תותבת על השתלות שיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תותבת על השתלות שיניים
    יוכי
    25/09/2011

אני זקוקה באופן בהול לעזרה. אנא השיבו לי.
    לפני 20 יום בוצעו בפה שלי השתלות שיניים בלסת העליונה [שלוש שיניים נותרו בלבד בקדמיות].בתום שבועיים שהמקום נרפא בשל השתלים וניתוח שעברתי בלסת הימנית, הוחזרה לי התותבת איתה אני חיה מאז מרץ השנה והיא עושה בי שמות. התותבת קשה מאוד והתחושה כאילו יש לי מתכת בפה. היא לוחצת לי על הבשר ובעיקר על השתלים, היא כואבת, אך הבעיה הגדולה היא שהיא גורמת לי לרפלקס של הקאה כל אימת שאני מדברת ו/או רוצה להוציאה. הסבל הוא בל יתואר ואני בייאוש גדול. האם נכון הוא שכל סוגי התותבות הן אותו הדבר? אני מבקשת לציין כי שייפו אותה וקיצרו אותה מאוד, כך שהיא אינה נוגעת בלוח, אך בכול זאת גורמת לי לרפלקס של הקראה.
    האם אין משהו רך, גמיש שלא ארגיש בפה? ממילא אני חיה על מזון הדומה למזון תינוקות, מרקים ויוגורטים. התותבת אינה נושכת כלל וכלל ממילא, אי אפשר לנגוס והיא אינה נוגעת בלסת התחתונה. אני אמורה להישאר איתה עד אפריל 2012. אני סובלת ובייאוש גמור. התותבת משבשת לי את החיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תותבת על השתלות שיניים

הוספת תגובה

• תותבת על השתלות שיניים - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    25/09/2011

שלום יוכי,
    אני מבין מדברייך שהתותבת הבעייתית היא התותבת שמשמשת לתקופת המעבר בלבד.
    בעיקרון ניתן להסיר באופן חלקי או מלא את האזור בתותבת הנוגע בחלק האחורי של החך שהוא לרוב זה שגורם לתחושת הבחילה אצל חלק מהמטופלים, אולם אז האחיזה של התותבת נפגעת משמעותית- צריך לבדוק האם זה אפשרי לביצוע אצלך. בנוסף צריך לוודא שהתותבת מאוזנת מבחינה סגרית ובכך לשפר את יציבותה ואת תיפקודה בלעיסה.
    בהצלחה בטיפול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו