מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלפריטיס כרונית וכלזיונים חוזריםמישל13/12/2018
שלום,
אני סובל מבלפריטיס כרונית וכלזיונים חוזרים במשך שנים, היום המצב תחת שליטה ואני מטפל ע"י שטיפה עם שמפו תינוקות וקומפרסים והמצב בסדר.
לפני כמה שנים (די באקט של ייאוש אחרי שניסיתי הכל) קראתי שעיסוי של הכלזיון לאחר קומפרס חם יכול לשחרר אותו, אז ניסיתי לעשות זאת ולאחר מכן לחצתי לחיצה (די חזקה...) על הכלזיון למשך מספר שניות תוך כדי נענוע קל שלו (בתקווה שישתחרר), האם הלחיצה הזו שהייתה חזקה, יכולה לגרום נזק לעין? ואם כן, האם הוא היה מתגלה בבדיקת עיניים סטנדרטית? (יצא לי להיבדק פעמיים אצל רופא עיניים לאחר המקרה, ללא קשר למקרה הזה, ללא כל בעיה שהתגלתה)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישל
ד``ר עמי הירש16/12/2018לא גרמת כל נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר הירש המומחהאסתר12/12/2018
שלום, הייתי לפני מספר שבועות בבדיקה התאמה לניתוח לייזר במרפאת עיניים בירושלים אצל ד"ר לוינגר.
נמצאתי מתאימה לניתוח האינטראלאסיק עם קרנית בעובי 550 מיקרון.
מאז יש לי חששות רבים, בעיקר בעקבות הקריאה המרובה שלי באינטרנט.
רציתי בבקשה לשאול אותך כל מיני דברים שלא ברורים לי ב100 אחוז.
1. האם בניתוח האינטראלאסיק המתלה שנוצר לא נסגר לגמרי גם לאחר שנים?
האם המתלה יכול לא להתאחות בכלל?
2. האם בניתוח זה הקרנית לא מתרפאה גם לאחר שנים?
3. האם נמצא קשר ישיר או עקיף בין ניתוחי הלייזר לבין נזקים בטווח הארוך כגון: מחלות עיניים- גלאוקומה, קרוטוקונוס, ניוון רשתית..., ושלא נדע עיוורון. (הפחד שלי מהניתוח הוא בעיקר היעדר המידע והידע לטווח הרחוק של כ40 50 שנים). מקרי הרשלנות הרפואית ומערכת בתי המשפט מעידה על מקרים קיימים. הכיצד? האם הוכח שאין קשר ישיר או עקיף? האם ניתן להתחייב שלא יווצר מצב של עיוורון גם בעתיד (עשרות שנים לאחר הניתוח)?
4. האם לאחר הניתוח לא ניתן להיחשף לשמש גם בטווח הארוך?
5. אם המספר שלי עלה ב9 חודשים האחרונים ברבע מספר וחצי צילינדר האם זה נחשב עדיין יציב?
6. האם בכלל ישנם סיכונים לטווח הרחוק?
7. האם נמצא קשר ישיר או עקיף בין ניתוחי הלייזר לבין היחלשות חלקי העין עם השנים? הרשתית, הקרנית, עצבי העין, כמות תאי האנדותל וכו'.. האם הניתוח מעודד ומגביר את היחלשותם?
8. האם בניתוח זה עובדים רק על הקרנית?
9. האם ניתוח זה נחשב כניתוח תוך עיני?
10. אם העין מזדהמת. מתי זה כבר לא מסוכן לאחר הניתוח?
11. האם לאחר הניתוח ניתן לעבוד שעות רבות מול מחשב?
12. אם המספר חוזר לאחר מספר שנים. ניתן יהיה להרכיב עדשות מגע בחזרה?
13. מה מסוכן יותר או מה עדיף יותר, עדשות מגע יומיות או ניתוח לייזר וספציפית שיטת האינטראלאסיק. (כמובן בהיבט והשלכות לטווח הרחוק).?
14. האם חודש לאחר הניתוח העין חוזרת לעצמה וניתן להיות רגועה שהעין שלי היא ככל עין שלא נותחה וחזרה להיות רגילה? ניתן לבצע פעילויות יומיומיות ללא חשש ? כמו זרם חזק על העיניים במקלחת, שפשוף העיניים, איפור כבד, קרמחם בעיניים?
תודה רבה על ההיענות, וסליחה על ריבוי השאלות.
שיהיה לך יום מקסים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתר שלום
ד``ר עמי הירש16/12/2018אכן שאלות רבות
פני לרופא הבודק שלך לשיחה ארוכה בה אני בטוח יענה ברצון על כל שאלותייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עיניים הכי מומלצות ליובש קשה בעיניים?קרן12/12/2018
אילו טיפות עיניים הכי מומלצות ליובש קשה בעיניים?
מבין הסוגים הללו:
1. סיסטיין UD בקבוקונים - האם זה מספר 1 בעולם ליובש?
2. איירוניק בבקבוקונים - שמכילים קמומיל ודרדר כחול- האם קמומיל ודרדר כחול יכולים לשקם את העין? האם יכול להיות תופעות לוואי לקמומיל ולדרדר כחול? האם יש תועלת להשים בעיניים קמומיל ודרדר כחול שיש באיירוניק?
3. בפנטן בבקבוקונים- שמכילים ויטמין B6 - האם ויטמין B6 בטיפות עיניים באמת משקם את משטח העין ואת הקרנית?
4. סיסטיין באלאנס בבקבוק - האם זה מכיל חומר משמר?
5. קומפורט שיילד COMFORT SHEILD בבקבוק - האם זה טיפות עיניים היחידות בעולם שהכי קרובות לדמעות האמיתיות?
6. טירס נטורל - כתוב בעלון שיש הכי הרבה תופעות לוואי - מדוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
ד``ר עמי הירש16/12/2018כל התרופות שציינת מצויינות.
ממליץ לך לבדוק מה הסיבה ליובש בעיניים - לדוק הדמעות 3 מרכיבים - מים מוצין וחלבון - עפי הבדיקה ניתן להתאים לך החומר המתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וטמין c האם משקם את הראייה?שירי11/12/2018
לפני שלושה ימים עשיתי ניתוח לייזר לאסיק ואמרו לי לקחת 1000 מ"ג של ויטמין C בכל יום
לפי מה שאני יודעת הכמות המומלצת היא 100 מ"ג ליום האם יש סיבה לקחת כמות כ"כ גדולה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי שלום
ד``ר עמי הירש16/12/2018את צודקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבה להמתנה לניתוח קטרקטשמואל11/12/2018
אבחנו לי קרטקט בעין שמאל, ככל הנראה בעקבות טיפולי הקרנות בגלל גידול בארובת העין. הרופא שאליו פניתי המליץ להמתין עם הניתוח. מה יכולה להיות הסיבה לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמואל שלום
ד``ר עמי הירש16/12/2018ייתכן וחדות הראיה שלך טובה גם בנוכחות הקטרקט. ככלל המתנה אינה מדפרת מצב העדשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשה אקומודטיבית בעין אחתאביבה09/12/2018
האם יש אפשרות להשתיל עדשה אקומודטיבית רק בעין אחת או שצריך להשתיל גם בעין ללא הקטרקט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביבה שלום
ד``ר עמי הירש16/12/2018לא מקובלת השתלת עדשה אקומודטיבית בעין אחת בלבד אלא אם כן יש צורך לנתח גם את השניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגבלה על טיפות בפנטןשילה04/12/2018
האם יש הגבלה על מספר טיפות בפנטן שמותר לשים ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילה שלום
ד``ר עמי הירש05/12/2018לא כדאי להגזים - קצב של יותר מ4-6 ביום הוא מוגזם ואם העיניים עדיין יבשות ישנם אמצעי עזר אחרים- פני לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילה שלום
ד``ר עמי הירש16/12/2018ניתן להשתמש בטיפות במידה סבירה - עד 6 פעמים ביום- אםאת חשה עדיין בצורך גבוה יותר פני לבדיקת רופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילינדר חזר אחרי קטרקטאפרת02/12/2018
אחרי ניתוח קטרקט ירד לי הצילינדר, עברה שנה וחצי מאז וחזר לי הצילינדר. יש דרך להוריד אותו בשנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת שלום
ד``ר עמי הירש05/12/2018פני לבדיקת רופא עיננים - ישנן סיבות רבות להופעה מחודשת של צילינדר לאחר נתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוור בנהיגה לכיוון השמשקובי28/11/2018
שלום,
היום בבוקר (8:00) בזמן נהיגה פניתי לכיוון מזרח, בדיוק לכיוון שהשמש מול העיניים, הסתנוורתי כמובן אך לא יכולתי לעצום את העיניים או להסיט את המבט, המשכתי בלית ברירה להסתכל לכיוון הנסיעה (ולשמש שמולי) תוך כדי שאני מושיט יד לסך שמש, העניין הוא שבגלל הסנוור, הסתבכתי קצת עם סך השמש ולקח לי בערך 3, אולי אפילו 4 שניות עד שהצלחתי להוריד אותו ולחסום את השמש.
יש לציין שהייתי עם משקפי שמש. אני לא חושב שאני מרגיש שינוי כלשהו בראיה.
האם יכול להיגרם נזק מידי או נזק לטווח ארוך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קובי שלום
ד``ר עמי הירש05/12/2018תהיה רגוע . לא נגרם נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בראיה בחודשים האחרוניםנורית28/11/2018
בדיקה בדיקה בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד``ר עמי הירש05/12/2018בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרת ראייה בעין המנותחתפנינה27/11/2018
אחרי כמה זמן מהניתוח הראייה חוזרת להיות תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנינה שלום
ד``ר עמי הירש05/12/2018התוצאה הסופית מבחינה אופטית 4-6 שבועות ממועד הנתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש אחרי ניתוח קטרקטאלה25/11/2018
כמה ימים אחרי הניתוח וסובלת מכאבי ראש, האם יש קשר לניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה שלום
ד``ר עמי הירש05/12/2018בהחלט כן. אחרי נתוח מספר המשקפיים משתנה . התוצאה הסופית כחודש מהנתוח וייתכן וכדאי לעשות משקפיים זמניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סנוור ממכוניות אחרי ניתוח קטרקטחזי22/11/2018
לפני שנה עשיתי ניתוח קטרקט ועדשות מולטי פוקל, אבל בלילה אני מסתנוור מהמכוניות שבאות מולי, מה עושים עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזי שלום
ד``ר עמי הירש24/11/2018זו תופעה יחסית שכיחה. ממליץ לך לבדוק בלילה אםשרות של הרכבת משקפי פולרויד לא אופטיות - הן מקטבות את קרני האור . ישנה גם אפשרות לשמשו בטיפות עיהיים כשעה לפני רדת חשיכה בימים בהם אתה יודע שתנהג בלילה - פנה למנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזי שלום
ד``ר עמי הירש05/12/2018התופעה שאתה מציין מוכרת - פנה לרופא העיניים שלך וברר האם ישנה תופעה של הופעת קטרקט משני . לעיתים שמוש בטיפות מונעות הרחבת אישון כגון אלפאגן יוכלו להועיל לפני נהיגת לילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות ששחורות מרצדות בעיןרננה20/11/2018
לפני חמישה חודשים אבא שלי עשה ניתוח קטרקט, מאז הוא אומר שהוא רואה נקודות שחורות שמרצדות, מה זה ואיך אפשר לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רננה שלום
ד``ר עמי הירש24/11/2018זוהי תופעה שכיחה - אלו הן נקודות בחלל הזגוגית
התופעה תחלוף ולעיתים מסתגלים אליה ואיננו מודעים לקיומה לאחר פרק זמן מסויים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרננה שלום
ד``ר עמי הירש05/12/2018אל חשש. תופעה שכיחה ודועה - שינויים בהרכב הזגוגית _ הג'ל שמגן על הרשתית- התופעה תיעלם עם הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע אחרי ניתוח קטרקטאלירן18/11/2018
האם אפשר לשוב להרכיב עדשות מגע לאחר ניתוח קטרקט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלירן שלום
ד``ר עמי הירש24/11/2018אין כל מניעה מהרכבת עדשות מגע לאחר נתוח קטרקט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלירן שלום
ד``ר עמי הירש05/12/2018אין מניעה מהרבת עדשות מגע אחרי נתוח קטרקט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)