קבלת קצבת נכות מעבודה ויציאה לעבודה

מנהל הפורום

שמאי שזירי
שמאי שזירי
לקביעת תור אצל שמאי שזירי ללא פרסום בפורום

• קבלת קצבת נכות מעבודה ויציאה לעבודה
    זמירה
    27/11/2012

אני נפגעת עבודה ב- 45% כולל תקנה 15. אני מוכרת על בעיות נפשיות - דיכאון וחוסר יכולת לחזור למה שהייתי. הקצבה שלי דיי גבוהה כיוון שהייתי מנהלת בחברה עם שכר גבוה. לאחרונה קיבלתי הצעה לעבוד בעבודה אדמיניסטרטיבית רק כדי שתהיה לי תעסוקה בשכר נמוך משמעותית (שליש) בהשוואה למה שהשתכרתי כמנהלת, מדובר בשכר של כ- 10,000 ש"ח ברוטו (מול 30,000 ברוטו כמנהלת חברה).

האם עצם חזרתי לעבודה תהווה סיכון שביטוח לאומי ינסה להוריד לי חלק מהקצבה? חשוב לציין שמדובר בעבודה פשוטה שלא דומה למה שעשיתי בתור מנהלת בעבר ולכך אני לא מסוגלת לחזור. אני שואלת שאלה זו כי היו לאחרונה הרבה כתבות בטלויזיה ובעיתונות שדיברו על כך שהביטוח הלאומי מחפש לפגוע במקבלי קצבאות בכלל ובבעלי קצבאות גבוהות בפרט. האם יש מקום לחשש או שע"פ חוק אני יכולה לצאת לעבוד. האם הם יכולים לזמן אותי ע"פ סעיף 17 להערכה מחדש ולטעון שאם אני עובדת אזיי מצבי הנפשי השתפר ולכן יורידו לי חלק מהקצבה? אם אכן זה בסדר שאצא לעבוד אודה מאד להפניה לחוק באתר של ביטוח לאומי, לעמוד שבו יש התיחסות לנושא זה.

תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קבלת קצבת נכות מעבודה ויציאה לעבודה - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    27/11/2012

שלום זמירה
    מקבלי קצבת נכות מעבודה יכולים לצאת לעבוד ואין זה אמור לפגוע בגמלה.
    מקבל גמלה יכול לפי תקנה 17 לפנות להגדלת דרגת נכות אם יש ירידה ניכרת בהכנסות.. כמובן שזכות זו קיימת גם למוסד.
    זה מצב שצריך לקחת בחשבון...
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת...

זמירה
    27/11/2012

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה. חידוד השאלה הקודמת - אני התכוונתי לתקנה 37 ולא 17 שעל פיה המוסד יכול לזמן אותי לועדה לבחינה מחדש של מצבי הרפואי ולטעון שמצבי הנפשי השתפר בשל העובדה שחזרתי לעבוד אפילו שזו עבודה הרבה יותר פשוטה ובשכר הרבה יותר נמוך ממה שהיה לי בעבר ולהקטין את הקצבה שאני מקבלת בגין נכות מעבודה. האם יש סכנה כזו או שאלה סתם פחדים לא מבוססים. שכן בכל זאת מדובר על השתכרות עתידית מעבודה בשכר שהוא שליש ממה שהשתכרתי קודם לכן ועבודה ברמה הרבה יותר נמוכה מבחינת חשיפה ללחצים ומתח.

שאלה נוספת - אני כרגע בהליך של ערעור על האחוזים שקיבלתי שכן הם לא הכירו בסוכרת מסוג 2 ונתנו לי אחוזים נמוכים על הדיכאון. האם עצם יציאתי לעבוד יכולים לפגוע בהליך הערעור ולתת להם סיבה לפגע באחוזים שקיבלתי?

תודה רבה, זמירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו