מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפולי שיניים בהריון?לימונית.11/01/2008
לרופאים שלום רב,
אני בתהליך של טיפולי פוריות, וייתכן שנקלטתי (עדיין לפני בדיקה המאשרת את קליטת ההריון). בינתיים מזה יומיים כאבי שיניים עזים.
1. ברצוני לדעת איזה כדורים מותר לי לקחת נגד כאבים, במידה ואני בהריון?
2. ברגע שיאושר ההריון אצטרך להתחיל בטיפול יומיומי ולכל משך ההריון של זריקות קלקסאן 40 מ"ג ליום עקב בעיות קרישה, וברצוני לדעת האם במצב כזה מותר לערוך לי טיפול שיניים? מה קורה בנוגע להרדמה בהריון? ולעוד גורמים בזמן טיפול.
אציין שאיני יודעת האם יש לי חור או שמא מדובר יהיה בעקירה או בטיפול שורש.
בתודה מראש
ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיופלי שיניים בהריון
ד``ר גלית כהן13/01/2008כלל אין מניעה מביצוע טיפולי שיניים בהריון. כשהטרימסטר המועדף הינו טרימסטר שני. אם זאת יש לציין שכאב, כולל כאב שיניים מפריע לעובר הרבה יותר מטיפול שיניים ולכן בהחלט רצוי ומומלץ לטפל במועד.
ככל טיפול רפואי אחר מומלץ ליצור קשר בין הרופא המטפל לרופא השיניים בנוגע לתרופותא אותן את לוקחת. חשוב שרופא השיניים שלך יכיר את תופעות הלואי של הטיפול הרפואי אותו את נוטלת.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר כהן - המשך
לימונית.13/01/2008ד"ר כהן שלום,
ראשית, תודה רבה על תשובתך.
מה שלא הבנתי - זה איך בדיוק העובר יכול להרגיש את כאב השיניים שלי? כיצד זה עובר אליו?
כמו כן, בנוגע לקלקסאן - ידוע לי שבדרך כלל מבקשים להפסיק את הטיפול ל-3 ימים לפני טיפול השיניים - משהו שלא אעיז לעשות כדי לא לסכן את ההריון.
הייתי מבקשת יותר פירוט בעניין זה - האם וכיצד כן ניתן לטפל תוך כדי לקיחת קלקסאן.
בנוסף, במקרה שלי, אם אכן אני בהיריון - מדובר בשבועיים הראשונים, וציינת שרצוי לטפל החל מהטרימסטר השני. לפיכך, מה קורה ומה הסיכונים בטיפולים כאלה בטרימסטר הראשון?
בתודה מראש,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר כהן - שאלת המשך שלא נענתה
לימונית.14/01/2008ד"ר כהן שלום,
ראשית, תודה רבה על תשובתך.
מה שלא הבנתי - זה איך בדיוק העובר יכול להרגיש את כאב השיניים שלי? כיצד זה עובר אליו?
כמו כן, בנוגע לקלקסאן - ידוע לי שבדרך כלל מבקשים להפסיק את הטיפול ל-3 ימים לפני טיפול השיניים - משהו שלא אעיז לעשות כדי לא לסכן את ההריון.
הייתי מבקשת יותר פירוט בעניין זה - האם וכיצד כן ניתן לטפל תוך כדי לקיחת קלקסאן.
בנוסף, במקרה שלי, אם אכן אני בהיריון - מדובר בשבועיים הראשונים, וציינת שרצוי לטפל החל מהטרימסטר השני. לפיכך, מה קורה ומה הסיכונים בטיפולים כאלה בטרימסטר הראשון?
בתודה מראש,
לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול שיניים בהריון
ד``ר גלית כהן23/01/2008כאב גורם להפרשת חומרים בגוף האדם המרגיש כאב. חומרים אלו עוברים את השליה ומגיעים לעובר. אין הוא מרגיש כאב, אלא חומרים המופרשים בגופך כתגובה לכאב מגיעים אליו.
לפני מרבית טיפולי השיניים לא צריך להפסיק קלקסן, פני לרופא היודע לטפל מקומית בדימום, למשל מומחה לרפואת הפה, זו התמחותם.
ניתן לטפל בבטחה בכל שלב בהריון. טרימסטר שני בד"כ קל יותר לאם ההרה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול שיניים בהריון
ד``ר גלית כהן31/01/2008חומרים המופרשים בגופך כתגובה לכאב עוברים את השיליה ומגיעים לעובר. כך תשדורת על כאב שהאם מרגיה מגיעה לעובר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?