השתקפות לא אסטטית מבורג שהוכנס לשן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השתקפות לא אסטטית מבורג שהוכנס לשן
    נתי
    10/08/2011

שלום,
    לפני כבערך 8-9 שנים עברתי בשתי שיניי הקדמיות טיפול וסתימת שורש בשל חור שהתפתח לעיגול שחור (ומכוער) בין שתי השיניים. לא המשכתי לכתר אלא, שהכאב עבר ולא ראו את השחור השארתי אותן כך.
    לפני כבערך שנתיים שמתי לב שאחת מהשיניים שעברו טיפול מתחילה להיות כהה,בלי חור ובלי שחור אלא פשוט כהה.
    בדקתי את העניין לפני כשנה במרפאת הסטודנטים של הדסה ואחד מהפרופסורים צילם את המקום והראה לי בעצם שישנם 2 ברגים בשתי השיניים הקדמיות שהוכנסו בעת טיפול השורש, הם השחירו, כיאה לבורג, וכעת מה שאנחנו רואים זו ההשתקפות שלהן..
    כמו כן הוא טוען שישנם 2 אופציות, או להוריד את השיניים ולעשות כתר שזה לדבריו אפשרי אך לא אידיאלי, או פשוט לחיות עם זה.
    אני אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית ומהן בעצם האופציות שלי, אם בכלל.
    תודה רבה . נתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השתקפות לא אסטטית מבורג שהוכנס לשן - תגובה

ד''ר שרון מרקו-כהן
    16/08/2011

שלום רב
    בורג לא משחיר מעצמו לאחר מספר שנים. כפי הנראה היה דלף משולי השחזור לתוך השן שגרם להתכהות השן, ואפילו יתכן לקורוזיה של הבורג. יש להחליף את השחזור הכותרתי, לבדוק עד היכן מגיע הדלף, ואם צריך - גם להחליף את הבורג. לרוב לא הבורג גורם להתכהות לאחר 8 שנים, אלא הדלף של חיידקים ופיגמנטים של מזון דרך שולי הסתימה הכותרתית
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו