מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- ביטול תוספת תלוייםשמוליק31/07/2013
שלום רב
אני שמוליק בן 50 חולה סכרת נעורים עם סיבוכים נוירופטיים בעיניים וברגליים
74% נכות יציבה ו75% אובדן כושר עבודה לצמיתות
אני גרוש ויש לי שלושה ילדים בגיל 24,-18.5,-11 .
כמו כן אני מקבל קצבת אובדן כושר עבודה מביטוח החיים שלי .
עד השבוע האחרון קבלתי בקצבת הנכות החודשית תוספת תלויים עבור שני ילדי
השבוע גיליתי שהביטוח הלאומי העביר רק את קצבת הנכות ללא התלויים,פניתי אליהם לברור והתשובה שקבלתי היתה "משהו דיווח לביטוח לאומי שיש לי הכנסה נוספת ואני צריך להגיע אליהם למלא הצהרה שאין לי הכנסות ואז הם יבדקו אם מגיע לי להמשיך לקבל וכמה"
מאחר וזו הפעם הראשונה שלי מאז תחילת הנכות שנדרשתי להתעסק אתם אני לא כל כך יודע כיצד לפעול מבלי לגרום לעצמי ומשפחתי נזק בלתי הפיך.
מהמידע הקיים באינטרנט לגבי תוספת התלויים הם אמורים לקזז אחוז מסויים מהתוספת מתוך אחוז מסויים של קצבת אובדן כושר העבודה שאני מקבל,
קיצבת א.כ.ע עומדת על סך 3200 ש"ח
האם בכלל יש להם מה לקזז??? ואך מחשבים אם בכלל....?
אשמח להכוונה ולסיוע
בברכה
שמוליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטול תוספת תלויים - תגובה
עו``ד אימבר גולן פרטוש03/08/2013שלום שמוליק
באתר הביטוח הלאומי יש מחשבון לחישוב קצבת הנכות הכללית. תכניס את הנתונים וכך תוכל לבדוק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנסה מאובדן כושר עבודה?
שמוליק04/08/2013ראשית תודה על המענה
האם הכנסה מ- א.כ .ע היא הכנסה מעבודה לצורך חישוב קצבת הנכות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנסה מאובדן כושר עבודה? - תגובה
עו``ד אימבר גולן פרטוש04/08/2013שלום שמוליק
הכנסה מאובדן כושר בדרך כלל אינה נכללת בחישוב כהכנסה בנכות כללית.
אך יש סייגים ולכן תבדוק במחשבון באופן ספציפי לגביך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)