איך אפשר לתמוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך אפשר לתמוך
    נועה
    01/03/2010

שלום, שכנה טובה שלי בבניין היא אמא לילד חולה סרטן. אני רואה אותה מתמודדת עם זה מדי יום ואני רואה שזה לא קל. העניין הוא שאנחנו לא ממש חברות קרובות ובכל זאת הייתי רוצה אולי לעזור קצת. אולי סתם לשמש אוזן קשבת או לראות אם אני יכולה לעזור בסידורים שאני עושה בלאו הכי. אני פשוט לא רוצה שזה יראה יותר מדי והייתי רוצה לדעת אם תוכלו לי להמליץ על איזו דרך להציע עזרה בלי שזה ישמע יותר מדי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך אפשר לתמוך

הוספת תגובה

• "לא הביישן תומך....."

פסיה מונק
    01/03/2010

שלום נועה,
    נגעת בנקודה מאוד אמיתית וכואבת. אין ספק שהרגישות שלך היא דבר הראוי לציון- לא כל אחד ניחן ברגישות כזו.כאחת שעומדת בצד השני אני יכולה לומר לך שלצערי הסביבה נרתעת מאיתנו. לא יודעים איך לגשת, מה לומר וגם לא כולם רוצים ממש לעזור.
    עצתי אלייך- אל תתביישי. אם חברתך חשובה לך תעזרי לה מבלי לשאול אותה. זה פשוט- תכיני לה פעם עוגה טעימה, סתם בלי סיבה, ותביאי לה, או שפשוט תגשי אליה ותאמרי לה שאת עושה קניות ומתכוננת להביא לה את מה שאת חושבת שהיא צריכה אז כדי שלא תביאי סתם דברים כדאי שהיא תאמר לך מה להביא שהרי בכל מקרה את תביאי.
    תראי שעם הנכונות היא תיפתח אלייך. אין לך מושג איזה חסד עצום תעשי עימה- והיא, היא לא תשכח לך את זה גם לאחר שילדה יבריא.
    יישר כוחך!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה אמיתית

חנה צוראל
    03/03/2010

אני מאמינה שהדרך הטובה ביותר למתן עזרה היא פניה ישירה.
    בתחום הרפואה כנראה שלא תוכלי לעזור לה ואני בטוחה שהיא מקבלת מענה אך יש תחומים רבים שאת יכולה להציע את עזרתך. (גם אם לא הייתן חברות טובות עד עכשו)
    אניט מציעה לך ליזום שיחה איתה בלי לשאול שאלות רבות על הילד (הפרטים אינם חשובים עבורך) ותציעי לה שאת פנויה ויכולה לעזור לה בקניות, בישולים,
    שמירה על הילדים... ותתני לה פתח שאת תשמחי להיות לה לעזר מתי שהיא תרצה. תאמרי לה גם שאת לא רוצה להעיק ולהכביד אך את שם בשבילה לכל עזרה שהיא תצטרך.
    תעשי לך מנהג של טלפון או שיחה פעם בשבוע ולהציע לה שוב עזרה.
    אל תפגעי אם בתחילה היא תסרב לקבלת עזרה מאד קשה לקבל את העובדה שבנוסף על ילד חולה אתה זקוק לעזרה.
    תהייה שם בשבילה ברגע שהיא תצטרך.
    זו חברות אמיתית!
    בהצלחה
    חנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה