כאבים איומים לאחר טיפול שורש ועקירה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים איומים לאחר טיפול שורש ועקירה
    אורי
    17/10/2011

עברתי שנה שעברה עקירה בשן 27 , לאחר העקירה במשך כל השנה התלוננתי על כאבים, רופא השיניים כל פעם מרח לי חומר טען שהעצבים שם חשופים.
    לבסוף (שנה לאחר הוצאת השן החליט להחליף סתימה בשן 25 באמצע הטיפול החליט לעבור לעשות לי טיפול שורש.
    לאחר יומיים הזמין אותי לסיים את טיפול השורש טענתי בפניו שיש לי כאבי נוראיים, הוא טען שזה יעבור. יום למחרת התקשרתי והוא המליץ לי דרך הטלפון לקחת אוטמנגין. לקחתי אטמנגין והכאב לא פסק, כמובן אני יודע אנטביוטיקה צריכה זמן, הוא שלח אותי למומחה לטיפולי שורש שטען בפני שיש לי שם נמק ושהוא מכניס תרופה. לתומי חשבתי שאני ארגיש יותר טוב, כך פתחו לי את הטיפול שורש 3 פעמים עדיין נשארו הכאבים, כאבים שלא עוברים ע"י אף כדורים לשיכוך כאבים, לאחר 3 שבועות של סבל הוחלו סוף כל סוף לעשות לי צילום פנרומי ואז התברר, (מה שאני טענתי כל הזמן) שיש חתיכות מהשן שעקרו לי שנה שעברו וצריך לפתוח את המקום ולהוציא אותם.
    נו טוב שמחתי שזה לא טיפול השורש הוציאו לי את שני החתיכות שהיו תקועות במקום העיקרה ובאמת הוקל לי.
    אך לפני 4 ימים חזרו הכאבים והם נוראיים, הלכתי שוב לממוחה לטיפול שורש שטען שמותר שיכאב ולא רק זה לחץ לי על השרירים כי הוא טען שהכאב שלי הוא מהשריר.
    השאלה שלי א) מה עושים כמה שבועות בן אדם יכול ללכת עם כאב חזק
    ב) האם יש מצב שבזמן טיפול השורש נגעו באיזה עצב שמקרין כאב בלתי יתואר.
    הדבר היחיד שאני לא מבין איך אחרי שבועיים שהרגשתי טוב חזרו הכאבים.
    אני כבר לא יודע למי לפנות ומה לעשות.
    ג) האם באמת להמתין כמו הממוחה לטיפול שורש טוען שזה יקח זמן

אני ממש מיואששששששששש
    צריך יעוץ מהר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים איומים לאחר טיפול שורש ועקירה - תגובה

ד``ר גלית כהן
    17/10/2011

הייתי ממתינה עוד לסיום טיפולו של המומחה לטיפולי שורש.
    אם לא עוזר פנה למומחה לרפואת הפה העוסק בכאבי פנים ולסתות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורי היקר, - סבל שקשה לתאר -

נ'
    20/10/2011

אורי היקר,

לא תוכל להאמין , אבל אני כל כך יודע את סבלך. אתה רושם שאתה כמה חודשים עם הכאב -וכמה אפשר...

אני מסתובב שנה וחצי עם כאבי שיניים - שהביאו אותי כמה פעמים כמעט לסיים את חיי.
    כתבתי את סיפורי בכמה מקומות (לדעתי אולי גם בפורום זה)

אחרי טיפול שיניים שעברתי לפני שנה וחצי , נותרתי עם כאב שיניים ר צ ו ף - שנע בין כאבי תופת לכאב נוראי פחות (ועדיין כאב) , הפך אותי לשבר כלי,

מבין את אמירותייך - כי הם גם אמירותי - איך יתכן מצב כזה, זה סבל לא אנושי, סיוט לא אנושי ,קשה להאמין להסתובב ככה עם כאב שיניים (שנחשב לאחד הכאבים הקשים ביותר).

עברתי את כל המרפאות בארץ לכך - הדסה עין כרם - יש מרפאה מיוחדת לכאבי שיניים שלא נפתרים (דעתי האישית על המרפאה, ומעוד אנשים ששוחתי עימם - המרפאה בקושי עוזרת) , באוניברסיטת תל אביב יש מעין מרפאת כאב לכאבי שינים , הייתי בכל בתי החולים במרכז, רפואת הפה כירורגי פה ולסת ועוד ועוד.
    וכן נוירולוגים - כי במידה וזו לא בעיה דנטלית - היא לעיתים עצבית.

שוב - לא אלאה אותך בכל הסיפור כי יש הרבה.

אגיד לך כמה דברים:
    1 . עם הכל - נשמע שכן יש משהו בשיניים אצלך שמפספסים .
    (למרות שאני לא רופא, ולא ראיתי את סיפורך).
    אני מבין את התסכול אגב , אני הלכתי ליותר מ 30-40 רופאי שינים (אני לא מגזים) הייתי בטוח שיש משהו בשן/חניכיים שמפספסים, אולי שיני בינה שלא עקרו וצריך לעקור.

ואתה בעצמך אומר שהיו שאריות של שיניים ששכחו להוציא, ואגב, אני לא מבין למה רק אחרי חודשים שלחו אותך לצילום פנורמי.
    בכל מקרה , לפי סיפורך - נשמע שלא הלכת לכל המומחים בתחום - כלומר - כירורגי פה ולסת בעלי שם למשל וכו' . (ואני יודע - ההמתנה לפעמים היא מספר חודשים לתור -איך בן אדם עם כאבים אמור לעמוד בזה).

במקביל - אם זו לא בעייה דנטלית , תצטרך לשקול לפנות לנוירולוג....

אופציה אחרת - שאני גם חשבתי על עצמי, אבל קשה לבדוק את זה - שאולי זה זיהום.

בקיצור -עצתי - נסה במקביל לבדיקות הדנטליות - לפנות :א. למומחי כירורגי פה ולסת (ולא רק לרופאי שיניים) ב. נוירולוג ג. טיפול בכאב, שלפחות בתקופה הזו יקל עלייך.

תהיה חזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שתי תוספות חשובות מאוד -

נ'
    20/10/2011

א. סליחה , מתקן את עצמי ,אני רואה שאתה סובל כבר למעלה משנה.

ב. העצה הכי חשובה - תנסה (נכון שזה עולה כמה מאות שקלים, אבל זה יכול להיות כמעט מציל חיים) - לשים סד לילה (ושיגזרו לך אותו אם הוא "עולה" על שן שכואבת)

אם רמזו שאולי הבעייה שרירים - סד לילה יפתור את זה.

אגב, אני משתמש בסד לילה ברוב שעות היום ,כי הכאב שלי כל היום, והוא לא מוגדר ככאב שרירים - אבל - אבל - אבל - זה הדבר ה י ח י ד שלפחות מעט מקל עליי. לפחות תוך כדי שאני מנסה להתקדם בבירורים.
    (המליצו לי על סד הלילה עוד בהתחלה, ולא ממש יישמתי את זה רק אחרי כמעט שנה)

בשאר השעות - המחשבות הן של לשים כבר כדור בראש , ולא אומר את זה בשביל הדרמטיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו