מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- הבטחת הכנסה + קצבאות אחרותויקטוריה21/08/2013
שלום
אני כרגע מקבלת נכות מלאה זמנית ושר"מ . לפי מה שהבנתי מתוך המחשבון של חישוב הבטחת הכנסה באתר של ביטוח לאומי ,אני לא זכאית להבטחת הכנסה היות וסכומי הקצבאות עולות על סכום הבטחת הכנסה המגיעה לגילי, בת 56. אני מקבלת 3939 ש"ח סך הכל.
רציתי לדעת במידה והנכות שלי תרד מתחת ל-75 אחוז,אהיה זכאית להשלמת הכנסה עד לגובה של קצבת הבטחת הכנסה (2122 ש"ח ) או לקצבת הבטחת הכנסה מלאה +נכות 75 אחוז ?
באופן כללי,הייתי מעוניינת לדעת איך זה עובד כי באתר של ביטוח לאומי רשום שניתן לקבל שר"מ או ניידות והבטחת הכנסה מלאה ומצד שני רשום שהבטחת הכנסה מלאה מקבלים חולים שאינם זכאים לתשלום ע"פ תכניות אחרות והשאר מקבלים רק השלמת הכנסה לקצבאות .
אז השאלה פה באמת האם ניתן לקבל הבטחת הכנסה מלאה יחד עם קצבה או קצבאות נוספות כגון נכות,שר"מ וכו או רק השלמה עד גובה הבטחת הכנסה ?
ומי שעובר את הגובה הזה לא זכאי בכלל להבטחת/השלמת הכנסה ?
שאלה נוספת,מי שמקבל קצבת זקנה יכול לקבל הבטחת הכנסה מלאה ?האם בגיל פרישה הכללים משתנים ? במידה ואדם בגיל פרישה מתחיל לעבוד,הוא עדיין זכאי לקצבת זקנה והבטחת הכנסה ?
סליחה על כל השאלות,אשמח למענה והבהרה .הנושא די מבלבל.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבטחת הכנסה-פטור ממבחן תעסוקה
ויקטוריה21/08/2013עוד שאלה קטנה,במידה ואהיה זכאית לנכות + הבטחת הכנסה אהיה פטורה ממבחן תעסוקה עקב המחלה ? אני חולה אונקולוגית.
ראיתי שיש קטגוריות של אנשים שמקבלים הבטחת הכנסה ופטורים מהתייצבות בלשכת התעסוקה. השאלה אם זה יהיה רלוונטי אליי בעקבות קצבת הנכות שמוכיחה שאני חולה ולא מסוגלת לעבוד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)