נכות כללית ואי כושר

מנהל הפורום

שמאי שזירי
שמאי שזירי
לקביעת תור אצל שמאי שזירי ללא פרסום בפורום

• נכות כללית ואי כושר
    מאמנת כושר
    04/07/2022

שלום רב
    אני מאמנת כושר במקצועי כמה שנים
    קיבלתי לאחורנה אחוזי נכות 54 אחוז
    הרופא רשם שאני יכולה לעבוד בעבודה קלה בלבד במשרה מלאה

אני מאמנת עצמאית בעבר סרטן וכיום הגבלה בידיים בצוואר וברגל בגלל סרטן ופיברומיאלגיה
    לא המליצו על אי כושר עבודה אבל מה עושים שיש מגבלה בלעבוד במקצוע היחיד שיש לי?

אודה להכוונה
    מאמנת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נכות כללית ואי כושר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובדן כושר עבודה

שמאי שזירי
    04/07/2022

משאלתך עולה שנקבעו אחוזי נכות, אך לא נקבע שאיבדת מכושרך להשתכר, ולכן ניתן להניח שאינך מקבלת קצבת נכות.
    מצד אחד, את מציינת שהמגבלה היא דווקא לעבודתך כמאמנת, מצד שני, רופא המליץ על עבודה קלה בלבד, כך שללא ספק אפשרויות העבודה מצומצמות.
    חשוב להבין, בביטוח הלאומי בדיקת הכושר לעבוד היא בדרך כלל לכל עבודה, ולאו דווקא לעבודה הספציפית במקצוע שלך, במיוחד כאשר מדובר בגיל צעיר, וביכולת לעבור תהליך שיקום מקצועי ולרכוש מקצוע נוסף. (אגב, קביעה של 20% נכות ומעלה מאפשרת לעבור תהליך של שיקום מקצועי על ידי הביטוח הלאומי)
    א. מהניסיון שלנו ניתן לערער על החלטת הביטוח הלאומי ולהצליח לקבל קצבה. ב. האם בנוסף, יש ברשותך ביטוח אובדן כושר עבודה? או קרן פנסיה פעילה? כדאי לשקול להגיש תביעות גם שם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו