כתמים שחורים על השיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתמים שחורים על השיניים
    רונה
    11/01/2012

שלום,
    אני בת 27 , וסובלת כבר שנים מכתמים שחורים על השיניים .
    הולכת בגללם לשיננית כל חודשיים או מקסימום פעם ב4 חודשים.
    זה המון כסף וטרחה, וגם אז , כבר יש המון המון שחור מכל הכיוונים ... וזה מאד לא נעים.

השיננית תמיד אומרת שזה כנראה פטריה ואין מה לעשות.

ניסיתי להוריד קצת עם קיסם כשזה התחיל - וזה נמחק בקלות, אבל אחרי כמה ימים חזרו הכתמים עוד יותר ...

אני מקפידה מאד על הגיינת הפה. מצחצחת בפרודנטקס ובסנסודיין פעמיים ביום (בוקר וערב ), משתמש בשטיפת פה ליסטרין ואלמקס לסירוגין (בוקר וערב), ועוברת פעם ביום עם חוט דנטלי... לפעמים מצחצחת בזריזות גם באמצע היום .
    ככה כבר שנים - ואין לי חורים או דלקות מלבד נסיגה קלה בחניכיים.

רק השחור המעצבן והמכוער............. !

מה עושים עם זה? זה כבר נהיה מוגזם ללכת כל חודש לשיננית רק בשביל שתגרד קצת את השחור. . וזה ממש לא בתקציב.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כתמים שחורים על השיניים

הוספת תגובה

• כתמים שחורים על השיניים - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    12/01/2012

שלום רונה,
    הפיגמנטציה השחורה שאת מתארת מתקבלת לרוב כתוצאה מחיידקים כרומטוגניים מסויימים (ולא מפיטריה). הבעיה היא לא רפואית שכן חיידקים אלה אינם מזיקים, ואף ידוע שהם מפחיתים את פעילותם של החיידקים המזיקים הגורמים לעששת. אם כך, הבעייה היא רק אסתטית. ידוע ששיפור בהגיינה האורלית מסייע מאוד להפחתת הופעת הכתמים, אך בדרך כלל לא לגמרי ויש לבצע ניקוי אצל שיננית לעיתים תכופות.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו