האם החישוב נכון?

מנהל הפורום

שמאי שזירי
שמאי שזירי
לקביעת תור אצל שמאי שזירי ללא פרסום בפורום

• האם החישוב נכון?
    טל
    26/04/2014

שלום רב,
    התפטרתי מעבודתי עם סיום חופשת הלידה ולאור זאת שעברתי עיר הייתי זכאית לדמי אבטלה מיד עם סיום קבלת דמי לידה.
    ביטוח לאומי, שלצערי הרב מהכרותי איתו אני יודעת שמנסה בכול דרך לא לשלם, ואם כן- כמה שפחות, חישב את דמי הלידה כבסיס לדמי האבטלה.
    חישוב זה הקטין את הבסיס לדמי האבטלה, וכך יצא שהפסדתי.
    שאלתי היא, האם חישוב זה תקין מבחינת החוק או שיש בו כדי להפלות אותי לרעה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם החישוב נכון?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם החישוב נכון? - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    03/05/2014

דמי לידה הם ממוצע של חודשי העבודה האחרונים , לכן הם יכולים לשמש כבסיס לחישוב דמי אבטלה
    שימי לב שדמי אבטלה שמשולמים הם אחוז מסוים מהשכר ולא תשלום של 100 אחוז מהשכר
    ניתן להשתמש במחשבון לחישוב דמי אבטלה באתר של הביטוח הלאומי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאה שונה

טל
    06/05/2014

עו"ד כהן בלסטקר שלום רב, רציתי לציין כי השתמשתי במחשבון של ביטוח לאומי לחישוב דמי האבטלה על פי דמי הלידה לעומת חישוב דמי האבטלה על פי המשכורות שלפני הלידה והתוצאה יוצאת שונה (נמוכה יותר בחישוב על פי דמי לידה). זאת אומרת שהחישוב על פי דמי הלידה מפלה אותי לרעה. אין לי יכולת לערער בפני הביטוח הלאומי על כך? אגב, אין לי מושג מדוע התוצאה יוצאת שונה שהרי דמי הלידה מתבססים על 90 הימים שלפני הלידה. אודה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאה שונה - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    07/05/2014

שלום,
    שימי לב שלא משלמים 100 אחוז מהשכר בדמי אבטלה לעומת 100 אחוז שמשלמים בדמי לידה
    אם שילמו לך לדוגמא 30,000 דמי לידה בעבור 3 חודשים , כלומר 10,000 בעבור כל חודש
    לא תקבלי גם 10,000 ₪ לחודש אבטלה
    אלא אחוז מסוים מהשכר - יש טבלה באתר של ביטוח לאומי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט.

טל
    07/05/2014

ברור לי, אך התכוונתי שחישוב דמי האבטלה על בסיס דמי הלידה יוצא נמוך מחישוב דמי האבטלה על בסיס המשכורות של החודשים שקדמו ללידה. (אגב, גם לי לא ברור איך זה יוצא כך, שכן דמי הלידה מתבססים על השכר של 90 הימים שקדמו ללידה), ומכאן יוצא שאופן החישוב של דמי האבטלה על בסיס דמי הלידה מפלה אותי לרעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט. - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    12/05/2014

יכול להיות שיש טעות בנתונים של ביטוח לאומי אני מציעה לך לגשת לסניף הקרוב יחד עם התלושים ולבדוק זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו