מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על שיני בינה + גשראייל10/01/2012
אני מטפל מזה 5 שנים לערך אצל רופא שיניים דרך הקופת חולים שלי.
עשיתי גשר, היה לי 4 שנים, הורדתי אותו... ועכשיו לאט לאט מתחיל להתעקם לי למעלה
התעקשתי באותה תקופה על קיבוע למעלה בשיניים ואורתודנטית אמרה שהיא לא נוהגת לשים והביאה לי פלטה.
בנתיים עברה תקופה שבה הייתי בטיול של 4 חודשים והשיניים לאט לאט מתחילות להתעקם חזרה, באתי אליה ואמרתי לה, היא אמרה שזה בגלל שאני לא שם פלטה ועכשיו היא רוצה לשים לי קיבוע למעלה.
והיא גם טוענת שיש לי 4 שיני בינה שצריך לעקור ובגלל זה זה מתעקם.
ועד שאני לא עוקר זה יכול רק להחמיר את המצב.
(למרות שכרגע אין כאבים) וזה נראה שהיא "בורחת" מאחריות.
השאלות שלי הן:
א. במידה וצריך לעקור 4 שיניים, ואני בתור אחד שלומד ועובד ולא יכול להרשות לעצמי להיות מושבת יומיים/שלושה במשך 4 פעמים בתקופה הקרובה, שמעת על ניתוח להוציא את כל ה4 בפעם אחת? מומלץ? מה הסיכונים? וכמה זה יכול לעלות?
יהיה לי חופשה מבחנים שאחריה אני יוכל לעשות זאת.
ב. אני יכול לדרוש עוד הפעם גשר על חשבון הכסף ששילמתי בתחילת הטיפול? או שאין דבר כזה, ואני צריך לשלם עוד עכשיו לגשר חדש במידה ואני ירצה.
תחילת הטיפול שילמתי סכום שקרוב ל10,000 ש"ח כולל כל הטיפול.
אשמח לשמוע חווה דעת, תודה רבה
בברכה,
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על שיני בינה + גשר - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן12/01/2012שלום רב
הדעה הרווחת כיום היא ששיני בינה לא גורמות לrelapse, דהיינו ״התעקמות״ חזרה.
לטעמי, קיבוע מלכתחילה היה עדיף, ולעיתים גם אז יש מעט relapse.
ישנן כיום שיטות פשוטות להחזרת השיניים למקומן בשינויים קטנים (דוגמת הclear aligner). לגבי מי חייב לשאת בעלות - יש מעט צדק בדבריך, אך תצטרך לשכנע את הרופאה בכך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
אייל15/01/2012המון תודה רבה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?