איך מספרים לאחים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מספרים לאחים?
    מאיה
    15/07/2008

שלום בני חולה בסרטן , יש לו גידול בראש וסיכוייו לא טובים. איך מספרים לילדים שאח שלהם עומד למות ממחלת הסרטן? או שעדיף פשוט לא לספר כלום הילדים בני 7 ו - 3 הם לא יודעים עדיין כלום על המחלה , יודעים שמשהו לא בסדר אצלו אבל לא יודעים מה, הם רק רואים אותי כל היום בוכה ולא מבינים למה? תודה האמא הכואבת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך מספרים לאחים?

הוספת תגובה

• מאיה....

אלי מצנר
    26/07/2008

מאיה....
    לפניי הכל נשלח לבנך איחולי החלמה ובריאות שלמה.
    את חייבת לספר לאחים מכיוון שהסממנים החיצוניים יתגלו (קרחת), העדרויות ממושכות מהבית, חוסר סבלנות, ליחשושים, דיבורים בקודים, ואז לא תהיה לך ברירה אלה לספר, הכי גרוע שילד בכיתה של בנך יפלוט משהו כי שמע מגורם שלישי ואז תעמדי במצב לא נעים,,,,, אין לך ברירה אלה לגלות ויפה שעה אחת קודם.
    בנוסף, למיטב ידיעתי ומנסיוני בכל מחלקה ישנו צוות סוציאלי המקיים שיחות והדרכות אודות הסרטן, ודיעות קדומות בכיתה של הילד החולה ובנסוף בכיתות האחים של הילד החולה.

בכיתה של בתי הגדולה כשבני חלה, ילדה אחת סירבה לשבת לידה מכיוון שההורים בבית חששו שסרטן זה מדבק, פניתי לצוות במחלקה האונקו\המטולוגית ברמב"ם והם הגיעו באותו שבוע להדרכה בכיתה וקיימו הדרכה והסברה.

מאיה,
    שוב נאחל בריאות ואריכות ימים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשה אני יודאת מיסקנה אל תספרי לילדי

ניגינה
    11/09/2008

אל תספרי לילדים שלך קלום מה קורה לילדך זה באיה אבל הילד יבהל מהסיתואציה שנימצה בה הו יבהל שיש לו באיה כזות ויבכה אל זה שהו ימות אני אבא שלי מת מהמחלה הזות אין מה לאסות כלום לא יאזור תידאי שהו חולה סרתן אבל אל תספרי לסום בנדם אחרי זה יאברו בסורות רעות ואז בנך אלול להיפגה מימצבו תקשיבי לי תאסי כיאילו הו בריאה ושלם אל תגידי כלום ואים הזמן צר לי לומר הו ימות אני ממש בשוק . תביאי לבנך למות בלי לדעת אל זה תוב סליכה גדולה להיתראות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה