שיניים קדמיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיניים קדמיות
    סימה
    21/08/2011

שלום,
    נשברה לי שן קדמית הרופאה שיחזרה אותה עם חומר דומה לשן מכיוון שהחומר כבר נפל פעם אחת ברצוני לעשות טפול שורש וכתר. הרופאה מתעקשת לעשות טפול שורש גם בשן לידה שהיא בריאה...טוענת שזה חזק יותר לעשות שני כתרים...
    אני משום מה לא שלמה עם ההחלטה ללכת ולעשות טפול לשן בריאה לחלוטין...שאלתי היא האםזה הכרחי? ואם אני אתעקש לעשות כתר רק לשן הפגועה האם ניתן יהיה להתאים צבע ...שוב מדובר בשם קדמית...
    תודה,סימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיניים קדמיות

הוספת תגובה

• שיניים קדמיות - תגובה

ד''ר שרון מרקו-כהן
    23/08/2011

שלום רב
    גם בשו שנישברה נראה שלא חיוני לבצע טיפול שורש ו/או כתר.
    קיימות היום אופציות טיפוליות אסתטיות דיין שהן שמרניות. אם את לא מרוצה מהשחזור הקומפוזיט (סתימה לבנה), הרי שניתן לבצע ציפוי חרסינה ואפילו כתר ללא ביצוע טיפול שורש (המחליש את השן). סתימה לבנה שנופלת - לרוב הבעיה היא בהתאמה הסיגרית אל מול השיניים הנגדיות, ויש לבדוק זאת היטב.
    ללא ספק אין צורך לטפל בשן הסמוכה!!!. רופאים רבים עושים זאת משום שאינם סומכים על איכות טכנאי השיניים שלהם שיצליח להתאים את הכתר לשן הבריאה הסמוכה. כדאי למצוא רופא איכותי עם טכנאי מצויין (לרוב הדבר מתומחר גבוה יותר, אך אין מחיר לחומר שן!), שיצליח לבצע סתימה אסתטית או ציפוי ואפילו כתר מבלי לגעת בשיניים הבריאות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו