הבטחת הכנסה + קצבאות אחרות

מנהל הפורום

שמאי שזירי
שמאי שזירי
לקביעת תור אצל שמאי שזירי ללא פרסום בפורום

• הבטחת הכנסה + קצבאות אחרות
    ויקטוריה
    21/08/2013

שלום
    אני כרגע מקבלת נכות מלאה זמנית ושר"מ . לפי מה שהבנתי מתוך המחשבון של חישוב הבטחת הכנסה באתר של ביטוח לאומי ,אני לא זכאית להבטחת הכנסה היות וסכומי הקצבאות עולות על סכום הבטחת הכנסה המגיעה לגילי, בת 56. אני מקבלת 3939 ש"ח סך הכל.
    רציתי לדעת במידה והנכות שלי תרד מתחת ל-75 אחוז,אהיה זכאית להשלמת הכנסה עד לגובה של קצבת הבטחת הכנסה (2122 ש"ח ) או לקצבת הבטחת הכנסה מלאה +נכות 75 אחוז ?
    באופן כללי,הייתי מעוניינת לדעת איך זה עובד כי באתר של ביטוח לאומי רשום שניתן לקבל שר"מ או ניידות והבטחת הכנסה מלאה ומצד שני רשום שהבטחת הכנסה מלאה מקבלים חולים שאינם זכאים לתשלום ע"פ תכניות אחרות והשאר מקבלים רק השלמת הכנסה לקצבאות .
    אז השאלה פה באמת האם ניתן לקבל הבטחת הכנסה מלאה יחד עם קצבה או קצבאות נוספות כגון נכות,שר"מ וכו או רק השלמה עד גובה הבטחת הכנסה ?
    ומי שעובר את הגובה הזה לא זכאי בכלל להבטחת/השלמת הכנסה ?
    שאלה נוספת,מי שמקבל קצבת זקנה יכול לקבל הבטחת הכנסה מלאה ?האם בגיל פרישה הכללים משתנים ? במידה ואדם בגיל פרישה מתחיל לעבוד,הוא עדיין זכאי לקצבת זקנה והבטחת הכנסה ?
    סליחה על כל השאלות,אשמח למענה והבהרה .הנושא די מבלבל.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבטחת הכנסה-פטור ממבחן תעסוקה

ויקטוריה
    21/08/2013

עוד שאלה קטנה,במידה ואהיה זכאית לנכות + הבטחת הכנסה אהיה פטורה ממבחן תעסוקה עקב המחלה ? אני חולה אונקולוגית.
    ראיתי שיש קטגוריות של אנשים שמקבלים הבטחת הכנסה ופטורים מהתייצבות בלשכת התעסוקה. השאלה אם זה יהיה רלוונטי אליי בעקבות קצבת הנכות שמוכיחה שאני חולה ולא מסוגלת לעבוד.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו