הבטחת הכנסה ודמי אבטלה בחל"ת

מנהל הפורום

שמאי שזירי
שמאי שזירי
לקביעת תור אצל שמאי שזירי ללא פרסום בפורום

• הבטחת הכנסה ודמי אבטלה בחל"ת
    א
    25/08/2015

שלום רב,
    אני בת 30, רווקה, אקדמאית. נמצאת בחל"ת החל מה 1.7.15 (כלומר, כבר כמעט חודשיים), נכון לעכשיו עד ה1.10.15 אך איני בטוחה מה יהיה אח"כ. נקבע לי אובדן כושר עבודה מלא לתקופה זו ע"י רופא תעסוקתי מסיבות רפואיות והיות וימי המחלה שלי נגמרו, לבקשתי הוציא אותי המעסיק לחל"ת ומקום העבודה נשמר לי. יש לי מספר שאלות שלא קיבלתי מהביטוח הלאומי תשובה ברורה עליהן:
    1. אני מבינה שבחל"ת יש זכאות לדמי אבטלה (עבדתי במקום העבודה לפני כן כשנתיים) אם היא ביוזמת המעסיק אך מה קורה אם היציאה לחל"ת נעשתה לבקשתי אך מסיבות רפואיות בשל אובדן כושר עבודה, האם בכל זאת אני זכאית לדמי אבטלה והחל ממתי? התייצבתי רק היום בלשכה כיוון שלא ידעתי קודם שתיתכן זכאות כזו בחל"ת.
    2. במידה ולא ימצאו זכאות לדמי אבטלה, האם אני זכאית לקבל הבטחת הכנסה? אין ברשותי רכב, דירה או נכס אחר אך יש לי בעו"ש כ110,000 שחסכתי בעבודה. הבנתי מנציג השירות במוקד שאם הכסף בחסכון זה בסדר אך בע"וש צריך שלא יהיה מעל 4000 ש"ח, מה שנשמע לי לא הגיוני כי מה ההבדל איפה הכסף יושב (וגם אם אעביר אותו כעת לחסכון זה לא משנה כי הם מבקשים פירוט 3 חודשים אחרונים) וגם מצאתי פס"ד בנושא שאומר שאכן אין הבדל וזו לא סיבה לדחיית תביעה. אם כן, מהי המדיניות בנושא זה?
    3. מה קורה אם רק עכשיו גיליתי את זה והתייצבתי בלשכה, האם בשום אופן לא אהיה זכאית לתשלום רטרואקטיבי על החודשיים הקודמים?
    4. מהי התקופה המקסימלית לזכאות לדמי אבטלה והבטחת הכנסה במקרים כאלה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבטחת הכנסה ודמי אבטלה בחל"ת - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    27/08/2015

1. באופן כללי את לא זכאית לדמי אבטלה אם בחרת מרצונך לצאת לחל"ת, אך אם מדובר בסיבות רפואיות שמונעות ממך לעבוד באותה עבודה עליך לעמוד בתנאים הקבועים בחוק לצורך קבלת אבטלה.
    2. במידה ואת עומדת בתנאים הזכאות היא מהחודש שהתייצבת בלבד, אין תשלום רטרואקטיבי.
    3. לעניין הבטחת הכנסה - עליך לגשת לסניף עם כל המסמכים לבדיקתך זכאות
    4. תקופת זכאותך לדמי אבטלה הינה 100 יום , השלמת הכנסה נבדקת בכל חודש ספציפי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו