חור בשן וכאב לב...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • חור בשן וכאב לב...
    רחלי
    09/08/2011

    לצערי הרב אחרי שנה שבה התחלתי להקפיד מאוד על צחצוח ושמירה על היגיינה אמרה לי הרופאה שיש התחלה של שני חורים קטנים שאין מה לעשות איתם כרגע וצריך מעקב, אותי זה מאוד מצער. הפעם האחרונה שביצעתי טיפול היה לפני 10 שנים ומאז לא הזדקקתי לשום טיפול ודווקא הההקפדה על הצחצוח גרם לחורים. רציתי לשאול כמה שאלות: יכול להיות שצחצוח גורם לחורים? מחליש שיניים? יכול להיות שמשחת השיניים גרמה?(חומר מבוסס על מלח) שמעתי שיש אפשרות שהחור ייסגר מעצמו אם הפגיעה היא רק באמייל השן ע"י תהליך רהמינרליזציה, האם זה נכון? האם אני יכולה לגרום לרהמינרליזציה? בהליך רפואי? או בהליך בייתי של הוספת טיפות פלואוריד, סידן וכו'.
    מאוד מצער אותי שדווקא הטיפול הקפדני שלי במשך השנה גרם לנזק..מה לעשות?
    כרגע אני משתמשת בחוט, מתזית וצחצוח בלי שום חומר או משחה אך לא יודעת מה נכון לעשות...אשמח לקבל ייעוץ! תודה רבה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חור בשן וכאב לב...

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חור בשן וכאב לב... - תגובה

    ד''ר שרון מרקו-כהן
    09/08/2011

    שלום רב
    ללא ספק, צחצוח השיניים לא גרם למוקדים הקטנים שציינת. אם הוחלט להשאירם למעקב, הרי שהם מאוד קטנים, ואכן יכולים ״להרפא״ מעצמם, על ידי תהליך של רהמינרליזציה. תוכלי לעזור לתהליך הזה על ידי צחצוח קפדני ושימוש באביזרים בין השיניים, שיוציאו את המזון, הפלק והחיסרון מבין השיניים. ניתן להשתמש בחוט דנטלי או קיסם או מברשת בין שינית. ניתן גם לטבול את הקיסם או המברשת במשחת שיניים ולהחדירה אל בין השיניים. בליעת פלואוריד לא תעזור במקרה הזה, רק ניקוי מכני והנחת פלואוריד ישירות על מוקד העששת.
    בהצלחה 

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו