ריפלקס הקאה בעת צחצוח שיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ע
    25/07/2011

היי,
    תודה ראשית.
    בגדול הצלחת להסביר.
    רק שאלה קטנה נוספת, אז לפי מה שהבנתי את החלק שקרוב לחך וללשון לא מצחצחים בכלל אלא רק את החלק שקרוב ללחי ואת התחתית של השן בעזרת הזווית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלקס הקאה בעת צחצוח שיניים
    ע
    25/07/2011

שלום,
    אני גבר כבן 30.
    בימים האחרונים אני חווה בעת צחצוח שיניים ריפלקס הקאה מוגבר, רצון עז להקיא.
    הדבר קורה בעיקר שאני מגיע לצחצוח הטוחנות הפנימיות
    ממה יכול לנבוע?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיוק אותה בעיה

רונית
    25/07/2011

הרגע חזרתי מרופא השיניים ודיברתי איתו על זה.
    הוא אמר שאני פשוט לא מצחצחת נכון. מסתבר שיש נק' מאוד מסויימת בפה שאם נוגעים בה רפלקס ההקאה פועל. הוא הוכיח לי...
    אז בקיצור טוחנות מצחצחים מפנים הלחי ולא כמו את יתר השיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

ע
    25/07/2011

מה ז"א מפנים הלחי ולא כמו את יתר השיניים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רונית
    25/07/2011

עד עכשיו ניסיתי לצחצח את הבינות כמו את כל השיניים - מלמטה ומשני הצדדים. הרופאה הסבירה לי שצריך לצחצח רק מבחוץ - כששיערות המברשת נוגעות בשן מצידה החיצוני שקרוב ללחי. כדי להגיע לחלק התחתון של השן (זה שנוגע בשן שממולה) צריך לסגור את הלסת כמה שיותר ולתת למברשת זווית קלה. אבל כל עוד תכניס את מברשת השיניים לחלק הפנימי - שקרוב לחך וללשון - גם אתה לא מצחצח נכון את הבינה וגם אתה עומד להקיא.

הצלחתי להסביר את עצמי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד``ר גלית כהן
    27/07/2011

צריך לצחצח את כל השיניים מכל הצדדים. אין צד עמיד לעששת.
    הבנתם לא נכון אל ההסבר של הרופאה. אם מצחצחים את שן הבינה (בעמדה מסויימת) מכוון הלשון זה מעורר לחץ על החיך הרך ומעורר צורך להקיא. יש מברשת חד סיבית לניקוי הצד הפנימי והאחורי של השיניים האחוריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו