האם נטייה מינית יכולה להחשב כנכות?

מנהל הפורום

שמאי שזירי
שמאי שזירי
לקביעת תור אצל שמאי שזירי ללא פרסום בפורום

• האם נטייה מינית יכולה להחשב כנכות?
    דידי
    11/12/2012

היי שלום בזמן האחרון ניסיתי למצוא מידע בנוגע להגדרת הומואים/לסביות.
    כתבות רבות הפנו לספר למידה שמוכר ע"י משרד החינוך ונלמד באוניברסיטאות כחלק מתואר לפסיכולוגיה. למעשה הוא טוען חד משמעית שזו בעיה נפשית/פסיכיאטרית של האדם, עצם לימודו וקיומו במערכת החינוך מגידר את הנטייה כהפרעה נפשית.
    עוד אוסיף לכך שבמדינתנו חתונה בין שני מינים אסורה לחלוטין, על פי התורה זוהי תופעה מבוללת שבשום פנים ואופן אסורה.
    הידיעה שמדינתי מכחישה אותי ונותנת לי זכויות שאינן שוות לכל אדם באשר הוא, בעצם שוללת את מהות קיומי. לצבא נתתי מעבר לשנתיים בגבולות אך בנוגע למהות האדם- שבראש ובראשונה כולנו מצפים ל"אהבה" המדינה לוקחת לי בעצם את הכל, בשביל מה אני כאן בעולם אם מניע האהבה חסום ממני ומלווה בבושות ולשון הרע מטעם חברי כנסת, וסביבה? לחיות כל יום בידיעה שאין חלום זה מתסכל.

השאלה- האם אפשר להגדיר מצב זה כנכות נפשית? לקבל קצבה לגור בחו"ל? המדינה אמורה הרי לדאוג לי, כיוון שחד משמעי היא שוללת את עצם קיומי..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם נטייה מינית יכולה להחשב כנכות? - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    11/12/2012

שלום דידי
    הזכאים לנכות כללית צריכים להיות זכאים לאחוזי נכות מסויימים על פי תקנות הביטוח הלאומי ולאבד בעקבות הנכות 50% מכושר ההשתכרות - אלו תנאים מצטברים.
    אלו שאכן זכאים יקבלו אם יצאו מהארץ עד 3 חודשים, מעבר לתקופה זו יש צורך בתנאים מיוחדים (טיפול רפואי למשל).
    הנכות הנפשית באם קיימת צריכה להיות מעוגנת במסמכים רפואיים (הקביעה באם הנכות הנפשית קיימת היא החלטה רפואית בלבד) ולהגביל בכושר ההשתכרות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו