נכות והבטחת הכנסה

מנהל הפורום

שמאי שזירי
שמאי שזירי
לקביעת תור אצל שמאי שזירי ללא פרסום בפורום

• נכות והבטחת הכנסה
    ויקטוריה
    29/08/2013

שלום
    אני כרגע מקבלת נכות מלאה זמנית ושר"מ . לפי מה שהבנתי מתוך המחשבון של חישוב הבטחת הכנסה באתר של ביטוח לאומי ,אני לא זכאית להבטחת הכנסה היות וסכומי הקצבאות עולות על סכום הבטחת הכנסה המגיעה לגילי, בת 56. אני מקבלת 3939 ש"ח סך הכל. יש לי מספר שאלות :
    1. במידה והנכות שלי תרד מתחת ל-75 אחוז,אהיה זכאית להשלמת הכנסה עד לגובה של קצבת הבטחת הכנסה (2122 ש"ח ) או לקצבת הבטחת הכנסה מלאה +נכות 75 אחוז ?
    2.באופן כללי,הייתי מעוניינת לדעת איך זה עובד כי באתר של ביטוח לאומי רשום שניתן לקבל שר"מ או ניידות והבטחת הכנסה מלאה ומצד שני רשום שהבטחת הכנסה מלאה מקבלים חולים שאינם זכאים לתשלום ע"פ תכניות אחרות והשאר מקבלים רק השלמת הכנסה לקצבאות .
    3.אז השאלה פה באמת האם ניתן לקבל הבטחת הכנסה מלאה יחד עם קצבה או קצבאות נוספות כגון נכות,שר"מ וכו או רק השלמה עד גובה הבטחת הכנסה ?
    ומי שעובר את הגובה הזה לא זכאי בכלל להבטחת/השלמת הכנסה ?
    4.מי שמקבל קצבת זקנה יכול לקבל הבטחת הכנסה מלאה ?האם בגיל פרישה הכללים משתנים ? במידה ואדם בגיל פרישה מתחיל לעבוד,הוא עדיין זכאי לקצבת זקנה והבטחת הכנסה ?
    5.במידה ואהיה זכאית לנכות + הבטחת הכנסה אהיה פטורה ממבחן תעסוקה עקב המחלה ? אני חולה אונקולוגית.
    ראיתי שיש קטגוריות של אנשים שמקבלים הבטחת הכנסה ופטורים מהתייצבות בלשכת התעסוקה. השאלה אם זה יהיה רלוונטי אליי בעקבות קצבת הנכות שמוכיחה שאני חולה ולא מסוגלת לעבוד.
    סליחה על כל השאלות,אשמח למענה והבהרה .הנושא די מבלבל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נכות והבטחת הכנסה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נכות והבטחת הכנסה - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    01/09/2013

ויקטוריה שלום,
    אין ביידי את כל החומר הרפואי/ החלטות לגבי זכאותך במוסד לגמלה ונתונים נוספים לכן אין ביכולתי לתת לך מענה ,
    שאלותייך מאוד ספציפיות למקרה שלך , לכן אני מציעה לך לפנות לסניף הקרוב למגורייך ולקבל תשובות בהתאם למצבך.

בברכת שנה טובה ,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבטחת הכנסה

ויקטוריה
    01/09/2013

שלום
    תוכלי רק לענות על שאלה מספר 1 מהפנייה הקודמת. מדובר בשאלה כללית.
    1. האם ניתן לקבל הבטחת הכנסה מלאה יחד עם קצבה או קצבאות נוספות כגון נכות,שר"מ וכו או רק השלמה עד גובה הבטחת הכנסה ?
    ומי שעובר את הגובה הזה לא זכאי בכלל להבטחת/השלמת הכנסה ?
    ועוד שאלה קטנה,קראתי מי שמקבל אבטלה יכול לעבוד בזמן תקופת האבטלה אבל מנכים לו את ההכנסות מהקצבה,אז מה זה בעצם נותן ? זה אומר שהקצבה מתאפסת,לא כך ?
    תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבטחת הכנסה - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    02/09/2013

שלום,
    מי שמקבל הבטחת הכנסה ונקבעה לו זכאות לנכות כללית מקזזים את תשלומי קצבת הנכות מהבטחת ההכנסה.

לא ניתן לקבל אבטלה ולעבוד במקביל אלא אם כן מדובר בעבודה בשכר נמוך ואז משלימים את השכר עד לגובה האבטלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו