מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תותבת על השתלות שינייםיוכי25/09/2011
אני זקוקה באופן בהול לעזרה. אנא השיבו לי.
לפני 20 יום בוצעו בפה שלי השתלות שיניים בלסת העליונה [שלוש שיניים נותרו בלבד בקדמיות].בתום שבועיים שהמקום נרפא בשל השתלים וניתוח שעברתי בלסת הימנית, הוחזרה לי התותבת איתה אני חיה מאז מרץ השנה והיא עושה בי שמות. התותבת קשה מאוד והתחושה כאילו יש לי מתכת בפה. היא לוחצת לי על הבשר ובעיקר על השתלים, היא כואבת, אך הבעיה הגדולה היא שהיא גורמת לי לרפלקס של הקאה כל אימת שאני מדברת ו/או רוצה להוציאה. הסבל הוא בל יתואר ואני בייאוש גדול. האם נכון הוא שכל סוגי התותבות הן אותו הדבר? אני מבקשת לציין כי שייפו אותה וקיצרו אותה מאוד, כך שהיא אינה נוגעת בלוח, אך בכול זאת גורמת לי לרפלקס של הקראה.
האם אין משהו רך, גמיש שלא ארגיש בפה? ממילא אני חיה על מזון הדומה למזון תינוקות, מרקים ויוגורטים. התותבת אינה נושכת כלל וכלל ממילא, אי אפשר לנגוס והיא אינה נוגעת בלסת התחתונה. אני אמורה להישאר איתה עד אפריל 2012. אני סובלת ובייאוש גמור. התותבת משבשת לי את החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותבת על השתלות שיניים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי25/09/2011שלום יוכי,
אני מבין מדברייך שהתותבת הבעייתית היא התותבת שמשמשת לתקופת המעבר בלבד.
בעיקרון ניתן להסיר באופן חלקי או מלא את האזור בתותבת הנוגע בחלק האחורי של החך שהוא לרוב זה שגורם לתחושת הבחילה אצל חלק מהמטופלים, אולם אז האחיזה של התותבת נפגעת משמעותית- צריך לבדוק האם זה אפשרי לביצוע אצלך. בנוסף צריך לוודא שהתותבת מאוזנת מבחינה סגרית ובכך לשפר את יציבותה ואת תיפקודה בלעיסה.
בהצלחה בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)