מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כיצד מסבירים לילדה בת 7טולי02/09/2012
שהיא צריכה לעבור טיפולים כימוטרפיים?
אנחנו לא מוצאים מילים להסביר לה ונשמח להכוונה מקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד מסבירים לילדה בת 7 - תגובה
שלומית סימון02/09/2012שלום טולי.
המצב בו הורים חייבים להסביר לילדתם בת ה7 על טיפולים כימיים שהיא צריכה לעבור, הוא מצב שאיש לא מכין אותנו אליו. בדרך כלל, ההתכוננות לתפקיד ההורות שואלת על גידול וטיפוח ילדנו, ולא על התמודדות עם מצבים מורכבים ומאיימים כמו מחלת הסרטן.
כצעד ראשון הייתי מציעה לך שתבררי לעצמך מה את מרגישה וחשה כלפי הטיפולים הכימותרפיים.האם הם עבורך איום, הסמל של מחלת הסרטן המאיימת כל כך? או אולי (וגם) הטיפולים הכימותרפיים הם התרופה, גלגל ההצלה התקווה.
אני מאמינה שברגע שלך יהיה ברור שהטיפולים הם הכרח מציל חיים, שאין ברירה לילדתך אלא לעבור טיפולים אלה כדי לחיות, יהיה לך קל יותר לספר להסביר לילדתך על קשיים שהיא תעבור ולהיות לה למשענת. לא פעם בשגרת החיים אנחנו מאלצים את ילדנו לעשות דברים הרבה יותר פשוטים שלא נעימים להם ( לבלוע תרופה מרה...ללכת לישון מוקדם..), אבל ברור לנו חובתנו כהורים, רק כך הם יגדלו.
אני מאחלת הרבה בריאות לך, לילדתך ולכל המשפחה.
שלומית.
אני מציעה לפנות לעו"ס או לפסיכולוגית במחלקה שבה ילדתך מטופלת, לבקשת עזרה נוספת בין אם בייעוץ או בהשתתפותן הפעילה בהסברה לילדתך. ההתמחות המקצועיות של הצוות הטיפולי במחלקה הוא בעזרה ובתמיכה בתמודדות עם קשיים אלה,.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)