שאלה על שיני בינה + גשר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה על שיני בינה + גשר
    אייל
    10/01/2012

אני מטפל מזה 5 שנים לערך אצל רופא שיניים דרך הקופת חולים שלי.
    עשיתי גשר, היה לי 4 שנים, הורדתי אותו... ועכשיו לאט לאט מתחיל להתעקם לי למעלה
    התעקשתי באותה תקופה על קיבוע למעלה בשיניים ואורתודנטית אמרה שהיא לא נוהגת לשים והביאה לי פלטה.
    בנתיים עברה תקופה שבה הייתי בטיול של 4 חודשים והשיניים לאט לאט מתחילות להתעקם חזרה, באתי אליה ואמרתי לה, היא אמרה שזה בגלל שאני לא שם פלטה ועכשיו היא רוצה לשים לי קיבוע למעלה.
    והיא גם טוענת שיש לי 4 שיני בינה שצריך לעקור ובגלל זה זה מתעקם.
    ועד שאני לא עוקר זה יכול רק להחמיר את המצב.
    (למרות שכרגע אין כאבים) וזה נראה שהיא "בורחת" מאחריות.

השאלות שלי הן:
    א. במידה וצריך לעקור 4 שיניים, ואני בתור אחד שלומד ועובד ולא יכול להרשות לעצמי להיות מושבת יומיים/שלושה במשך 4 פעמים בתקופה הקרובה, שמעת על ניתוח להוציא את כל ה4 בפעם אחת? מומלץ? מה הסיכונים? וכמה זה יכול לעלות?
    יהיה לי חופשה מבחנים שאחריה אני יוכל לעשות זאת.

ב. אני יכול לדרוש עוד הפעם גשר על חשבון הכסף ששילמתי בתחילת הטיפול? או שאין דבר כזה, ואני צריך לשלם עוד עכשיו לגשר חדש במידה ואני ירצה.
    תחילת הטיפול שילמתי סכום שקרוב ל10,000 ש"ח כולל כל הטיפול.

אשמח לשמוע חווה דעת, תודה רבה

בברכה,

אייל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על שיני בינה + גשר

הוספת תגובה

• שאלה על שיני בינה + גשר - תגובה

ד''ר שרון מרקו-כהן
    12/01/2012

שלום רב
    הדעה הרווחת כיום היא ששיני בינה לא גורמות לrelapse, דהיינו ״התעקמות״ חזרה.
    לטעמי, קיבוע מלכתחילה היה עדיף, ולעיתים גם אז יש מעט relapse.
    ישנן כיום שיטות פשוטות להחזרת השיניים למקומן בשינויים קטנים (דוגמת הclear aligner). לגבי מי חייב לשאת בעלות - יש מעט צדק בדבריך, אך תצטרך לשכנע את הרופאה בכך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי

אייל
    15/01/2012

המון תודה רבה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו