מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובדת עצות...עינת02/10/2011
הבן שלי, בן 10, עבר חבלה רצינית בלסת העליונה. כתוצאה מכך, נשברה הלסת, והשן הקדמית הקבועה(שן 11) נעקרה ממקומה ולא נמצאה.
לאחר שהוסרו התפרים מהלסת, הוסבר לנו שיהיה אפשר לעשות לו שתל רק אחרי גיל 18, כך שעד אז, במשך 8 שנים, הוא יצטרך "שומר מקום" וגם ויזואלית- שיראה נורמלי...
הציעו לנו "פליפר". אנחנו כבר בפליפר השלישי שלנו תוך חודשיים, כי הוא כל הזמן נופל/ לא נוח לו וכו'...
רופאים אחרים המליצו לנוט לעשות גשר מרילנד, או מרילנד גרדיה.
הרופא שעושה לו את הפליפר מתנגד לכך, ואומר שלא מומלץ לעשות את זה כי זה מקבע את הלסת, שצריכה עדיין לגדול.
2 הרופאים שהמליצו לי כן לעשות את הגרדיה (כך שהשן לא תיפול, ושהוא לא יצטרך להוציא אותה כל פעם שנכנס לבריכה או שהולך לישון...)אמרו שזה שטויות...
אינני יודעת מה לעשות.
נראה לי שכל אחד מושך לכיוון אחר, ואני לא בטוחה שהאינטרס של בני עומד מול עיניהם...
אני יודעת שהבן שלי סובל, ושהוא הפך למושא ללעג מול שאר הילדים היות והוא הולך ללא שן קידמית..
אולי תצליחו להאיר את עיני, ולתת לי עצה אוביקטיבית?
נכון לעכשיו השקענו כ 2000 ש"ח בפליפר וולפלסט...כדי שלפחות תהיה לו שן...
אודה על כל תגובה!
שנה טובה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות... - תגובה
ד``ר גלית כהן04/10/2011הלסת אכן צריכה לגדול, אני מניחה שהמרילנד יפול במהלך השנים בשל תזוזות השיניים, ומאידך יפריע לבקיעתן המסודרת.
פליפר הוא הפתרון העדין ביותר, אבל גם הוא יצטרך להיות מוחלף כל אימת שיהיה שינוי משמעותע במבנה הלסת.
ניתן לבדוק אפשרות של שתל זמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה היתרונות והחסרונות בשתל זמני?
עינת05/10/2011זו הפעם הראשונה שאני שומת על האופציה הזו, ובאינטרנט לא מצאתי מידע לגבי שתל זמני אצל ילדים.
אשמח לקבל קצת מידע
תודה רבה!!!
וגמר חתימה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?