לעקור את כל השיניים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לעקור את כל השיניים?
    י.
    06/11/2011

שלום רב
    קודם כל אציין כי אני מטופל אצל רופא השיניים שלי (שהוא גם מנתח חניכיים) שנים רבות ואני סומך עליו במאה אחוז.
    ואולם מכיוון שמדובר בתכנית קריטית ולא במקצת בלחץ חברתי הומלץ לי מאוד לקבל חוות דעת נוספת.
    צרפתי צילום אחרון.
    התכנית:
    א. לעקור את כל השיניים העליונות.
    ב. 3 שתלים +3 דולדרים, ותותבת עליונה
    השאלה שלי:
    האם לאור מצב השיניים והעצם אין מנוס מהעקירות הנ'ל? ואולי "למשוך" ולשמר אותן.
    אודה לחוות דעתכם.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לעקור את כל השיניים?

הוספת תגובה

• סליחה, הנה תמונה גדולה יותר

י.
    06/11/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעקור את כל השיניים? - תגובה

ד''ר שרון מרקו-כהן
    06/11/2011

שלום רב
    במקרה של טיפול כה מורכב, כדאי לערב מומחה בשיקום הפה. מומחה בחניכיים לרוב מבצע רק את השלב הכירורגי, ולא את התכנון השיקומי והביצוע שלו.
    קיימות מספר אופציות טיפוליות - משיקום קבוע נסמך שתלים ועד שיקום נשלף. על מנת לקבוע כמה עצם נותרה, יש לבצע צילום סי טי לאחר עקירות השיניים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעקור את כל השיניים? - תגובה

ד''ר שרון מרקו-כהן
    07/11/2011

שלום שוב
    על מנת להבהיר את תשובתי הקודמת: אין מנוס מלעקור את השיניים בלסת עליונה. בנוסף, נראה שיש לעקור גם מספר שיניים מלסת תחתונה.
    לא ניתן לבצע 3 דולדרים על 3 שתלים.
    כמו כן, קיימות אופציות שיקומיות נוספות שצריכו כירורגיה שונה - תלוי בעצם הזמינה (לפי סיטי), ביכולת הכלכלית וברצון המטופל
    חשוב מאוד שהרופא המשקם יקבע את התוכנית השיקומית. השתלים הינם אמצעי ולא מטרה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו