מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמר שאין צורך בכלל לעקור שינייםשירה11/10/2021
אשמח שתעזור לי להחליט מה נכון וכדאי קצת מבולבלת
יש לי 2 הצעות מרופאים
הצעה 1:
התחלנו טיפול עם רסן חיצוני והוחלט להוריד 4 או 2 שיניים בריאות ואחר כך להשים גשר בסיום הטיפול יהיה קיבוע בלסת העליונה והתחתונה.
אפשרות 2 אצל רופא אחר:
רשם: קיימת צפיפות שינים בשתי הלסתות, שינים עליונות בעמדה קדמית לתחתונות (מה זה אומר?) האם הכוונה למעט בולטות השייינים?
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים.
תחילת הטיפול יהיה על ידי מכשור (Carriere) במהלך כל היום במשך כ - 4 חודשים. יתבצע גם הרחבה + IPN המשך טיפול עי הדבקת סמכים בשתי הלסתות למשך כשנה וחצי.
בסיום הטיפול יודבק קיבוע פנימי על השיינם הקדמיות בלסת תחתונה ותדרש הרכבת פלטה לשמירת מצב בלסת העליונה כ - 12 שעות ביממה כולל לילה למשך כ - 6 חודשים.
שאלותי בבקשה:
אופציה 1 האם אני עוקרת שיניים האם יזוזו בעתיד למרות שיש קיבוע חיצוני ופנימי והאם יהיה מקום בעתיד לשיני בינה שיצמחו במקום שלהם ולא יגרום לשיני בינה כלואים. וחלילה יגרום לגשר גם לזוז?
והאם שעוקרים את שיני הבינה לא יזוז הגשר?
ובאופציה 2 שאלה:
1. האם יהיה מקום לשיני בינה ויצמחו כרגיל ובעתיד אם ירצה לעקור את שיני הבינה (4) הגשר לא יזוז?
2. מה זה הרחבה + IPN
3. האם מה שהבנתי שהרופא רשם שיהיה רק קיבוע קבוע בשיניים הקדמיות התחתונות? ומה עם קיבוע קבוע לעליונות הקדמיות? כי רשום שיהיה פלטה זמנית ויכולה להזיז את הגשר בעתיד ללא קיבוע זמני?
תודה רבה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכל תכנית טיפול יש חלופות ויש לשאול רופא
ד``ר עומר פלייסיג18/10/2021שלום שירה,
לכל תוכנית טיפול יש חלופות.
אני לא מכיר את המקרה ולא יכול לחוות דעה.
את פשוט צריכה לשאול את הרופאים שפנית אליהם את כל השאלות ששאלת אותי ולהחליט על פי התשובות שלהם מי יותר מתאים לך.
ממליץ לבחור במומחה ליישור שיניים (ניתן לוודא שמומחה באתר משרד הבריאות/אתר האגודה לאורתודונטיה).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?