תאונת עבודה-שיעור דמי הפגיעה ליום

מנהל הפורום

שמאי שזירי
שמאי שזירי
לקביעת תור אצל שמאי שזירי ללא פרסום בפורום
 
  • תאונת עבודה-שיעור דמי הפגיעה ליום
    שירן
    24/01/2014

    שלום ב 17/12/2013 הייתה לי תאונת עבודה (קטיעה חלקית של אצבע ביד דומיננטית). ביטוח לאומי אישר לי את דמי הפגיעה כאשר לקח בחשבון שבחודש ספטמבר לא עבדתי הייתי מובטלת התחלתי לעבוד במקום העבודה ב 1/10/2013 עד ליום הפגיעה 17/12/2013השכר שלי ברוטו ב 3 חודשים אלו היה: ספטמבר- כלום כי לא עבדתי, אוקטובר- 4519.69 ש"ח ברוטו, נובמבר- 4128.64 ש"ח ברוטו ובדצמבר 2520 ש"ח ברוטו עד ליום הפגיעה.את תלוש של דצמבר עוד לא שלחתי לביטוח לאומי ובינתיים הם חישבו לי כבר את דמי הפגיעה בשיעור של 86.49 ש"ח דמי פגיעה ליום.ידוע לי איך מחשבים את דמי הפגיעה וגם הבנתי שקיימת תקנה 9 א' לחוק דמי נפגעי עבודה שפועלת לטובת העובד לפיה ניתן לחשב את דמי הפגיעה לעובד במקרה שלי לפי אוקטובר,נובמבר ודצמבר עד ליום הפגיעה.כמובן שאתייצב בביטוח לאומי ואביא להם את תלוש השכר של דצמבר ואבקש שיפעלו לפי תקנה זו.
    השאלות שלי הם:
    1)האם הם חייבים לפעול במקרה הזה לפי תקנה 9 א' או שהם יכולים לעורר קשיים ואף לא לאשר חישוב לפי תקנה זו?
    2)האם לפי חישובכם שיעור דמי הפגיעה ליום הוא אכן 86.49 בלי להתייחס לתקנה וכמה יהיה שיעור דמי הפגיעה שלי ליום לפי חישובכם אם הם יפעלו לפי תקנה 9 א' ?בבקשה זה חשוב לי מדובר בסכומים משמעותיים.
    3)עורך דין מכר שלי אמר לי שבאפשרותי לדרוש שדמי הפגיעה יחושבו אך ורק לפי החודש שקדם לפגיעה בלבד.האם צודק וקיימת אפשרות כזו?
    4)המעסיק חייב לי על חודש נובמבר סכום נמוך של 142.20 ש"ח שבטעות לא חושב,האם רצוי לבקש מהמעסיק מסמך שמאשר שהסכום הזה שייך לשכר שלי בנובמבר כדי שגם יילקח גם בחשבון בחיושב של דמי הפגיעה???(לפי חישובי אם לוקחים את הסכום הזה בחשבון זה כעוד 37 ש"ח לחודש). בבקשה תנו לי עצות מה לעשות שכן החלטת ביטוח לאומי על שיעור דמי הפגיעה ליום תשפיע בהמשך על הסכומים שקבל בגין נכות וכו'.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תאונת עבודה-שיעור דמי הפגיעה ליום - תגובה

    עו``ד אימבר גולן פרטוש
    05/02/2014

    שלום שירן
    חשוב להעביר לביטוח לאומי את תלוש דצמבר וכדאי לצרף גם מסמך מהמעסיק על הפרש תשלום החסר בחודשים הנ׳ל.
    ביטוח לאומי מוסיף וממחשב מחדש ומשלם את ההפרשים.
    בהצלחה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו