מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- אבטלהויקטוריה04/07/2013
שלום
התפטרתי מעבודתי לפני חודשיים , אני יכולה כעת להגיש תביעה לאבטלה למרות שעברו חודשיים מתאריך ההתפטרות ? הבנתי שאצטרך לחתום 3 חודשים ולא לקבל תשלום, אוכל לקבל רטרו בסוף 3 החודשים ?ממתי נספרים 3 חודשים ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבטלה - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר06/07/2013שלום,
עליך לגשת בהקדם ולהתחיל לחתום בלשכת התעסוקה ובמקביל להגיש תביעה לביטוח לאומי.
את אכן תחתמי 3 חודשים ללא קבלת קצבה ורק לאחר תקופה זו תתחילי לקבל את קצבת האבטלה, אין תשלום רטרו וה-3 חודשים מתחילים מיום התייצבותך
שימי לב שעליך לעמוד בתנאים הקבועים בחוק לצורך קבלת הקצבה,
12 חודשי עבודה מתוך 18 חודשים הקודמים ליום הגשת התביעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבטלה
ויקטוריה17/07/2013תודה לך על המענה,יש לי עוד מספר שאלות :
1.האם תקופת ההכשרה 12 חודשי עבודה מתוך 18 חודשים צריכה להיות אצל אותו מעסיק ? צריך להציג תלושים של 12 חודשי עבודה ?
2.באחת התשובות שלך קראתי שיש תקופת צינון כלומר אני לא חייבת לחתום במשך כל 3 החודשים בהם אני לא מקבלת אבטלה ,אלא רק להירשם ולבוא לאחר 90 יום ולהתחיל לחתום ? האם יש להתייצב לחתום מיד בתום 90 יום ע"מ להיות זכאית לתשלום או אפשר להתחיל להתייצב מאוחר יותר ולקבל תשלום ?
3.יש השלכות ודחיית תשלום במקרה של סירוב עבודה לאחר 90 יום בהם לא קיבלתי קצבה ?
4.קיימת אפשרות לקבל השלמה בתקופת האבטלה הנוכחית של ימים שלא קיבלתי מתקופת האבטלה הקודמת ?
5.ניתן לקבל אבטלה והבטחת הכנסה במקביל או להמשיך אוטומטית לקבל הבטחת הכנסה בתום הזכאות לאבטלה ?
6.אני מבינה שישנה זכאות לשנה מיום ההתייצבות הראשונה,האם זה אומר שאם במהלך השנה אתפטר שוב מעבודה ,אני לא אצטרך להמתין 90 יום ואהיה זכאית מהיום הראשון ? האם אהיה זכאית שוב למלוא הימים או רק ליתרה מהתקופה הקודמת ? אם אני מנצלת הכל עכשיו,מתי אהיה שוב זכאית ?
אני מתנצלת על ריבוי השאלות,אני פשוט צריכה לקבל החלטות והמידע הזה יעזור לי מאוד. תודה רבה מראש על המענה וההתייחסות לפנייתי.
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבטלה - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר18/07/20131. תקופת ההכשרה היא תקופה עבודה בה שולמו דמי הביטוח הלאומי אין קשר למעסיק אוו למספר המעסיקים.
2. יש להציג 12 תלושים .
3. יש חובה לחתום בתקופת הצינון , תשובתי לשאלה אחרת בפורום שונה מאוד כי כאשר מישהי לא חוזרת לעבוד אחרי חופשת הלידה לטובת הטיפול בילד אין היא חייבת להתייצב כל שבוע בתקופה זו, אלא חייבת להתייצב כדי לקבוע יום קובע .
4. מהיום שאת מתייצבת הביטוח הלאומי מקבל דיווח על התייצבותך, רק לאחר 90 יום של התייצבות מלאה של פעם בשבוע) הקצבה מתחילה להיות משולמת בעבור התקופה שאת זכאית לה קדימה ,
5. במקרה של סירוב לקבל עבודה תביעתך לאבטלה תישלל
6. יש זכאות לשנה כלומר תוכלי לקבלך את יתרת ימייך שלא ניצלת אם שוב תפוטרי מעבודתך .
7. כדי להיות זכאית ליתרה חדשה של ימי אבטלה עליך לעבוד שוב 12 חודשים הקודמים לתביעה החדשה.
8. המבחנים להבטחת הכנסה ואבטלה שונים , הבטחת הכנסה תלויה בעו"ש, בקיום רכב ושוויו, בהכנסות בן זוג, בחסכונות בבדיקה מעמיקה של כל הכספים שיש לך , סכום הקצבאות שונה .
מקווה שעניתי לכל שאלותייך
המשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פנייה-זכאות לאבטלה
ויקטוריה19/07/2013תודה רבה על המענה המפורט, רק עוד כמה דברים קטנים:
1.במידה ואני לא מגיעה לחתום כל שבוע ב-90 היום בהם אני לא מקבלת קצבה,הזכאות נשללת או שישנה דחייה של התשלום ? במקרה של סירוב לעבודה , אותה השאלה.
2.במידה והזכאות לאבטלה תישלל ,ובתוך שנה אני אאבד את עבודתי מסיבת התפטרות או פיטורין ,אני אצטרך להגיש תביעה חדשה ולהמתין שוב 90 יום במקרה של התפטרות ?
3.שאלה כללית,היו תקופות בעבר בהם הייתי מובטלת ולא הגשתי תביעה לאבטלה ,יש אפשרות עכשיו להגיש תביעה בעד אותם תקופות אם יש לי תלושים ?
4.לפני 3 שנים הייתי באבטלה ולא ניצלתי את מלוא הימים ,יש אפשרות לקבל את השלמת הימים עכשיו ?
5.אני מבינה שמבחינת אבטלה והבטחת הכנסה,אני יכולה לקבל את הגבוהה מבין הקצבאות או אפשר את שתיהן באותה תקופה ?
תודה רבה לך שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פנייה-זכאות לאבטלה - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר21/07/2013שלום אלין,
אני אענה לך לפי השאלות שלך :
1. את חייבת להתייצב 90 כדי להתחיל לקבל את זכאותך לאבטלה לתקופה לה את זכאית
2. ניתן להמשיך לחתום במידה והתחלת לקבל אבטלה והפסקת מסיבת תחילת עבודה באותה השנה, שימי לב את יכולה לגשת לביטוח הלאומי ולבדוק את תקופת זכאותך לאבטלה ואת תקופת האבטלה הכללית בה את יכולה להמשיך לחתום, שימי לב שסה"כ באותה שנה תקבלי את מספר הימים שמגיעים לך לאבטלה, לא תקבלי ימים נוספים.
אם מגיעים לך 100 יום אבטלה וחתמת אחרי 90 יום ( תקופת האבטלה ללא קצבה) 60 יום ואז התחלת לעבוד חודש וזה לא הסתדר את יכולה להמשיך לחתום עוד 40 יום כל עוד זה בתקופה שהוגדרה לך ע"י הביטוח הלאומי
3. לא.
4. לא.
5. לא
מקווה שעזרתי
המשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבטלה
ויקטוריה18/08/2013תודה רבה לך על המענה המפורט. אני רק רוצה להבין דבר אחד,אם אני זכאית ל-100 ימים בשנה,אז אני צריכה לקבל אותם ואם מציעים לי עבודה ,אז אני לא יכולה לממש את אותם ימים. האם אני יכולה לסרב לעבודה ולבקש לממש את ימי הזכאות במלואם ? הרי אם בתקופה של 90 יום בהם אני לא מקבלת קצבה,מציעים לי עבודה,אני חייבת להסכים .....ואז אם השנה מסתיימת הם מתאפסים ללא ניצול שלי.
אם פעמיים בשנה,אני מתפטרת,אני חייבת לחכות פעמיים תקופה של 90 יום ללא קצבה ?
אם התביעה הראשונה שהגשתי השנה נשללה בגלל שסירבתי לעבודה,במהלך 12 חודשים אני עדיין מכוסה מבחינת אבטלה או שאצטרך במקרה הצורך להגיש השנה תביעה חדשה ?
תודה רבה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבטלה - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר01/09/2013שלום,
לא ניתן לסרב לעבודה ואז להמשיך לממש את ימי הזכאות .
אם תביעתך נשללה עליך להגיש מחדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)