סירוב לסיוע בשיקום מביטוח לאומי

מנהל הפורום

שמאי שזירי
שמאי שזירי
לקביעת תור אצל שמאי שזירי ללא פרסום בפורום

• סירוב לסיוע בשיקום מביטוח לאומי
    עדי
    05/01/2016

מה קורה לאדם נכה כאשר הוא מוגדר כסובל מנכות נפשית ופיסית אך מסורב לעזרה שיקומית. כרגע אחוזי אי כושר הינם 75 אחוז. כאשר סוגרים לו דרך להשתקם או למצוא עבודה, מה עליו לעשות/לדרוש?
    א. מקבלת קצבת נכות מלאה כיום.
    ב. גם קצבת ניידת.

במשך כשנה וחצי שאיני עובדת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סירוב לסיוע בשיקום מביטוח לאומי - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    24/01/2016

שלום

אכן זה קורה, ביטוח לאומי מאשר שיקום למי שמסוגל
    לא תמיד זה הזמן המתאים.
    כל עוד יש נכות מזכה לשיקום ניתן לממש בשלב אחר.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי תשובתך לא מובנת לי ועוד

עדי
    25/01/2016

בוקר טוב
    תשובתך לא מובנת לי משום מה. אולי מתוך כך שהיא מופשטת מידי או לא מתייחסת למקרה שלי. במידה ואת גם עובדת כעת בתחום ומטפלת במקרים הנדרשים מול הביטוח לאומי כגון: תאונת עבודה שהייתה לי בתאריך 06/07/2014 שמאז למעשה עולמי בצורה מסוימת חרב עלי וכמו כן הפסקתי העבודה ובכלל מעגל העבודה שלי נסגר ובעצם מסגרת חיי התמוטטה. עזרת הבטוח הלאומי לבקשתי בתביעת "שירותים מיוחדים" שהוגשה קבלה סירוב וגם בוועדת ערר ועוד.
    באשר לתאונת העבודה. קבלתי סכום כסף עבור דמי הפגיעה אולי שהם ניתנו לי כאשר ולאחר שנותחתי (קיבוע שורש כף יד ימין לאחר שברים מרוסקים) והייתי בבית כ"דמי מחלה" במשך 69 ימים. שולם לי לחשבון הבנק 75% כביכול מהשכר ששולם לי במקום העבודה בזמנו. זה מה שניתן לי עבור תאונת העבודה. באם זה חוקי וממצה אז עבור תאונת העבודה אין לי במה להתעסק ולתבוע. אך מדוע מאז אין בחלקת השיקום מסכימים לסייע לי במציאת עבודה?? ההסבר שלך באמת, וסליחה, לא מובן לי. אני אמנם דיכאונית, נכה פיסית אך בתפקודים מוטורים כגון: במפעלים ששייכים לביטוח הלאומי בהם נדרש תפקוד פשוט ביותר אני מסוגלת לעבוד, מוכרת לי העבודה שם ורמתה ולא מובן לי הסירוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

עו"ד אימבר גו
    25/01/2016

שלום
    לאחר קבלת דמי פגיעה ניתן להגיש תביעה לנכות מעבודה שקובעת את אחוזי הנכות עקב התאונה - קשה להבין אם הוגשה תביעה כזו.

לא ברור מדוע עקב תאונת עבודה הוגשה נכות כללית.

לא ברור מדוע סורב השיקום
    חסרים הרבה פרטים

אשמח לסייע בהסבר מפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אתקשר במהלך היום

עדי
    26/01/2016

בוקר טוב אימבר
    היום מהלילה קרה אצלי פיצוץ מים בדירה. כרגע אני מחכה לשרברב. אנסה במהלך היום להתקשר אליך וננסה לברר את מיצוי זכויותיי, באם נדרש טיפול אשמח באם תוכלי לטפל בכך. תודה ויום נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו