מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרמת מתלה קרנית ואובדן הראייה מזיהום בעין שלא מגיב לטיפות האנטיביוטיותדנה07/10/2018
האם ניתוח לייזר בשיטת האינטרלאסיק יכול המתלה הקרנית להיתלש ממיקומו ולצאת מהעין בשלמותו? אם המתלה קרנית יוצאת מהעין בחיתוך של הלייזר אז מאבדים את הראייה?
כתוב שהניתוח גורם לזיהום ודלקות שונות: לאחר הניתוח, העין חשופה לזיהומים רבים, והמטופל ממשיך טיפול אנטיביוטי או בסטרואידים. וכתוב שלעיתים הטיפול האנטיביוטי מתגלה כלא יעיל ומתפתח זיהום שעלול להוביל לאבדן ראייה. אחד הסוגים של דלקת נפוצה הנגרמת מזיהום מכונה “חולות סהרה” והיא עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך לרקמות העין.
האם זיהום בעיניים לאחר ניתוח לייזר יכול לגרום לאובדן הראייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
ד``ר עמי הירש13/10/2018כמו כל זיהום בקרנית שלא מטופל כראוי (עדשות מגע. חבלה.וכו")כך גם זיהום לאחר כל סוגי נתוחי הלייזר חייב להיות מטופל כראוי. עוורון לא. אך בעקבות זיהום הקרנית עלולה להצלק ולגרום לפגיעה חמורה בראיה - ישנם מקרים בהם בוצעה השתלת קרנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה שלום
ד``ר עמי הירש12/11/2018עניתי לך בעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר הירש המומחהדנה07/10/2018
לד"ר הירש המומחה שלום רב,
האם הניתוח לייזר בשיטת אינטרלאסיק מתבצע לפי מספר המשקפיים? כיצד ניתן לדעת את מספר המשקפיים המדוייק? אני מתאימה לניתוח אינטרלאסיק. והייתי בבדיקות ראייה וכל אופטימטריסט אומר לי מספר שונה ואני פוחדת שיגיע הניתוח אז זה לא יהיה המספר שלי ויקרה אסון.
חשוב לי לציין כי האופטימטריס אמר שהמספר המשקפיים שלי לא השתנה, אך אני רואה בטלוויזיה את הכתוביות מטושטש ובלילה אני לא רואה ברור עם המשקפיים. אני ממש פוחדת מזה שביום הניתוח המנתח יעשה לי לפי המספר שכתוב בתיק הרפואי כשעשיתי את בדיקות ההתאמה. כי אז החיים שלי ייהרסו ויקרה אסון בלתי הפיך. מה עלי לעשות כדי שהניתוח יהיה מדוייק ושאני אראה ראייה הכי טובה שיש , (ולא כמו המספר של המשקפיים שיש לי ) . האם אתה מציע לי לפני הניתוח לעשות אצלכם שוב בדיקת ראייה מדוייקת? זה הפחד הכי גדול שלי שהניתוח ייתבצע במספרים שלא מתאימים לי ואז אני לא אראה טוב. כי אני מרגישה במשקפיים שזה לא המספר שלי כי אני לא רואה ברור. ובכל בדיקת ראייה אומרים לי שהתשנה המספר במשקפיים. ודווקא בבדיקת ההתאמה האופטימטריסט אמר שלא השתנה לי המספר ויעשו לי את הניתוח לפי המספר של המשקפיים. מה עלי לעשות כעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר עמי הירש13/10/2018למען השקט הנפשי שלך- בקשי בדיקת אופטומטריסט חוזרת לפני הטיפול או ביום הנתוח לפני נתוח.
כמובן לא להרכיב עדשות מגע רכות לפחות שבוע לפני כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת ברשתית אחרי ניתוח קטרקטדפנה07/10/2018
עשיתי ניתוח לפני חודש ועכשיו יש חשד לבצקת ברשתית. למה זה נוצר ואיך מטפלים בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
ד``ר עמי הירש13/10/2018תופעה ידעה - הטיפול המקובל הינו 2 סוגי טיפות למשך מספר שבועות בהנחיית הרופא המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן המתנה בין שתי העינייםמוטי02/10/2018
כמה זמן צריך לחכות בין ניתוח בעין ימין לעין שמאל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטי שלום
ד``ר עמי הירש06/10/2018אין על זמן ההמתנה החלטה גורפת. מקובל כחודש - 6 שבועות שכן אירי חודש העין מתקרבת לתוצאת הנתוח הסופית. אך כאמור כל מקרה לגופו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה שלום
ד``ר עמי הירש13/10/2018ניתן להמתין מספר שבועות בין נתוחי 2 עיניים. לעיתים אף פרקי זמן ממושכים הרבה יותר בהתאם למצה העין השניה.
בצקת רשתית הינהתופעה ידועה הדורשת טיפול תרופתי בטיפות עיניים למשך מספר שבועות בהנחיית המנתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין שיטת לאסיק לבין שיטת אינטרלאסיק? איזו שיטה פחות כואבת ופחות מסוכנת?דנה29/09/2018
מה ההבדל בין שיטת לאסיק לבין שיטת אינטרלאסיק? איזו שיטה פחות כואבת ופחות מסוכנת?
איזו שיטה היא בהחלמה מהירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
ד``ר עמי הירש06/10/2018בלאסיק יצירת מתלה הקרנית היא עם מכשיר מכני וסכין - הבצוע ע'י המנתח. באינטראלסיק הפעולה מבוצעת ע'י לייזר ללא מגע יד אדם - לפיכך אינטראלסיק עדיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר הירש המומחה
דנה07/10/2018לד"ר הירש המומחה שלום רב,
האם הניתוח לייזר בשיטת אינטרלאסיק מתבצע לפי מספר המשקפיים? כיצד ניתן לדעת את מספר המשקפיים המדוייק? אני מתאימה לניתוח אינטרלאסיק. והייתי בבדיקות ראייה וכל אופטימטריסט אומר לי מספר שונה ואני פוחדת שיגיע הניתוח אז זה לא יהיה המספר שלי ויקרה אסון.
חשוב לי לציין כי האופטימטריס אמר שהמספר המשקפיים שלי לא השתנה, אך אני רואה בטלוויזיה את הכתוביות מטושטש ובלילה אני לא רואה ברור עם המשקפיים. אני ממש פוחדת מזה שביום הניתוח המנתח יעשה לי לפי המספר שכתוב בתיק הרפואי כשעשיתי את בדיקות ההתאמה. כי אז החיים שלי ייהרסו ויקרה אסון בלתי הפיך. מה עלי לעשות כדי שהניתוח יהיה מדוייק ושאני אראה ראייה הכי טובה שיש , (ולא כמו המספר של המשקפיים שיש לי ) . האם אתה מציע לי לפני הניתוח לעשות אצלכם שוב בדיקת ראייה מדוייקת? זה הפחד הכי גדול שלי שהניתוח ייתבצע במספרים שלא מתאימים לי ואז אני לא אראה טוב. כי אני מרגישה במשקפיים שזה לא המספר שלי כי אני לא רואה ברור. ובכל בדיקת ראייה אומרים לי שהתשנה המספר במשקפיים. ודווקא בבדיקת ההתאמה האופטימטריסט אמר שלא השתנה לי המספר ויעשו לי את הניתוח לפי המספר של המשקפיים. מה עלי לעשות כעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד``ר עמי הירש13/10/2018בלאסיק חיתוך המתלה מתבע בעזרת מכשיר מכני עם סכין- את המכשיר מפעילה ידו של המנתח.
באינטראלאסיק הפעולה מתבצעת ע"י מכשיר לייזר ללא מעורבות יד אדם ולכן נחשבת בטוחחה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן התרגלות של העיןנאווה27/09/2018
עשיתי את הניתוח לפני חודש וחצי והראייה מטושטשת. אמרו לי שלוקח זמן עד שהעין מתרגלת לעדשה, כמה זמן זה עוד אמור לקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאווה שלום
ד``ר עמי הירש06/10/2018ההמתנה המקובלת היא עד 3 חודשים
ד``ר עמי הירש13/10/2018זמן לא מוגדר - בד"כ עד 3 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות בעין אחרי ניתוח קטרקטארנון25/09/2018
שלושה חודשים אחרי הניתוח ויש תחושת אי נוחות, מתי זה אמור לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארנון שלום
ד``ר עמי הירש06/10/2018קיימות סיבות רבות לאי נוחות אחרי נתוח ' אחת השכיחות הינה יובש בעין - מציע שתפנה לרופא המנתח
ד``ר עמי הירש13/10/2018תחושת האי נוחות אמורה לחלוף
לעיתים ישנה תופעה של יובש בעין - אך בכל מקרה פני למנתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגבלת מחשב וטלוויזיה אחרי ניתוח קטרקטאביאל20/09/2018
האם יש מגבלת צפייה בטלוויזיה או עבודה על מחשב אחרי ניתוח קטרקט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאל שלום
ד``ר עמי הירש06/10/2018מומלץ ליד מחשב לבצע הפסקה של מספר דקות כל שעה
לגבי מרחק לא קיימת מגבלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה שלום
ד``ר עמי הירש13/10/2018לגבי ראיית מרחק- אין מגבלה. לגבי תפקוד לקרוב-מומלץ כל פרק זמן של כשעה לבצע הפסקה בת מספר דקות וכל מספר שעות הפסקה ממושכת יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכונים בניתוח של עין עצלהבועז16/09/2018
האם יש סיכון מוגבר בניתוח קטרקט למי שיש לו עין עצלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בועז שלום
ד``ר עמי הירש06/10/2018עין עצלה אינה מקשה על נתוח
ד``ר עמי הירש13/10/2018אין הפרעה מיוחדת בנתוח קטרקט של עין עצלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקט משנה את צבע העיניים?עמיחי12/09/2018
זה נכון שניתוח קטרקט משנה את צבע העיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמיחי שלום
ד``ר עמי הירש14/09/2018התשובה היא לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמיחי שלום
ד``ר עמי הירש06/10/2018נתוח קטרקט לא משנה צבע עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקט יכול לסדר את הצילינדר?גבי06/09/2018
האם ניתוח קטרקט יכול לסדר על הדרך גם את הצילינדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבי שלום
ד``ר עמי הירש11/09/2018חיובי - עדשה טורית מתקנת גם צילינדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבי שלום
ד``ר עמי הירש14/09/2018כן.ניתן להשתיל עדשה מתקנת צילינדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבי שלום
ד``ר עמי הירש06/10/2018קיימות עדשות המתקנות צילינדר במהלך נתוח קטרקט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשדה טורית או עדשה רגילהמארק04/09/2018
צריך לעבור ניתוח, יש לי גם צילנדר גבוה. האם חייבים עדשה טורית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מארק שלום
ד``ר עמי הירש11/09/2018השתלת עדשה טורית תפתור אותך מהצורך במשקפיים- ממליץ לשקול בחיוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמארק שלום
ד``ר עמי הירש14/09/2018אם אתה מעניין להוריד הצילינדר מומלצת עדשה טורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמארק שלום
ד``ר עמי הירש06/10/2018עדשה טורית תפתןר את בעיית הצילינדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מפסיקה לדמוע אחרי ניתוחעילי02/09/2018
אמא שלי עברה ניתוח בשתי העיניים , כבר עברו כמה חודשים מאז והיא לא מפסיקה לדמוע. לא ללא הפסקה אבל כמה פעמים ביום. יש מה לעשות עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עילי שלום
ד``ר עמי הירש11/09/2018יש לשקול פעולה - שטיפת דרכי דמעות
לעיתים אחרי נתוחי קטרקט ישנה דמעת בנמשכת מספר חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעילי שלום
ד``ר עמי הירש14/09/2018תיתכן דמעת אחרי נתוח קטרקט
ישנה אפשרות להפנות את אמא לשטיפת דרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעילי שלום
ד``ר עמי הירש06/10/2018יש להפנותה לשטיפת דרכי דמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואה צבע צהוב אחרי ניתוחמרינה30/08/2018
שלושה ימים אחרי ניתוח בעין ימין ואני רואה הכל בצבע צהוב, זה יחזור לעצמו או שככה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרינה שלום
ד``ר עמי הירש01/09/2018התופעה תחלוף מעצמה. היא נובעת מההבדל בין שתי העיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרינה שלום
ד``ר עמי הירש11/09/2018המצב ישתפר. התופעה נובעת בד'כ מגוון העדשה שהושתלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היום השמיני לאחר הניתוחאריק28/08/2018
שלום רב,
לפני שבוע ימים עברתי הסרת משקפיים בשיטת prk,העדשות הוצאו ביום הרביעי לאחר הניתוח,למרות זאת עדיין לא התקלחתי או התאמנתי,היום זה היום השמיני לאחר הניתוח ההרגשה טובה אך הראייה כמובן עדיין לא התייצבה סופית,רציתי לדעת האם יש הבגלות מסויימות(הרמת משקלים כבדים,ריצות ארוכות וזיעה)
תודה רבה,ממתין לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריק שלום
ד``ר עמי הירש01/09/2018אין מגבלות בתחום התעמלות וזיעה
חל אסור לטבול במי ים או ברכה חודש מהנתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאריק שלום
ד``ר עמי הירש11/09/2018תשתדל עוד מספר ימים לא לשפשף עיניים.
כל סוגי ספןרט כולל זיעה מותרים. למעט ספורט חבלתי וים ובריכה חודש מהטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)