מתלבטת - שתל אחד או שניים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתלבטת - שתל אחד או שניים?
    רונה
    31/12/2011

שלום,
    אני בת 53, לאחר שנפל לי גשר בשיניים הטוחנות התחתונות, נבדקתי אצל רופא שאמר לי שאין אפשרות לעשות גשר חדש, ושאני צריכה לעקור את שן 47 ולעשות שני שתלים - אחד במקומה והשני במקום שן 46 שחסרה. הבעיה היא שאין לי אפשרות לממן טיפול כ"כ יקר, לכן שאלתי אם אפשר לעשות רק שתל אחד בשן 46 ולוותר על שן 47. ובעתיד - אם אוכל אעשה שתל נוסף, או שבכלל לא. התשובה של הרופא היא שזה יגרום נזק לשן העליונה - מעל 47 וכי היא תרקב עם הזמן. ובנוסף - לא כדאי לעבור פעמיים את תהליך ההכנה והשיקום.
    מה דעתך? אני מבינה שעדיף לעשות שני שתלים ביחד, אבל אם לא, האם אכן ייגרם נזק? האם אין לי ברירה אחרת?
    תודה,
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתלבטת - שתל אחד או שניים?

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה. תודה

רונה
    02/01/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת - שתל אחד או שניים? - תגובה

ד``ר גלית כהן
    07/01/2012

ברור שביצוע שתל אחד עדיף על אף שתל.
    אך מה שהסביר הרופא נכון בדיוק. גם יגרם נזק לשן העליונה וגם השתל הבודד (46) יחזיק פחות טוב מאשר זוג שתלים (46-47)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו