רגישות לאחר טיפול שורש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות לאחר טיפול שורש
    גלית
    17/08/2011

שלום רב,
    לפני מספר חודשים רופא השיניים שלי החליט לבצע טיפול שורש באחת משיני הטוחנות. לאחר ביצוע טיפול השורש וסתימת התעלות בחומר רפואי , לא היתה רגישות כלל בשן זו.
    לאחר כשבועיים חזרתי לרופא לשם לקיחת מידות לכתר. לשם כך השן "הושחזה" (הוקטנה).
    לקחו אות מספר שבועות (בין 3 -4 שבועות) עד שהכתר הולבש באופן זמני. במהלך תקופה זו פותחה רגישות בשן זו. גם לאחר "הלבשת" הכתר (זמנית) , עדיין חשתי באי-נוחות/רגישות. הרופא סבר כי מדובר אולי בהתחילתו של זיהום והמליץ שאקח אנטיביוטיקה , ע"מ להיות בטוח שאם תתפתח דלקת אזי האנט' תמנע מבעוד מועד. אני סרבתי. החלטתי שנמתין עוד קצת זמן ונראה מה יקרה. במשך כל 3 החודשים האחרונים , הכתר הזמני , נפל פעמיים.
    כיוון והתלוננתי על רגישות אשר לא נעלמה (חשוב לציין כי הייתי מסוגלת לאכול כל דבר בצד של השן , למעט בפעמים שהכתר נפל , אז הייתה הרגישות בשיאה) ,
    הרופא החליט "לפתוח" 2 תעלות (מתוך 4 שיש בסה"כ), לשים חומר רפואי כלשהו ולראות מה קורה. במשך אותם שבועיים הייתי עם הכתר הזמני. לאחר אותה תקופה חזרתי למרפאה (הרגישות פחתה) , הרופא פתח שוב אותן שתי תעלות וסתם אותם בחומר קבוע , והדביק שוב את הכתר זמנית. הרגישות חזרה להיות בדיוק כפי שהייתה בטרם פתח את התעלות .
    כיוון והכתר נפל שוב , חזרתי למרפאה היום , והרופא החליט להדביק את הכתר באופן קבוע , וכך היה.
    כשהתלוננתי כי עדיין קיימת רגישות (נוצרת כאשר אני מפעילה לחץ עם הלשון , או "דופקת" על גבי השן עם חפץ כלשהו), אמר שזה יעבור עם הזמן.

ואני שואלת .
    האם באמת יעבור ?
    ממה יכולה לנבוע הרגישות ?
    האם , כעת, שהכתר הודבר באופן קבוע , יהיה צורך לעקור את השם ע"מ לטפל בשם עצמה ?

תודה מראש , וסליחה על האורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לאחר טיפול שורש

הוספת תגובה

• רגישות לאחר טיפול שורש - תגובה

ד``ר גלית כהן
    18/08/2011

הרגישות אינ נובעת מהכתר שנפל, זה צפוי שכתר זמני המודבק זמנית יפול. הרגישות כנראה נובעת משורשי השן. פני לייעוץ למומחה לטיפולי שורש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך-רגישות לאחר טיפול שורש

גלית
    18/08/2011

גלית , תודה על תגובתך.
    אשמח באם תנמקי מעט יותר בנוגע לרגישות שורשי השן . האם טיפול השורש לא נעשה בצורה "מושלמה, , קרי, התעלה לא נוקתה לחלוטין ?
    כיוון והכתר הודבק באופן קבוע , במה כרוך הדבר בפתיחת השן שוב ?
    ע"פ דברייך , הבעיה , מסתבר לא תחלוף מאליה אלא אם השן תיפתח שוב , האם נוכון הדבר ?

בתודה מראש
    גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך-רגישות לאחר טיפול שורש - תגובה

ד``ר גלית כהן
    20/08/2011

אני לא יכולה לענות באופן ספציפי ללא בדיקה, רגישול יכולה להיות למשל גם מדחיסת מזון, ללא כל קשר לטיפול השורש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו