מאחד לשני בהתאם למצב ומבנה הציפורניים.
קשה לי להתייחס באופן מדויק לשאלה מכיוון שלא ראיתי את הציפורניים לפני הטיפול ואני לא יודע בדיוק במה מדובר, אבל באופן כללי נראה שזהו כיוון חיובי אם כי קצת מהיר מדי ועלול להיות טראומטי לציפורניים ולעור, כדאי לשים לב לנושא.
החלמה מהירה,
אבי שגיא
ניקולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על פטרת ציפורניים ברגלייםדנה02/08/2019
שלום, שאלה קצת מזורה..
יש לי פטריה בכמה ציפורניים ברגליים כבר הרבה שנים. אם סנדלים שלא נעלתי 3 שנים, האם מותר שמישהו אחר ינעל אותם או שזה עדיין יכול להיות מדבק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פטרת ציפורניים
אבי שגיא04/08/2019שלום דנה,
3 שנים זה המון זמן במונחים של מזהמים, לא רואה בעיה לנעול אותם. ליתר בטחון הייתי מחטא אותם לפני שימוש.
אבי שגיא, ניקולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בכדורי איטרנול לטיפול בפטרת במפשעהאברהם28/07/2019
קיבלתי מרופא עור כדורי איטרנול לטיפול בפטרת
במפשעה שיש לי כבר שנים ארוכות. הטיפול הוא
4 כדורים ביום (2 בבוקר ו-2 בערב) למשך שבוע ימים.
כלומר סך הכל 28 כדורים במשך שבוע. לאחר גמר
השימוש באיטרנול עלי למרוח את המקום במשחה
שנקראת טרידרם קרם.
אני רוצה לציין שאני בחור בריא בן 68 שלא לוקח
כדורים אחרים .
השאלות שלי:
1. האם טיפול אנטנסיבי כזה כאמור במשך 7 ימים
יכול לגרום נזק לכבד?
2. האם טיפול כזה באיטרנול מבטיח שהבעיה תעלם
לגמרי כלומר שלא תחזור יותר, או שהיא תחזור בחזרה
בהמשך ?
3. אם הבעיה תחזור בחזרה בהמשך, והתרופה אינה
מעלימה אותה לגמרי. האם בכלל יש טעם לטיפול הזה?
ברצוני לציין שהפטרת אינה מפושטת אצלי אבל היא
קיימת בשתי המפשעות בהיקף של 7-6 סנטימטרים
מרובעים.
אודה מאד אם תוכלו להשיב לי תשובה מקיפה ומלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פטרת במפשעה
אבי שגיא02/08/2019שלום רב,
הנושא לא קשור לפורום זה. מוזמן לחפש את הפורום המתאים בשורת החיפוש.
אבי שגיא, ניקולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתחילים טיפול בפטרת הצפורן ?אבי10/07/2019
שלום אבי,
בתקופה האחרונה החמיר אצלי בצפורניים מה שתמיד היה נראה לי כפטרת הצפורן.
שאלותי הן: 1. האמנם ? האם זו פטרת ? 2. עם מה כדאי להתחיל ? אף פעם לא טיפלתי בזה, כי זה היה רק קצת באגודלים... מצורף תמונות מעכשיו
תודה רבה מראש !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרף תמונה נוספת
אבי10/07/2019nmr; gus ,nubv
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפול בפטרת
אבי שגיא13/07/2019שלום אבי,
יש כאן סבירות גבוהה לפטרת ציפורניים.
לפני הכל, חשוב לוודא את העניין, יש לבצע בדיקת מעבדה מסודרת. במקביל אני ממליץ להתחיל לברר על טיפול נוגד פטרת ואף להתחיל לטפל. יש מספר אפשרויות:
טיפול בכדורים - מקבלים מרשם אצל רופא והוא גם מלווה את מהלך הטיפול. אחוזי הצלחה טובים.
טיפול בלייזר - אחוזי הצלחה סבירים, עלות גבוהה.
טיפול טבעי - אחוזי הצלחה סבירים, ומומלץ לבצעו במקביל לשיטות האחרות.
בכל מקרה חשוב לקבל ליווי במהלך הטיפול, לוודא שהכיוון נכון ואתה מבצע את הפעולות באופן הנכון למיגור הבעיה.
בהצלחה,
אבי שגיא, ניקולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.png)

.png)

.png)
.jpg)
.png)

.jpg)