סרטן שמסתובב במשפחות שני הצדדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן שמסתובב במשפחות שני הצדדים
    רותי
    25/03/2008

בס"ד

שלום לכם

במשפחה שלי ושל בעלי יש סרטן מכל הסוגים.
    כלומר היו יותר נכון לומר.
    לסבתא של בעלי היתה לוקמיה שלצערנו נפטרה ממנה תוך פחות מחצי שנה, לסבא שלו היה שחמת הכבד שנפטר ממנה לפני הרבה שנים. לאחיו שהיה בן 16.5 התגלה סרקומה, ולאחר רשלנות רפואית המצב שלו גרוע מאוד יש לו פגיעה מוחית קשה ביותר. לאחותו התגלה סרטן השחלות והרחם, וכרתו לה את הרחם, לאחר כשנתיים מצאו לו שוב סרטן בבלוטות הלימפה. זה פשוט מפחיד, כמו מגיפה.
    את האמת אני חוששת מאוד לבעל שלי, האם הוא צריך לעבור יותר בדיקות דם ולעקוב כל הזמן, וליידע בכך את רופאת המשפחה??
    מהצד שלי לסבא היה שחמת הכבד שנפטר לצערי תוך שנה, בייסורים נוראיים, לאבא שלי התגלה לפני כחמישה חודשים סרטן המעי הגס ב"ה בשלב ראשון, אבל משום שהגידולים היו מאוד גדולים נאלצו לכרות לו חלק מהמעי הגס השמאלי.
    כעת משגעים אותי לעשות קולונוסקופיה, ואני מפחדת מאוד מאוד מהבדיקה. מכיוון שעשיתי פעם גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה ולא נרדמתי בבדיקה וזה היה מזעזע, במיוחד הגסטרוסקופיה, היו לי דימומים בבטן מהבדיקה, כעת אני צריכה לעבור את שתיהן, ואי אפשר להסביר את רמות הפחד שיש לי, למרות שהרופא הבטיח לי שאני אירדם בטוח, זה מה שהבטיח גם הרופא הראשון (לפני כחמש שנים).
    ובכלל מכל מה שיש במשפחה.
    כשאני חושבת על זה, זה כמו מגיפה, ומפחיד נורא..
    מה אתם אומרים, האם המשפחה שלנו צריכה להיות במעקב יותר מאדם רגיל, בגלל כל מה שקורה וקרה במשפחה של שני הצדדים שלנו.
    תודה
    רותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מדוע אין תגובה???

רותי
    27/03/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רותי

עדי פכטר - אלט
    27/03/2008

אני לא רופאה והידע שלי לא מגיע מתוך מומחיות בתחום הרפואי, אך בהתאם לפרסומים ברור שיש סוגי סרטן מסוימים שיש להם מרכיב תורשתי, ועל כן יש להקפיד לעשות את בדיקות הסקר בכפידה- לדוגמא סרטן המעי, סרטן השד.
    יחד עם זאת נראה לי מלבד בדיקות אלה כדאי להמשיך את השיגרה כרגיל.
    בכל אופן אם את מרגישה שהחרדה והלחץ בנושא מקשים עליך , יש אפשרות לקבל עזרה בהתמודדות. ניתן לפנות לעו:ס דרך קופ"ח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה