חומר הרדמה בטיפול שיניים והריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חומר הרדמה בטיפול שיניים והריון
    ויקה
    26/10/2011

שלום,

אני בחורה בת 32. מאז מעולם עשיתי טיפולי שיניים שכוללים סתימות, טיפולי שורש, כתרים, עקירה כירורגית וכו'.
    בפעם האחרונה, לפני קצת פחות משנה עשיתי סתימה רגילה ופשוטה. הרופא הזריק לי חומר הרדמה לשן, אבל החומר השפיע עליי בצורה לא טובה:
    הרגשתי זרם וכואב עולה לי לראש, דפיקות לב שלי עלו בצורה מאוד מאוד מפחידה, גשתי שאני עומדת להתעלף (כניראה משהו עם לחץ הדם), ראיתי כוכבים בעינים, והרופא המטפל אמר כי צבע העור שלי נהיה צהוב. כמובן שממש נבהלתי. גם הרופא שלי לא נשאר אדיש, ניראה לי שגם הוא נבהל קצת. בכל מקרה הזריקה לא הרדימה לי כלל את המקום. אלא אם אני זוכרת נכון הרדים את הצד השני בכלל, וגם בקושי.
    עכשיו סיבה שאני שואלת היא:
    היום אני בהריון, חודש שמיני. בקורס הכנה ללידה נאמר לנו אם היו בעיות בטיפולי שיניים מסוגים כאלה, אזיי אי אפשר לקחת אפידורל, כי אולי יש רגישות לאחד החומרים.
    אני ממש מפוחדת לחשוב כי אצטרך לסבול את כל הכאבים ללא משכחים.
    האם אפשר לדעת מאיזה חומרים מורכבת זריקת הרדמה המקומית בטיפולי שיניים? אני זוכרת כי היה שם אחד המרכיבים - אדרנלין, ואולי קודאין.
    האם יש עוד מרכיבים אחרים?
    אודה למענה כי רופא שיניים לא ממש רצה לשתף אותי בזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חומר הרדמה בטיפול שיניים והריון - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    29/10/2011

שלום ויקה,
    התגובה שאת מתארת יכולה להיות תגובה לאדרנלין שבחומר השחזור. לאדרנלין אין רגישות שכן זהו חומר אנדוגני שקיים אצל כולנו. מנגד יתכן שכן הייתה לך תגובה אלרגית ואז צריך לעשות טסטים אצל אלרגולוג לבדיקת התגובה שלך לחומרים המשמרים שקיימים בחומר האלחוש. עקרונית, לרוב מומלץ בחודש שמיני להריון לבצע רק טיפולי עזרה ראשונה או טיפולים דחופים שאינם סובלים דיחוי עד לאחר הלידה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו