מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה בראיה בחודשים האחרוניםנורית13/11/2018
ד"ר נכבד שלום, אני סובלת מראיה ירודה בחודשים האחרונים. אני לא בטוחה אם לגשת לבדיקה לרופא עיניים או אם לקנות משקפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורית שלום
ד``ר עמי הירש18/11/2018גשי לרופא עיניים - קיימות סיבות רבות לפגיעה בראיה אותן רק רופא עיניים יכול לאבחן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורית
ד``ר עמי הירש24/11/2018גשי לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AMD פעיל וניתוח קטרקטשרון11/11/2018
האם מותר לעשות את הניתוח כשיש AMD פעיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
ד``ר עמי הירש12/11/2018ההעדפה לנתח כאשר מצב ה AMD יציב כמובן. ייתכנו מצבים בהם יומלץ לבצע הנתוח גם במצב פעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון
ד``ר עמי הירש18/11/2018במידה וישנה מחשבה כי הקטרקט מפריע לראיה מעבר ל AMD ניתן לבצע נתוח עפי שיקול דעת המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון
ד``ר עמי הירש24/11/2018השראלנ נענתה בעבר מספר פעמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין סוגי עדשותאביטל08/11/2018
מה ההבדלים בין סוגי העדשות המוצעים בניתוח קטרקט? האם יש סוג מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביטל שלום
ד``ר עמי הירש12/11/2018אין הבדל עקרוני בין סוגי העדשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד``ר עמי הירש24/11/2018השאלה נענתה כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי ניתוח אינטראלאסיקדניאל06/11/2018
שלום, יש לי כמה שאלות בנוגע לאינטרלאסיק, אני משער שזה רלוונטי לכל הסוגים..
1. הבנתי שבניתוח נפגעים בערך 50% מעצבים בעין ולא מתחדשים. האם זה נכון? איפה עצבים אלה נמצאים בעין? מה תפקידם? ולמה זה בסדר להתפשר עליהם ולעשות את הניתוח?
2. אני יודע שכמעט לכל מי שעושה את הניתוח יש את תופעת היובש לתקופה. ממה התופעה נובעת? למה לאחר הניתח העין צריכה יותר נוזלים/דמעות?
4. האם הסיבה היחידה לתופעת הנסיגה/חזרת המספר למטופים אחרי הניתוח היא בגלל שהמספר שלהם לא היה יציב כשהם עשו אותו, או שיש עוד סיבות לכך?
3. שאלה אחרונה, רק מתוך סקרנות, אם הקרנית היא גם זו שמתבצע בה החיתוך וגם זו שמתבצע הליטוש, איך זה שהחיתוך מתאחה והליטוש לא מתאחה ונבנה מחדש?
אני יודע שאלו הרבה שאלות, אשמח מאוד לקבל תשובות,
תודה מראש!
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דינאל שלום
ד``ר עמי הירש12/11/2018פנה בבקשה לפורום נתוחי לייזר להסרת משקפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאל
ד``ר עמי הירש24/11/2018השאלה נענתה כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקט וחזרה של המצבשרית06/11/2018
אם אני עושה את הניתוח בשלבים התחלתיים אז יש סיכוי גבוה יותר שהוא יחזור? האם עדיף לחכות לשלבים מתקדמים יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית שלום
ד``ר עמי הירש12/11/2018קטרקט משני יכול להופיע בלי קשר לתזמון הנתוח. הוא שכיח יותר בגיל צעיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרית שלום
ד``ר עמי הירש24/11/2018קיבלת בעבר מענה לשאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה אם העדשה נשברת?לבנה04/11/2018
מה קורה אם העדשה נשברת? זאת אומרת כשיש שברי עדשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבנה שלום
ד``ר עמי הירש12/11/2018חלקיקם בודדים אינם מזיקים \ גדולים יותר יש ככל הנראה לשקול הוצאתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבנה
ד``ר עמי הירש24/11/2018קיבלת בעבר תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבנה שלום
ד``ר עמי הירש05/12/2018עדשה שנשברת ניתנת להחלפה ,אך העדשה התוך עיינית אינה נשברת לאחר נתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפשוף עין אחרי ניתוח קטרקטאמיר31/10/2018
האם שפשוף עין באופן בלתי מודע בימים שלאחר ניתוח קטרקט עלול לגרום לנזק בעין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמיר שלום
ד``ר עמי הירש12/11/2018עדיף להימנע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמיר
ד``ר עמי הירש24/11/2018השאלה נשאלה בעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמיר שלום
ד``ר עמי הירש05/12/2018עדיף להימנע מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשה רגילה או אופטיתנועם28/10/2018
אני צריך לעבור ניתוח קטרקט, נוסף לכך יש לי קוצר ראייה, מרכיב משקפיים רק לטלוויזיה ולנהיגה. הייתי אצל אופטומטריסט שאמר שלא כדאי לי להחליף לעדשה עם מספר אלא לעדשה רגילה משום שהמספר יכול לעלות ואז אצטרך להחליף שוב עדשה. מה דעתך בעניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועם שלום
ד``ר עמי הירש30/10/2018האופטומטריסט טועה- לאחר נתוחי קטרקט האופטיקה נותרת יציבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנועם שלום
ד``ר עמי הירש12/11/2018לאחר ניתוחי קורקט האופטיקה בעין הופכת לקבועה ואינה משתנה עוד.תוכל לבקש מהמנתח לתכנן כוח העדשה המושתלת יפי הצרכים שלך לקרוב\רחוק וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת לחמית ותיקון קטרקטיוסי25/10/2018
יש לי דלקת כרונית בלחמית, התפתח אצלי גם קטרקט, האם אני יכול לעשות את הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי שלום
ד``ר עמי הירש30/10/2018בדכ ישנה הכנה עם חיטוי וטיפות אנטיביוטיקה מספר ימים לפני הנתוח.
הפעןךה הנתוחית עצמה אינה קשה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי שלום
ד``ר עמי הירש12/11/2018כן. עם הכנה וחיטוי לפני הנתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשה מולטיפוקלית לא נוחה בעיןברק23/10/2018
חמישה חודשים אחרי ניתוח קטרקט עם השתלה של עדשה מולטיפוקלית. לא מצליח להתרגל לעדשה, לא נוחה לי בעין. האם זה תקין אחרי כל כך הרבה זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברק שלום
ד``ר עמי הירש30/10/2018קיימת הסתגלות לעדשות מולטיפוקליות . התחושה קלה יותר לאחר נתוח שתי העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברק שלום
ד``ר עמי הירש12/11/2018תיתכן תקופת הסתגלות ממושכת לעדשות מולטיפוקליות. פנה בסוגיה לרופא המנתח שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מורכב קטרקט מולדחנה עוזיהו21/10/2018
בת 65.
באפשרות לניתוח קטרקט נאמר לי עי הרופא שזה ניתוח מורכב ועלול להסתבך מאחר והקטרקט מולד יש איזשהוא חור שהעדשה עלולה ליפול פנימה...
הניתוח לדבריו לא יבוצע בלייזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנה שלום
ד``ר עמי הירש30/10/2018נאמרו לך עובדות נכונות ואכן יש לנקוט במשנה זהירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחנה שלום
ד``ר עמי הירש12/11/2018אכן הנתוח מורכב יותר . המנתח יפעל במשנה זהירות. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת סוג 2 וקטרקטמימי18/10/2018
חולת סוכרת זוג 2 ויש לי קטרקט, האם בשל מצבי הבריאותי יש מניעה או סיבוכים בניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מימי שלום
ד``ר עמי הירש30/10/2018הנתוח אינו מסובך יותר.
מקובל לתת לזמן יחסית ממושך-חודשיים- טיפות למניעת בצקת ברשתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמימי שלום
ד``ר עמי הירש12/11/2018הנתוח עצמו אינו מסובך יותר.
מקובל להשתמש לפני ואחרי הנתוח בטיפות למניעת בצקת ברשתית למשך כחודשיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן אפשר לדחות את הניתוח?זיו16/10/2018
לאבא שלי קטרקט בעין אחת, הוא לא רוצה לעשות את הניתוח אבל המצב הולך ומתדרדר. השאלה שלי היא אם הוא לא יעשה את הניתוח הוא יפסיק לראות בעין וכמה זמן עוד אפשר לדחות את הניתוח עד אז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיו שלום
ד``ר עמי הירש30/10/2018עדיף לא לדחות את הנתוח \ המושג "קטרקט בשל" אינו מקובל כיום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיו
ד``ר עמי הירש12/11/2018ההמתנה מיותרת. שכנע אותו לבצע הנתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשה עדיפה במקרה של קרטוקונוסאודליה14/10/2018
יש לי קרטוקונוס, איזה עדשה עדיפה - טורית או רגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיו שלום
ד``ר עמי הירש30/10/2018אם ברצונך לשפר הראיה ואולי ךהוריד צילינדר - עדיפה עדשה טורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודליה
ד``ר עמי הירש12/11/2018טורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הראייה שוב נהייתה עכורהדינה10/10/2018
עשיתי ניתוח לפני שנה ועכשיו הראייה שלי עכורה, כאילו העדשה מלוכלכת. זה אומר שהקטרקט חזר? מה עושים עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר עמי הירש13/10/2018ישהו מצב של עכירות משנית לאחר נתוחי קטרקט .טיפול לייזר קצר משך מספר שניות פןתר הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדינה שלום
ד``ר עמי הירש30/10/2018התופעה אותה את מתארת היא ככל הנראה ירוד משני- טיםול לייזר קצר מסוג יאג יפתור זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדינה שלום
ד``ר עמי הירש12/11/2018עכירות משנית - תופעה שכיחה שנפתרת בלייזר מסוג יאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)