שמירת הריון

מנהל הפורום

שמאי שזירי
שמאי שזירי
לקביעת תור אצל שמאי שזירי ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון
    שרית
    23/02/2014

שלום, אני בהריון בשבוע 26 ויש לי בקע טבורי די גדול ברמת סיכון לכליאה. הרופאה כירורגית כתבה לי מכתב שעלי להימנע מלהרים משאות עד 5 ק"ג.
    אני עובדת כמנהלת גן ילדים כשכירה אך בתפקידי אני עובדת ג"כ מול הילדים בגילאי 3 חודשים עד 3 שנים. כשעתיים ביום אני עובדת עבודה משרדית והיתר ישירות מול הילדים כולל מאמץ פיזי.

אני מעוניינת לגשת לרופאת נשים ע"מ לקבל שמירה לתפקידי מול הילדים ולאפשר את צמצום המשרה, לשעתיים.(העבודה המשרדית)

1. האם הרופאה תאשר לי שמירת הריון בגלל בקע טבורי?
    2. האם ביטוח לאומי יאשר גמלה לשמירה בגלל בקע טבורי? והאם הוא יאשר לי גמלה על אף שהעבודה היא חלקית?
    3. לאור הבעיה שלי הקיימת, איך את מציעה לי לפתור אותה בלי להפסיד את דמי השמירה מביטוח לאומי?

אודה לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    08/03/2014

שלום שרית
    ביטוח לאומי מכיר בשמירת הריון חלקית, על משרה שרופא קובע שעליך להפסיק לעשות.
    ביטוח לאומי מכיר בשמירת הריון באם הסיבה לשמירה מסכנת אם האם / העובר.
    חשוב שהרופא נשים יפרט מדוע השמירה ומדוע העבודה המסויימת מצריכה שמירה עקב מצבך, הסיכונים של העבודה על מצבך.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

שרית
    10/03/2014

תודה על התייחסותך לשאלתי.

אך אני אובדת עצות. פניתי לביטוח לאומי לאחר שהרופאה רשמה לי אישור למשרה חלקית, ושמירת הריון לחלק היחסי של המשרה שלי הפיזית.

בבירורי מול ביטוח לאומי, הם טוענים שיצא חוק יבש- שאין אפשרות לשמירה חלקית כלל, או שזה שמירה מלאה, או בכלל לא!

לפי תשובתך, ייתכן שאכן יש אפשרות להשיג את השמירה החלקית, השאלה איך אני מבצעת זאת בכדי לקבל את זכויותי מביטוח לאומי ללא קשיים.

אודה לך להדרכה בעניין.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו