מידע רפואי
פורומים
- קונדילומה, פפילומה, קוניזציה
- חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות
- תזונה טבעית
- הורים לתינוקות, הורים לפעוטות
- אנמיה
- פילאטיס
- זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה
- גריאטריה, גרנטולוגיה
- רפואת משפחה
- קוסמטיקה טבעית
- צליאק
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- סרטן ריאות, סרטן ריאה
- התמכרות, התמכרויות
- אורולוגיה ילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החיילד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
- תופעת לוואי של כדור לטרוזלצ.ר30/08/2023
מזה 3 חודשים לוקחת לטרוזל וסובלת מכאבי שרירים ברגלים בשוק ובירך ורגלים כבדות . שבהחלט מקשות בתפקוד היומי. האם תופעה זו נעלמתמ עם הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - גולה חופשית מעל עצם הבריחמודאגת בת 2625/08/2018
שלום רב,
מאתמול הופיעה לי גולה קטנה, שזזה עם מישוש, מעל עצם הבריח (אך ורק בצד שמאל).
מחיפוש קצר בגוגל, ראיתי כי יש סיכון מסוים שמדובר בסרטן.
אני חוששת במיוחד כיוון שנמצאתי נשאית לbrca2 כך שהאפשרות לסרטן קיימת אצלי מאוד.
יש להוסיף כי אני מרגישה כרגיל וטוב, לא ירדתי במשקל, ואינני מרגישה חולשה.
ישנו מיחוש קל מאוד באזור הכתף השמאלית והגולה המדוברת.
אשמח לתשובה בהקדם,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגה
פרופסור גיל בר-סלע25/08/2018אם כל הרצון הטוב לעזור, לא ניתן בצורה זו. תלכי מחר לרופא המשפחה שלך והוא יוכל לבדוק את מה שמצאת.
הממצא יכול להיות הרבה מאד דברים ואבחנה של סרטן בצורה זו היא בסבירות מאד מאד נמוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריק סימפסון לסרטן ריאותדניאלה04/08/2018
שלום, מה דעתכם על שמן ריק סימפסון לסרטן ריאות מפושט? האם יכול להזיק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן קנביס וסרטן
פרופסור גיל בר-סלע04/08/2018מינוים גבוהים של קנביס גורמים לישנוניות, אובדן זמני של אורנטציה וחווית מציאות, סחרחורת, שלשול ולעיתים נדירות בחילות קשות.
לקנביס יש תכונות נוגדות סרטן במחקרי מעבדה, עד כה לא נמצא שימוש קליני יעיל לטיפול במחלת הסרטן ותהליכי המחקר והפיתוח מתקיימים- אך עד כה ללא תוצאות בתחום זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דניאלה13/08/2018תודה על המענה. האם השמן יכול לעזור לכאבים קשים מגרורה? או שהשימוש בו עלול להיות מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנביס וכאב
פרופסור גיל בר-סלע13/08/2018בדרך כלל הקנביס עובד טוב יותר כאשר משולב עם תרופות אופיטיות. ניתן להעזר לכאב- אך חשוב יותר מרכיב ה-THC ולכן לא ניתן לקחת במינונים מאד גבוהים כמו RSO , יכול לגרום לתופעות לוואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאות- טיפול אלטרנטיבידניאלה07/07/2018
שלום, אבי מאובחן עם סרטן ריאות NSCLC מפושט לעצמות. סובל מכאבים, תת תזונה קשה, קושי בשינה, המוגלובין נמוך, חולשה קשה והרגשה כללית רעה. האם יש טיפולים אלטרנטיביים מומלצים? אציין כי כרגע מקבל אימונותרפיה ואופיאטיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאות
פרופ משה פרנקל07/07/2018יש מספר טיפולים ברפואה משלימה שניתן להיעזר בהם. באופן כללי דיקור ורפלקסולוגיה הם הטיפולים השכיחים שאנחנו נעזרים בהם בעיקר לשיפור איכות חיים, לעיתים נעזרים באומגה 3 (מועדף תוסף בעל ריכוז EPA גבוה לעומת DHA ) , כורכום אסטרגלוס, פטריות אסיאתיות כמו מאיטקי ושיטקי בעיקר בצורה של מרק פטריות. מזונות המכילים קרוטנואידים כמו גזר, דלעת, מלון, בטטה. כמובן ייעוץ עם רופא אינטגרטיבי באחת מהיחידות ברפואה משלימה הנמצאות במכונים האונקולוגיים יכולה להיות לעזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן ריאה
פרופסור גיל בר-סלע08/07/2018דניאלה שלום
המידע שהעלאת לגבי אביך, מצביע על סמפטומים הנובעים מעומס המחלה. אין תשובה ספציפית לשאלות שלך וניתן להקל משילוב של תרופות רגילות ותכשירים מתחום הרפואה המשלימה. במצב שאותו תארת צריך לפגוש את אביך על מנת לתת המלצות, דברים כללים לא נראה לי שיעזרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דניאלה10/07/2018מה לגבי קנאביס רפואי? או דבקון לבן?
קראתי גם מחקר על סידן אמורפי.
אציין כי כרגע יקבל אופדיבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן ריאה
פרופסור גיל בר-סלע11/07/2018לקנביס יש תכונות המדכאות את פעילות מערכת החיסון. ממחקר שבוצע ברמבם, חולים שלקחו קנביס בזמן שהחלו לקבל אימונותרפיה דוגמת אופדיבו- פחות הגיבו לטיפול האימוני.
לגבי דבקון לבן הוא יכול לתרום לטיפול, ביחד עם כל טיפול. בוצע מחקר בגרמניה שהראה שאין סתירה לשילובו עם אימנותרפיה
לגבי סידן אמורפי- אין מחקר קליני בכלל לגבי פעילותו נוגדת הסרטן והמידע המתפרסם בנושא מבוסס על מחקר מעבדה מאד בסיסי המגובה בהרבה חומר שיווקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון
דניאלה14/07/2018תודה על המענה. האם מדובר על המחקר שפורסם ב"הארץ"? ראיתי שלא הייתה התייחסות למינון.. האם זה משנה?, האם גם מינון של 3% יכול לפגום בטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנביס ואימונותרפיה
פרופסור גיל בר-סלע15/07/2018כתבה על המאמר פורסמה בזמנו בהארץ- כך שאני מניח שכן.
מספר החולים שלקחו קנביס ומגוון הסוגים שנלקחו לא איפשר לנו להגיע למסקנה לגבי סוג הקנביס ודרגת הסיכון. באופן תאורטי, דווקא ה-CBD הוא זה שמשפיע על תגובת מערכת החיסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבקון לבן לטיפול בלימפומהשרוןבק06/07/2018
שלום רב פרופ גיל בר סלע,
אימי בת 80, הייתה בריאה בסהכ ולקחה רק כדור לויסות לחץ דם וסטטינים, אובחנה לאחרונה כחולת dlbcl abc stage 4 b. הביופסחה נילקחה ממח העצם ומהטחול שנימצא מוגדל כ15 סמ. לפני כשבוע החלה טיפול ב Rchop. היא מטופלת בשיבא. עפ הפרוטוקול אמורה לקבל rchop מוקטן, בשל הגיל, כל 3 שבועות. האונקולוגית המטפלת בה בשיבא, אמרה כי אינה תומכת ברפואה משלימה כי האינטרקציה בינה לבין הטיפול לא נבדקה באופן קליני מבוסס לטענתה. עם זאת, היא כמובן משאירה את שיקול הדעת לאימי. אני פונה אלייך כי ממה שקראתי אודותיך, אתה בין היתר אונקולוג והמטולוג. אני מתגוררת באזור המרכז ופניתי לרפואה משלימה במרכז. הומלץ לי על שימוש בזריקות דבקון לבן helixor מחברה גרמנית בשם mistletoe-pharmacy . אני ממש בדילמה אם להשתמש לאור המסוייגות של האונקולוגית הקונבנציונלית. אשמח לדעתך לגבי השימוש בדבקון. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבקון ולימפומה
פרופסור גיל בר-סלע06/07/2018אין בעיה לתת הליקסור עם הכימותרפיה. הדבקון אינו משפיע על הכבד או אינטרקציות עם תרופות וכנל לגבי הכליות. הנושא נבדק במספר מחקרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרטיה 100 מ"ג וכורכומיןאפרים26/06/2018
האם מותר לקחת כורכומין ואספרין לדילול דם באותו יום?
והאם כורכומין יכול לעזור להורדת סוכר ולחץ דם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כורכומין וקרטיה
פרופסור גיל בר-סלע26/06/2018איני מכיר אינטרקציה בין הכורכומין לקרטיה. איני רואה שום בעיה מבחינה קלינית לקחת אותם באותו יום.
לגבי הפחתת רמות סוכר ולחץ דם- איני מכיר מחקר שבדק את זה. על פניו איני רואה סיבה שכורכומין יגרום לתוצאות האלו דווקא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השימוש בדבקון הלבן לטיפול אלטרנטיבילילי09/05/2018
לד"ר גיל בר סלע שלום,
היתה לי מיאלומי רדומה כמה חודשים וכעת התפרצה. אני מקבלת וולקד ודקסאמטסון - סיבוב שני. אני חלשה. רציתי לדעת אם אני יכולה לקבל דבקון לבן במסגרת טיפול אלטרנתיבי ואיפה? הטיפול שלי בכפר סבא ואני גרה בהצליה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבקון למיאלומה
פרופסור גיל בר-סלע10/05/2018לילי שלום
בהחלט ניתן להוסיף את הטיפול בדבקון לזה שאת מקבלת. יש לי ניסיון מאד טוב עם הטיפול בצמח למחלה זו.
בכל מקרה הזריקות נלקחות מתחת לעור והם לשימוש עצמי. צריך להיות בביקורת רופא אחת לכמה חודשים. את מוזמנת לקבוע תור למרפאה בהרדוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבקון למיאלומה
לילי10/05/2018תודה על התשובה ד"ר בר-סלע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת קנאביס לסרטן המעיShimon10/05/2018
דר שלום וברכה.
מהי הדרך המיטיבית לצרוך קנאביס רפואי, או כל תרופה צמחית כזו או אחרת. בטיפות מתחת ללשון, או בבליעה של השמן דרך מערכת העיכול?. והאם יש משמעות לזה שהגידול נמצא במערכת העיכול כדי שהעדיפות תהיה בבליעה, שאז כביכול השמן מגיע ישירות לגידול (ממה שאני מבין המשפט האחרון איננו הגיוני כי השאיפה שהטיפול יכנס למערך הדם של החולה וישפיעו בצורה פנימית על הגידול ולא על שכבת האפיתל הפנימית ) אבל בכל זאת מעוניין לקבל חוות דעת מקצועית. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס והשפעה נוגדת סרטן
פרופסור גיל בר-סלע10/05/2018שמעון שלום.
במעבדה יש לקנביס השפעות נוגדות סרטן. בקנביס יש למעלה מ-100 חומרים פעילים ולא ברור איזה מבין החומרים או שילוב שלהם יוצרים את ההשפעה. עד כה לא ממש הצליחו להראות שלקנביס יש השפעה נגד סרטן בגוף החולה, כך שלכל השאלות ששאלת- אין ממש תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
Shimon10/05/2018תודה על המענה . רק לחדד שאלתי הייתה באופן כללי על כל צמחי המרפא האם יש משמעות לזה שהגידול במעי כדי שיהיה עדיפות לנטילה בבליעה או שבאופן כללי עדיף נטילה מתחת ללשון כדי שיספג טוב יותר במערך הדם. כמובן במידה והחומר מאפשר זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופסור גיל בר-סלע10/05/2018אם מדובר בגידול שהוא רק במעי- אז אני מניח שלספיגה ישירה יש חשיבות, למרות שהחומר מתפרק לפני כן לאורך מערכת העיכול- כך שאי אפשר לתת תשובה ברורה. אבל למשל כורכומין שנלקח למניעת חזרת פוליפים- יש חשיבות בכך שנלקח דרך הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספיגה ישירה
Shimonb10/05/2018במידה שהגידול הראשי נמצא בקולון בגובה 50 סמ האם יש תועלת כלשהי הספיגה ישירה? והאם יש עדיפות גם למתן כימו אוראלית ולא דרךך הווריד? כי לפי מה שאני מבין הגידול עצמו לא חשוף בפנים אלא הוא חלק ממערך המעיים רק בתצורת תאים שונה. תודה רבה על המענה המדוייק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
Shimon10/05/2018מדובר בגידול עם גרורות נרחבות בשני אונות הכבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמעון שלום
פרופסור גיל בר-סלע10/05/2018במידה שאתה רוצה תגיע לייעוץ מסודר, איני יכול להמשיך את התכתבויות האתר האלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא לימפומה במפשעהערן09/05/2018
שלום פרופסור גיל בר סלע
רציתי לשאול לגבי אמא שלי הייתה לה לימפומה במפשעה וטופלה על ידי הקרנות וכרגע חזר לה לימפומות קטנות בי באזור בין הגב לבטן כרגע המליצו לה מעקב בלבד האם יש איזשהו מאכלים או צמחי מרפא שיכולים לעזור לעכב את ההתפחות ? כמו סחיטה של עשב חיטה או כורכום או רימונים או כל צמח מרפא כלשהו שיכול לעזור ?
האם צריך ללכת לתזונאית על מנת שתוכל לעדכן אם במידה וכן אז באיזו כמות לקחת ? בהתחשב שלוקחת גם תרופות של כולסטרול ודילול הדם בכדי לבדוק אם בכלל נכון שתיקח צמחי מרפא?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפומה תאים קטנים
פרופסור גיל בר-סלע10/05/2018ערן שלום
ייתכן וקיימת השפעה של נוגדי חימצון על הלימפומה מסוג זה, מיידע חלקי מצביע על השפעות טובות לתה ירוק. דברים אחרים שציינת לא ממש נבדקו, אך אולי יעזרו.
לי יש ניסיון טוב עם טיפול בזריקות של צמח הדיבקון בהתויה זו. דורש יעוץ ומעקב רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימפומה תאים קטנים
פרופסור גיל בר-סלע10/05/2018ערן שלום
ייתכן וקיימת השפעה של נוגדי חימצון על הלימפומה מסוג זה, מיידע חלקי מצביע על השפעות טובות לתה ירוק. דברים אחרים שציינת לא ממש נבדקו, אך אולי יעזרו.
לי יש ניסיון טוב עם טיפול בזריקות של צמח הדיבקון בהתויה זו. דורש יעוץ ומעקב רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Mf לימפומה של העורעדינה08/05/2018
שלום רב, האם יש לרפואה המשלימה טיפולים כלשהם להקלה וסיוע לטיפול במיקוזיס פונגאידיס? מדובר בבחור בן 40, ללא מחלות רקע שאובחן לאחרונה כחולה במחלה לאחר שהופיעו בזרועות נגעים אדומים. אמור להתחיל בקרוב טיפולי פוטותרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקוזיס פונגואידיס
פרופסור גיל בר-סלע08/05/2018הטיפול בפוטותרפיה הוא טוב עם רעילות מאד נמוכה. בכל מקרה במידה שמגרד ומפריע ניתן להעזר בג'ל של קנביס להפחתת הגרד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול להארכת הפוגות במחלה
עדינה08/05/2018תודה על התשובה. רציתי לדעת בנוסף, האם ישנם טיפולים שעוזרים להאריך את תקופות ההפוגות מהמחלה? נאמר לנו שאין בכוחם של הטיפולים לרפא אלא רק להשרות הפוגות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMF
פרופסור גיל בר-סלע08/05/2018ההפוגות יכולות להיות מאד ארוכות. ה-MF אינו הבעיה ברוב המקרים אלא אותם אנשים שהמחלה הופכת להיות לימפומה אחרת אגרסיבית יותר בהמשך.
יש כל מיני משחות צמחיות, אך הן לא באמת נבדקו- כך שקשה להמליץ וכל הכללים של תזונה, איזון נפש-גוף וכדומה אני מניח שעוזרים גם הקשר הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדללי דם אספירין וקומודין 100mgשמעון16/04/2018
דר תודה רבה רבה עזרת מאוד. עוד שאלה קטנה האם זה נחשב בטוח ליטול קנאביס ברישיון כמובן ברמת מיצוי גבוהה של 80 אחוז rso יחד עם מדללי דם אספירין או קומידין 100mg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס ותפקודי קרישה
פרופסור גיל בר-סלע16/04/2018לצערי, איני מכיר מחקר שבדק את הנושא. באופן כללי יש הרבה השפעות צמחיות על קומדין- כך שבהחלט יכולה להיות השפעה. לגבי אספרין במינון נמוך- בדרך כלל בטוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינן רפואי עם כימותרפיהShimon15/04/2018
בהמשך לשאלה הקודמת, רציתי לדעת מה דעתך על שינן רפואי, האם יש לזה אינטראקציה שלילית עם הכימותרפיה. תודה על הכללל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן המעי הגס ושינן
פרופסור גיל בר-סלע16/04/2018שמעון שלום. התשובה מסכמת את כל הפניות ששלחת באתר. שלב המחלה הוא 4 . קיים גידול במעי וגרורות בכבד. מדובר במחלה עם גרורות אשר בקביעת השלב נקרא M1 .
לגבי השימוש בשינן, ניתן לקחת אותו יחד עם הכימותרפיה והטיפול הביולוגי המתוכנן לטיפול במחלה. לא ידוע על אינטרקציה כלשהי בינהם. הטיפול בשינן (טרקסיקום) מקובל לבעיות בכבד כחלק ממכלול של צמחים.
בצמח יש תכולת אשלגן גבוהה ולכן יש לשים לב עם תרופות שיכולות לעלות אשלגן כמו תרופות לסכרת ולחץ דם. כמו כן ייתכן שהוא מפחית נטיה לקרשיות יתר על סמך מספר מחקרי מעבדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמוקסין כגורם לכבד שומני?מרים דביר10/04/2018
אתמול התראיין בטלויזיה רופא שאמר שלקיחת טמוקסיפן מגדילה סיכון ליצירת כבד שומני, שכידוע קשה לאבחנה עד לשלבים מאוחרים.... להמשיך לקחת? אני לוקחת כבר 8 שנים.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן
פרופסור גיל בר-סלע10/04/2018מתן טמוקסיפן ל-10 שנים לעומת 5 או 7 שנים נתן תרומה קטנה אשר היא חשובה עבור נשים שלהם היתה מחלה יחסית גדולה כמו מעורבות של בלוטות הלימפה- כך שאת צרכה להעריך את התרומה ביחס לסיכון.
במידה שאין לך כעת כבד שומני- איני חושב שמדובר בסיכון גבוה וכבד שומני תלוי בעיקר בתזונה שלך- כך שכדאי לשפר בכיוון זה אם צריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי ראיה של סרטןבתיה22/03/2018
שלום. אני סובלת כ304 שנים מחצי ראש נפוח ..זה היה כול בלוטות כואבו דוקרות חודשים רבים מאחרי הגולגולת מאחורה..המקור היה פאשלות של רופאי שיניים בלחי שמאל למעלחה..זה ברור..אבל כבר לפני יותר מ3 שנים עבד למח אחרי הלחי הגיע לזרוע שמאל ריאות הכל היה נרגש מתפשט בלי סוף בוער נפוח כל הזמן..קידוח סתימה זמנית שעשתה זאת הביאלהקלה רבה-מזרוע שמאל הפסיק הכאב וההתפשטות..הבלוטות מאחרי הראש ירדו.. עדיין חצי ראש נפםוח ובוער..מרגיש יירת גוש בצד שמאל..עוד לא אישרו לי MRI וקרינה באוטובוסים קטלנית לי קשה לי לנסוע..יש לי תמונה צמלפני יומיים של השן עם הנפיחות שלה(תמידית שנים) איך זה יוצר גבשושיות על גבשושיות..האם זה ראייה לסרטן?(אני מטפלת במלא תוספים רפואה טבעית חמצן וכולי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת בבקשה
בתיה22/03/2018סליחה היו טעויו כתיב..זה התחיל מ2014 מרופא שיניים שסרבו להסייר סתימה זמני שגרמה תחתיה נמק זיהום כאבי תופת שעברו מהלחי לראש תוך כמה חודשים..והיה קטלני..אכן פה בעיר אין מרכז רפואי בקופת חולים שלי לאבחון וטאוטובוסים שעות כואבים לי שם מאד ופוגעים ומחלישים מהטלפונים סביבי ..היה בזרוע שמאל גם חודשים כמו גושים מתפשטים ודוקרים בלי סוף כאבי תופת ובריאות אבל קידוח הסתימה אפשר זרימה וניקוי מהלחץ בראדשש ותוך יומיים מהקידול הבלוטות מאחרי הגולגולת ירדו..אף שלחץ אטומי חם ובוער שמה..וכן מזרוע שמאל ירד ונרגע..כעת מרגישה בשד שמאל מתפשט אותו דבק זיהומי שבמח..באמת רציתי הסרת כל הסתימות לא נותנים לי..מצרפת תמונה מלפני שנה בדיוק במרץ 2017 היה יותר סתימה איך היה הנפיחות אבל אז עוד לא היה גושים כמו שעכשיו הנפיחות גדלה בצורת של גושים על גושים..למרות שכבר יש שם מגע אוויר ששנים לא היה תחת הסתימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור לגבי סרטן
פרופסור גיל בר-סלע22/03/2018בתיה שלום
הכתובת שלך לברור היא מחלקת פה ולסת באחד מבתי החולים בארץ. הם הכתובת לברור וטיפול בבעיה. איני ממליץ על רופא שיניים בקהילה- הבעיה מתאימה יותר למסגרת בבתי החולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה .אנסה ..להגיע ..פעמיים
בתיה25/03/2018אחד לבקש MRI ואחד אם יתנו לי מהם הפנייה ומהקופה אישור...יש לי טראומה מהצילום פנורמי עם 6 אוטובוסים מלאי קרינה לפה ולסת פעמיים.כל פעם . חשוך לי ומפיל אותי לחושך עוד יותר ותהום לחשב על נסיעה.ואנסה למצוא אולי MRI מהם. רוצה הסרת כל החומרים דנטליים(סתימות )ואין מי שיעשה ..היה מציל . בדיעבד ממה שנשאר אחרי הנזק. שהמח יתנקה.. תמונה נוספת מיום ו' האחרון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה היה מפח נפש בעין כרם שלחוני בלי כלום
בתיה04/04/2018נסעתי למחלקת פה ולסת עין כרם אחרי ששלחוני בפעם הקודמת לצילום פנורמי שהכאיב לי מאד ושאחזור אליהם..בפעם הזו השנייה שהנסיעות אוטובוס קשות לי מאד-חיכיתי הרבה זמן נפוחה ובוערת מתפוצץ חצי ראש וחזה צד שמאל והזרוע ושאלו-יש כאן סטודנט? בא סטודנט הסתכל שאל..בא רופא בלי להסתכל לי בפה אמר אמרו לך לא לחמקום המתצאים סרב לתת לי הפנייה לבדיקה אם יש סרטן לא הסתכל בי שלח אוצתי החוצה עם הסטודנט למחלקה סמוכה שאמר ש"אכנס מייד" מאחרי שיצאתי התברר שזה מחלקה משהו בפה שהיה תור ביולי..סרבו לשים עליי ..יצאתי מאד מאוכזבת וכועסת כי 6 אוטובוסים מלאי קרינה מזסיקים לי מארד וסרבו לעזור כולל הפנורמי שרק הזיק ולא מועיל בכלל.
האיזור סתם ממשיך לתפוח בגושים כבר עבר את גובה השן החוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסיכוי להחלמה באיזור החזהשירה28/02/2018
לאמי יש סרטן בחזה גוש גדול . התחילו לעשות טיפולים ביולוגיים שעשה פעולה הפוכה והחמרה שגרמה לא טוב לסרטן והחלישנאותה ופגע בהרבה מדגים חיוניים בגוף אושפזה וכרגע עדיין באשפוז ומיוצבת פחות או יותר ללא טיפול אונקולוגי. הרופא אמר שכנראה הדבר היחיד שאולי יעזורבשם זה הקרנות מה דעתך ומה הסיכוי להחלמה באיזור החזה בעזרת הקרנות והאם יכול להיות עוד משהוא שיכול לעזור ממש מחפשים מישהוא שיעזור לנו שתחלים ויקרה הנס כבר שנה עם סרטן שהתחיל במקומות אחרים עזר והחמיר בבית החזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטן בבית החזה
פרופסור גיל בר-סלע28/02/2018שירה שלום
כיוון שהפרטים שנתת חלקיים. קשה לי לעזור מהבחינה האונקולוגית. בכל מקרה קרינה היא טיפול טוב לגוש בבית החזה. מרכיבים מרפואה משלימה יכולים לתמוך בטיפול האונקולוגי, אך לא להחליף אותו ובהחלט מומלץ לשלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן בבית החזה
שירה28/02/2018ובגלל שהתרופות הביותוגיות לא עזר ואף הזיק כי לפני זה הייתה הטבה משמעו ית מה ניתן לעזור חוץ מהקרנות שננס שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן בית חזה
פרופסור גיל בר-סלע01/03/2018שירה, זה מעבר לתכתובת מייל ודורש יעוץ מסודר. איני יודע מה מצבה של אמך, סוג הסרטן במדויק , טיפולים שקיבלה בעבר וכו.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלמה סרטן בבית החזה
שירה05/03/2018רציתי לשאול אם ההקרנות יעזרו אחרי כמה פעמיים בדרך כלל רואים תגובה לזה וזה מתחיל להשפיע בגוף? אם אחרי פעמים בודדות או שלוקח הרבה זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן בבית החזה
פרופסור גיל בר-סלע06/03/2018זמן התגובה המקסימלי לטיפול קרינתי הוא בערך שבועיים מסיום הקרינה. כך שאם אין שיפור בהתחלה, עדיין יתכן שיפור בהמשך. מאידך, כאשר הקרינה עובדת טוב, יש שיפור כבר לאחר ימים ספורים של טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?