מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניקוי העין אחרי ניתוח קטרקטמירה27/03/2018
מתי אפשר לחזור לשטוף את הפנים עם סבון אחרי הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירה שלום
ד``ר עמי הירש04/04/2018בין 7-10 ימים בזהירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירה שלום
ד``ר עמי הירש21/04/2018אחרי שבוע בלי ללחוץ או לשפשף את העין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוקף של מדידת ביומטריהאילנה26/03/2018
האם למדידת ביומטריה יש תוקף? אם עשיתי בדיקה לפני כמה חודשים אני צריכה לחזור על הבדיקה לפני קביעת הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנה שלום
ד``ר עמי הירש04/04/2018אין צורך לבצע מדידות חדשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אילנה
ד``ר עמי הירש21/04/2018בד"כ אין צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייה מטוטשת ועכירות של העדשהערן25/03/2018
אני בן 27, מרכיב משקפיים מגיל צעיר. בזמן האחרון הראייה שלי נהייתה קצת מטושטשת בעין אחת, לא משהו רציני ואם אני לא טועה אני חושב שזיהיתי עכירות בעדשה.
יכול להיות שזה קטרקט? אני לא צעיר מדי בשביל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערן שלום
ד``ר עמי הירש04/04/2018קשה לאדם לזהות עכירות בעדשה של עצמו. ייתכן וזו עכירות קרנית. פנה לרופט עיניים לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערן שלום
ד``ר עמי הירש22/04/2018קשה לאדם לזהות קטרקט לעצמו.ממליץ בדיקת רופא עיניים.ככלל קטרקט יכול להופיע בכל גיל ואכן אתה צעיר לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקט לחולה סוכרתגדעון22/03/2018
האם יש סכנה לעשות את הניתוח לאדן חולה סוכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדעון שלום
ד``ר עמי הירש04/04/2018אין בעיה מיוחדת לנתוח בחולי סכרת , מקובל לפני נתוח להתחיל עם טיפול תרופתי למניעת בצקת רשתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום גדעון
ד``ר עמי הירש22/04/2018ככלל אין מניעה לנתוח קטרקט לחולי סכרת. מקובל לפני ואחרי הטיפול להשתמש בטיפות במטרה למנוע בצקת רשתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייה נחלשה שבועיים אחרי ניתוחמרינה21/03/2018
שבועיים אחרי ניתוח, ראייה נחלשה. האם חלק נורמלי מהתהליך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרינה שלום
ד``ר עמי הירש04/04/2018תיתכן ירידה בראיה לאחר נתוח קטרקט מסיבות שונות- פני לרופא המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרינה שלום
ד``ר עמי הירש22/04/2018יכולים להופיע שינויים בראיה במהלך השבועות הראשונים לאחר הנתוח.
אם חשת ירידה ניכרת יש לפנות למנתח לשלול בצקת ברשתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בקטרקט ילד בן חצי שנהגלית20/03/2018
לבן שלי בן החצי שנה יש קטרקט, האם יש איזושהי דרך להימנע מניתוח? מה הסיכויים להתעוורות בניתוח כזה בגיל כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
ד``ר עמי הירש04/04/2018מחשש להתפתחות עין עצלה מומלץ לנתח גם בגיל מוקדם מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלית שלום
ד``ר עמי הירש22/04/2018מומלץ לבצע הנתוח על מנת להחמנע מהתפתחות עין עצלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שלב לעשות את הניתוחחיה19/03/2018
האם כדאי לעשות את הניתוח בתחילת המחלה או שעדיף לחכות כמה שיותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיה שלום
ד``ר עמי הירש04/04/2018כיום מקובל לבצע נתוח קטקרט ברגע שקיימת תלונה סובווקטיבית
לא מקובל כיום להמתין לכך שהקטרקט יהיה "בשל"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיה שלום
ד``ר עמי הירש22/04/2018אין מה לדחות נתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעיניים לאחר ניתוח קטרקטחנן18/03/2018
שלום רב
אני סובל מיובש בעיניים לאחר ניתוח קטרקט
ומשתמש קבוע בטיפות דמעות מלאכותיות+ גל בערב
האם טיפול בטיפות RESTASIS יכול לעזור לי ?
בברכה
חנן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנן שלום
ד``ר עמי הירש04/04/2018קיים בספרות ויכוח בנוגע ליעילות טיפות רסטזיס לעומת טיפות אחרות.מכל מקום הנסיון בהחלט יכול להועיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחנן שלום
ד``ר עמי הירש22/04/2018קיימים חילוקי דעות לגבי יעילות הרסטזיס.
ממליץ לפני כן לנסות החדרת פלגים לתעלות הדמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קטרקט יכול לחזור שוב?יהודה15/03/2018
האם קטרקט יכול לחזור שוב אחרי ניתוח? מה עושים במצב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהודה שלום
ד``ר עמי הירש04/04/2018לעיתים מופיעה עכירות משנית לאחר ניתוח קטרקט - קטרקט משני- הפתרון לכך נמשך בעזרת לייזר יאג מספר שניות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לאור וכאבים אחרי ניתוחאהוד14/03/2018
שבוע אחרי הניתוח, יש רגישות לאור וכאבים בעיקר בזמן חשיפה לאור. האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהוד שלום
ד``ר עמי הירש04/04/2018אל חשש זהו מצב טבעי לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה בלילה עם חולת קטרקטאורנה11/03/2018
לדודה שלי יש קטרקט, היא אומרת שלפי רופא העיניים שלה אין דחיפות לעשות ניתוח ואפשר לחכות שהמצב יתדרדר. היא מצדה אומרת שהיא מרגישה ממש בסדר ושאין לה בעיה לראות, ובלילה זה כאילו היא עם משקפי שמש. אני אמורה לנסוע איתה לאירוע ואני מאוד חוששת, האם היא צודקת ואין סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורנה
ד``ר עמי הירש04/04/2018קורקט יכול לגרום לעיתים לתחושה של סנוור בלילה
במידה והראיה תקינה אין לך מה לחשוש להצטרף לדודה בנסיעת לילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם השמש משפיעה על ההחלמה?אליס08/03/2018
אני צריכה ניתוח, עוד לא קבעתי תור. האם עדיף לעשות את הניתוח בחורף ולא בקיץ? האם השמש משפיעה על ההחלמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליס שלום
ד``ר עמי הירש04/04/2018אין למועדי השנה כל משמעות.
לאחר הנתוח מומלץ להרכיב משקםי שמשמ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעיניים אחרי ניתוחאהרון04/03/2018
יש לי נטייה לדלקות עיניים. אני רוצה לעשות ניתוח קטרקט אבל מפחד שזה יגרום לדלקת ואז יקרה משהו חמור יותר. האם החשש שלי מוצדק? מה עושים במקרים כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהרון שלום
ד``ר עמי הירש06/03/2018אין לך מה לחשוש .במצבים מיוחדים מקבלים הנחיות לגבי טיפות כטיפול מונע מספר ימים לפני הנתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון שלום
ד``ר עמי הירש04/04/2018אל חשש לעיתים לפני נתוחי קטרקט מומלץ להתחיל מספר ימים לפני נתוח עם טיפות אנטיביוטיקה כהכנה לנתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לנהיגה אחרי ניתוחדרור27/02/2018
כמה זמן אחרי הניתוח אפשר לחזור לנהוג בלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרור שלום
ד``ר עמי הירש06/03/2018תלוי בקצהב התאוששות הראיה. ככלל תוך מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה בהורה אחרי ניתוחננה22/02/2018
אבא שלי צריך לעבור ניתוח קטרקט, רציתי לדעת כמה ימים הוא יצטרך עזרה אחרי הניתוח וכמה מוגבל הוא יהיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ננה
ד``ר עמי הירש06/03/2018אין מגבלה פיסית מיוחדת אחרי נתוח.
יש לוודא מתן טיפות סדיר כ 3 שבועות לאחר הנתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)