מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה לפעילות אחרי ניתוח קטרקטנפתלי18/02/2018
אני אדם מאוד פעיל שזקוק לשגרה היומית שלו מבחינה נפשית. יש לי קטרקט, בינתיים לא כל כך חמור, כך שאני יכול לדחות קצת את הניתוח אבל בשלב מסוים לא תהיה לי ברירה. רציתי לדעת כמה זמן לאחר הניתוח אפשר לחזור לפעילות מלאה, כולל פעילות ספורטיבית לרבות שחיה.
תודה מראש
נפתלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נפתלי
ד``ר עמי הירש06/03/2018תוכל לחזור לכל סוגי הספורט תוך מספר ימים.
שחיה לאחר 3 שבועות עד חודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיבות לביצוע ניתוח רגילתהילה15/02/2018
מתי יש העדפה לבצע ניתוח רגיל ולא לייזר. במה זה תלוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהילה שלום
ד``ר עמי הירש16/02/2018הנתוח בלייזר יכול לחסוך חלק מהפעולות אותן מבצע המנתח ידנית במהלך הנתוח.
נתוח הלייזר אינו מתאים לכלל המנותחים.
יש לציין כי התוצאה הסופית בין שני סוגי הנתוחים הינה טובה וזהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום תהילה
ד``ר עמי הירש06/03/2018הסיבות לנתוח קטרקט מרובות והתלונותיכולות להיות :מגוונות מאד.הנתוח הרגיל ונתוח הלייזר נותנים שניהם תוצאות מצויינות.
במקרים מסויימים ישנה עדיפות ללייזר אך ז
כל מקרה לגופו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש דרך למנוע קטרקט?אלי13/02/2018
האם יש דרך למנוע קטרקט או את ההתפשטות של המחלה? האם הפתרון היחיד הוא ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי שלום
ד``ר עמי הירש16/02/2018קטרקט ברוב המקרים הינה חלק מתופעות ההזדקנות של הגוף.
אין כיום תרופה למניעת תהליך זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי שלום
ד``ר עמי הירש06/03/2018התשובה פשוטה- אין כל תחליף למעט נתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך עושים ניתוח לאדם עם רעידות?אמיר08/02/2018
לאבא שלי יש מחלת רעידות והוא לא יציב. איך הוא אמור לעשות ניתוח קטרקט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמיר שלום
ד``ר עמי הירש12/02/2018ניתן בעזרת סדציה- הרגעה לוריד- להתגבר על הרעידות
לעיתים יש צורך בהרדמה כללית - כל מקרה לגופו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמיר שלום
ד``ר עמי הירש06/03/2018ניתן לבצע הנתוח תחת השפעת חומרי הרגעה- סדציה .
לפי הצורך גם בהרדמה כללית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בעדשות לפני ניתוחמקס30/01/2018
כמה זמן לפני ניתוח צריך להפסיק להשתמש בעדשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקס שלום
ד``ר עמי הירש12/02/2018מומלץ לא להרכיב עדשות רכות שבוע וקשות לפחות 3 שבועות לפני נתוח קטרקו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקס שלום
ד``ר עמי הירש06/03/2018עדשות רכות כשבוע .קשות 3 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק לעצב הראיה לאחר ניתוח קטרקטטלי28/01/2018
לאחר ניתוח קטרקט לא מוצלח שאבי עבר נגרם נזק לעצב הראיה והוא אבד את הראיה. האם יש דרך לתקן את העצב הראיה ? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי שלום
ד``ר עמי הירש12/02/2018יש לדעת איזה סוג של נזק ארע לעצב הראיה.
ממליץ לך לפנות למומחה בתחום נאורואופטלמולוגיה- זהו תחום עיסוק ספציפי בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום טלי
ד``ר עמי הירש06/03/2018ממליץ כי תיוועצי בנאורואופטלמולוג לקבלת תשובה מוסמכת האם קיים סיבוי להתאוששות עצב הראיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון ראייה בקטרקט כולל צילינדר?אודט25/01/2018
אני צריכה ניתוח קטרקט והבנתי שאפשר על הדרך לעשות גם ניתוח להסרת משקפיים. האם הניתוח כולל גם תיקון צילינדר? האם יכול להיות שהצילינדר שאני מרגישה בכלל קשור לקטרט ולא לראיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודט שלום
ד``ר עמי הירש12/02/2018אכן ניתן בימינו לתכנן השתלת עדשה בנתוח קטרקט כך נקבל תוצאה של ראיה ללא משקפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אודט
ד``ר עמי הירש06/03/2018בנתוחי קטרקט מתקדמים אכן ניתן להשתיל עדשות המתקנות גם את הצילינדר ומביאות למצב של ראיה ללא משקפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי נותוח קטרקטחיים21/01/2018
שלום וברכה.
אבא שלי בן 64 וצריך לבצע ניתוח קטרקט.
כרגע חובש משקפיים לקרוב וגם לרחוק. יש לו מולטיפוקאל.
השאלה היא לגבי הניתוח האם עדיף לעשות ניתוח לראייה מרחוק. ומקרוב להרכיב משקפיים או להפך?..
כמו כן, קראתי לאחרונה על הfda בארה"ב אישרו עדשה מתכווננת שנקראת rxsight האם זה נכנס לארץ והאם זה מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים שלום
ד``ר עמי הירש22/01/2018כבר כיום ישנן בארץ עדשות מולטיפוקליות.
קייחות בפתוח עדשות נוספות.
אגב גם השתלה של עדשה לקרוב בעין אחת ולרחוק בשניה היא אופציה מקובלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיים שלום
ד``ר עמי הירש06/03/2018ניתן לתכנן עדשה מולטיפוקלית בנתוחי קטרקט.לחלק מהמטופלים קיימת העדפה לנתו 2 עיניים למרחק.
ככל הידוע לי העדשה הספציפית אותה הזכרת עדיין לא בארץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה בעין אחרי ניתוחאוריה18/01/2018
עשיתי ניתוח לפני חודש וחצי ועדיין יש לי תחושה של גוף זר, אבל רק בעין אחת לא בשתיהן. האם זה תקין? יש משהו לעשות עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אוריה
ד``ר עמי הירש22/01/2018קיימת שכיחות די גבוהה של יובש בעין מנותחת לאחר נתוח קטרקט. אל חשש. טיפות של דמעות מלאכותיות יכולות לשפר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוריה שלום
ד``ר עמי הירש06/03/2018תיתכן זמן רב תחושת יובש לאחר ניתוח קטרקט. תופעה שכיחה שתחלוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקט בעין עצלהיהודית14/01/2018
יש לי עין עצלה עם קטרקט, האם יש סיכון בניתוח במצב כזה או שזה כלל לא משנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יהודית
ד``ר עמי הירש22/01/2018אין כל בעיה מיוחדת בבצוע נתוח קטרקט בעין עצלה.
כמובן שבעין עצלה שיפור הראיה לאחר נתוח הינו מוגבל שכן פוטנציאל הראיה בעין עצלה אינו מושלם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהודית שלום
ד``ר עמי הירש06/03/2018נתוח קטרקט בעין עצלה אינו קשה יותר אך כמובן אינו פותר את בעיית העין העצלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה של מדללי דם לפני ניתוחשמואל11/01/2018
האם מי שנוטל מדללי דם צריך להפסיק לקחת אותם לפני ניתוח קטרקט? כמה זמן לפני יש להפסיק לקחת את התרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמואל שלום
ד``ר עמי הירש22/01/2018בד"כ אין צורך להפסיק מדללי דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמואל שלום
ד``ר עמי הירש06/03/2018בד'כ אין צורך להפסיק השמוש במדללים לפני נתוח קטרקט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקט אחרי ניתוח להסרת משקפייםמיקי07/01/2018
לפני עשר שנים עשיתי ניתוח להסרת משקפיים, מאז אמנם חזר לי המספר אבל לא לאותו המספר כמו לפני הניתוח. עכשיו מתחילים לי סימנים מוקדמים של קטרקט, האם אפשרי לבצע ניתוח במצבי? האם זה לא יותר מדי נזק לעין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקי שלום
ד``ר עמי הירש22/01/2018קיימות כיום פורמולות מצויינות לחישוב העדשה שתושתל בנתוח קטרקט לאחר לייזר להסרת משקפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מיקי
ד``ר עמי הירש06/03/2018אין כל בעיה לבצע נתוח קטרקט אחרי נתוח לייזר לשיפור הראיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין קטרקט לסרטן העיןיונה04/01/2018
האם יש קשר בין קטרקט לבין סרטן העין? אם למי שיש לו או שהיה לו קטרקט נמצא בסיכון גבוה יותר לחלות במחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונה שלום
ד``ר עמי הירש22/01/2018אין קשר בין קטרקט וסרטן העין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה יכולה לפגוע בניתוח?רונן31/12/2017
אני מתעתד לעבור ניתוח קטרקט. אני מאוד פעיל גופנית ורץ בכל בוקר, אני מניח שבימים הסמוכים לניתוח לא אוכל פיזית לעסוק בפעילות גופנית אך תקופת ההחלמה המלאה יכולה להימשך כחודש וחצי אם הבנתי נכון. בתוך כמה זמן אוכל לשוב לרוץ? האם הרוח בזמן הריצה יכולה לפגוע בתוצאות הניתוח או בזמן ההחלמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונן שלום
ד``ר עמי הירש22/01/2018פרק זמן קצר - כשבוע- תתבקש להימנע מפעילות גופנית מאומצת ובהמשך ךא אמורות לחול עליך כל מגבלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מזהים אם זה קטרקט?אודליה28/12/2017
כשאני מסתכלת במראה אני רואה סוג של עכירות בלמעלה של העין, אבל אין בעיות ראייה בכלל. יכול להיות שזה קטרקט? יש דרך לדעת בלי בדיקה? מה זה עוד יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודליה שלום
ד``ר עמי הירש28/12/2017ייתכן ואת נזהה עכירות חיצונית בכלל בקרנית.מציע שתפני לבדיקת רופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)