מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחנה נדירה שמעו ולא תאמינופזית28/09/2011
יש לי בת כיום בת 9 לפני 5 שנים סתם במקרה עשינו לה צילום שיניים (לכאורה דאז השיניים נראו פחות או יותר סבירות לפחות כך חשבתי) ואז גילנו על ידי רפאת השיניים סמייל את הדבר המחריד הבא שאני מספרת לכם וכך היה זימנו אותי לחדר שבו התכנסו כל רופאי השיניים ביחד מכל המחלקות ביקשנו ממני להכנס לבד כל הרופאים הפסיקו את העבודה שלהם באמצע והם אומרים לי בזה הלשון: שהם מעולם לא ראו כזה צילום שיניים מוזר לילדה אין שיניים בשריות מתחת לחלביות שאין להם מה לעשות איתי ורק במקום אחדבארץ מתעסקים בזה במחלרת מומים נדירים ואולי להם ישתשובות .
טוב קבעתי לשם תור מרב שסיקרנתי את הפקידה בטלפון (עם המקרה) קבעו לי תור לאותו שבוע ואז הזועה היתה נוראית יותר כי ממצאים גילו גם בנוסף לחוסר בשיניים שחסרות לה גם שיני חלב בפה , והשיניים בלסת ממוספרות והחלק התחתון של השיניים התבלבל והם לא מזהים את השיניים.
תכלס שאלתי אותם מה לעשות ומה ניתן ואמרו לי שלפני גיל 16 אין בעצם טיפול פעם בשנה לבא לראות מה קורה וזהו בנתיים הילדה גודלת והשיניים שיש ןלה בלסת נשארות קטנות ברפואה שמעו על מקרים שחסר שן אחת שתיים אבל לא רב הפה.
שאלתי מה יהייה לפי דעתכם ומה ניתן לעשות במקרה הכי גרוע ?
נכון לעכשיו אחרי מס' צילומים התברר שבס"ה יצאו להרק 8 שיניים בשריות (בתקווה הם אומרים) כך התברר בצילןמים בתכלס יצא לה עד היום 3 וזהו.
שכחתי לציים שגם אמרו לי שיש לה פיגור דנטלי של 3-4 שנים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה נדירה שמעו ולא תאמינו - תגובה
ד``ר עדי אריאלי30/09/2011שלום פזית,
אני ממליץ לגשת לבדיקה במחלקה לרפואת שיניים לילדים בהדסה י-ם או באונ' ת"א.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?