גירוי בעזרת הלשון ונסיגת חניכים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירוי בעזרת הלשון ונסיגת חניכים
    סטודנט
    05/10/2011

שלום רב.
    בעוד פחות מחודש אתחיל לימודים אקדמים. סובל מהפרעת קשב, טופלתי בעבר ברטלין (פסיכומטרי) הטיפול מאוד אפקטיבי וישנו שיפור משמעותי ביכולתי להתרכז וללמוד.

אני סובל מנסיגת חניכים קלה ולא משמעותית. (אין דלקת חניכים או בעיות אקוטיות בפה, מטופל היטב)

בעת הטיפול ברטלין אני באופן בלתי מודע "משחק" עם הלשון שלי ומחכך אותה כנגד השינים הקדמיות התחתונות, כמובן שיש מגע גם בחיבור עם החניכים. (אין בלשון שום פירסינג או משהו כזה) אני לא דוחף בעוצמה עם הלשון אבל כל הזמן "מלטף" איתה.
    מיותר לציין שזה משהו שאינני שולט בו.

האם בכך אני גורם נזק לחניכים או לשינים? אם כן, ישנו סד או אמצעי עזר מסוים שיכול לעזור לבעיה זו? אציין גם שאינני מהדק לסתות או סוגר אותם כתוצאה משימוש ברטלין.

לתשובתך אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גירוי בעזרת הלשון ונסיגת חניכים - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    07/10/2011

שלום,
    כל הרגל שנמשך מספיק זמן ובעוצמה מסויימת עלול לגרום לשינויים בעמדת השיניים ובמצב החניכיים. איני יודע מהי עוצמת הרגל דחיפת הלשון ומהו אופי הסגר שלך, אך הוא בהחלט עלול לגרום לשינוי בעמדת השיניים החותכות.
    השתדל להמנע מכך באופן מודע.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו